Cumartesi ne var ne yok

ne var ne yok

15.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bu hafta sonu nerede ne var? Kimler sahne alacak? Hangi etkinlikler yer alacak? Hepsinin cevabı burada...

ne var ne yok

Nil Alaçatı’da
Yaz bitiyor, Alaçatı’daki konser mekanları kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Babylon Alaçatı’nın son programlarından biri
28 Ağustos’taki Nil Karaibrahimgil konseri. Biletix’teki biletler 39 TL.

Doğum günü kutlaması
Viaport Alışveriş Merkezi açılışının birinci yılını Nil Karaibrahimgil, Bengü ve Murat Boz’un sahneye çıkacağı konserle kutluyor. Viaport’un otoparkında gerçekleştirilecek konser saat 19.00’da başlayacak.

Sezen Aksu ve müzisyen arkadaşları

ne var ne yok

“Sezen Aksu ve Arkadaşları” konseptiyle gerçekleşen konserler bu kez Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda (bugün) ve Bodrum Antik Tiyatro’da (yarın). Aksu bu konserlerde sahneyi, 34 yıllık müzik yaşamı boyunca ürettiği eserlerin bazılarında beraber çalıştığı müzisyen dostları Fahir Atakoğlu, Erkan Oğur, Aykut Gürel gibi müzisyen arkadaşlarıyla paylaşacak. Biletler Biletix’te.

Kapanış Goran Bregoviç’ten
Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen Most Açıkhava Konserleri’nin kapanışını 17 Ağustos’ta Goran Bregoviç yapıyor. Bregoviç’e Düğün ve Cenaze orkestrası eşlik edecek. Biletix’teki biletler 55-130 TL arasında.

Yunan müziği ve Balkan ezgileri
Geleneksel Yunan parçalarını seslendiren Imam Baildi 21 Ağustos’ta Babylon Alaçatı’da. Grubun Yunan müziğini Balkan ezgileriyle harmanlayacağı gecenin Biletleri Biletix’te. Fiyatı 33,50 TL.

Arena’da “Sam rüzgarı”
ne var ne yok

Leman Sam, anne mesleğini seçen kızları Şevval ve Şehnaz Sam ile birlikte Turkcell Kuruçeşme Arena’da konser veriyor. Biletix’teki biletler 56, 66 ve 82 TL.

Disko ve house
Futureboogie disko, house ve funk’tan oluşan setiyle Otto Alaçatı’da. Ev sahipliğini Otto DJ’lerinin yapacağı gecenin kapıları 23.00’te açılıyor. Biletler Biletix’de. Fiyatı 28,50 TL.

Ayla Erduran Topkapı’da
Şef Cem Mansur’un yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası 18 Ağustos Salı akşamı Topkapı Sarayı’nda Ayla Erduran’a eşlik edecek. Programın öncesinde, Hakan Erdoğan’ın seçtiği parçalar çalınacak. Biletler Biletix’te. Fiyatlar 34-78 TL.

Kahvaltıda son kez caz
Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Kahvaltıda Caz konserleri yarın sona eriyor. Hakan Erdoğan Prodüksiyon’un düzenlediği etkinlikte son gün Aydın Esen Group sahneye çıkacak. Ünlü piyanist Esen’e basta Selçuk Karaman, davulda Volkan Öktem eşlik edecek. Biletler Biletix’te.
ne var ne yok


Nilüfer Açıkhava’da
Nilüfer, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşuyor. Nilüfer konserde eski şarkılarının yanı sıra son albümü “Hayal”den de parçalar söyleyecek. Biletix’teki biletler 45, 55, 66, 88 ve 110 TL.

Terasta müzik
Peymane Ghetto Teras’ta saat 22.00’den itibaren DJ setinin başına Mehmet Teoman geçiyor.


sergi

ne var ne yok
66 sanatçı, 111 eser

School of Visual Arts New York mensupları Pera Müzesi’nde bir araya geliyor. “Octet: School of Visual Arts’tan Seçme Yapıtlar” adlı sergide
66 sanatçının 11 yapıtı görülebilir. Sergi 4 Ekim’e kadar açık kalacak. Tel: (0212) 334 99 00

Doğa izlenimleri
Hasan Mirza’nın resim sergisi bugün Galeri Artist’te açılıyor. Sanatçının doğa izlenimlerini anlattığı çalışmalarda deri parçacıkları da kullanılmış. 4 Eylül’e kadar ziyaret edebilirsiniz.
Tel: (0212) 251 91 63

Göçü anlatıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Karadeniz’de Devinimler: İki Post-Emperyal Şehirde Göç ve Kozmopolit Dinamikler, İstanbul ve Odessa” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 31 Ağustos’a kadar Dolapdere Kampüsü’nde ziyaret edilebilir. Tel: (0212) 311 50 00


Öğretmenler ve öğrencilerinden
Galeri Işık’taki “Ustalar ve Çıraklar 1” adlı sergisi Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden beş öğretim üyesinin ve öğrencilerinin çalışmalarını ağırlıyor. 22 Ağustos’a kadar görmek mümkün. Tel: (0212) 233 12 03

“Genç” resimler ve heykeller
Mısır Apartmanı’ndaki Casa Dell’Arte yaz sezonuna “Genç / Yeni / Farklı” isimli karma sergiyle devam ediyor. Zeynep Akgün, Nesli Türk, Hayri Ağan, Ferhat Deniz, İlke Kutlay resim ve heykel çalışmalarından oluşan sergiye katılan sanatçılardan bazıları. 9 Eylül’e kadar görebilirsiniz. Tel: (0212) 251 12 14

Fotoğrafçıların “Mahalle”si
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kapsamında Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde açılan “Mahalle”
adlı sergide altı fotoğrafçı mahalle kültürünü fotoğraflarına yansıtıyor. Serginin bugün son günü. Tel: (0216) 353 00 21

sinema

ne var ne yok


Kaçırdığınız filmleri “yakalayın”
Cinecity’nin düzenlediği “İz Bırakan Filmler” etkinliği 27 Ağustos’a kadar sürecek. Kaçırdığınız filmleri izleme fırsatı sunan hafta boyunca “Körlük / Blindness”, “Okuyucu / The Reader”, “Milk”, “Teldeki Adam / Man on Wire” gibi filmler gösterilecek. Filmleri her gün 11.30, 14.00, 16.30, 19.00, 21.30 seanslarında ve cuma-cumartesi gece yarısı seansında izleyebilirsiniz.



Yazarlar