Cumartesi Ne var ne yok

Ne var ne yok

26.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hande Yener 4 Mart Cuma akşamı, son dönemin yükselen bestecisi Sinan Akçıl’ın liderliğindeki orkestrayla Olimpia sahnesinde olacak

Ne var ne yok

Konser
Hande Yener büyükler için!

Biletler 39,5 ve 50 TL. Dikkat, 18 yaşından küçük olanlar içeri alınmayacak.


Yeniden beraber şarkılar

Türk pop müziğinin iki çok önemli yıldızı, unutulmayan şarkılarını bu defa Romeo Juliet Performance Hall’da söyleyecek. Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay’ın 4 Mart Cuma 22.00’de başlayacak konserinin biletleri 35 ve 45 TL.

Sundance’ten misafir var
Dünyanın en ünlü bağımsız film festivallerinden Sundance, !f İstanbul ile işbirliğine girdi. Bu yıl hem “Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek” başlığıyla 10 film sunuluyor hem de yurtdışından yönetmen ve senaristler geliyor. İlk konuk tanınmış belgesel yönetmeni Havana Marking. Afganistan’da, muhafazakarların itirazlarına rağmen yapılan Pop Star yarışmasının ilk yılını çeken Marking, “Afgan Star” filminin bugün 21.30’daki ve yarın 17.00’de Gmall’daki gösterimlerine katılacak.
Etkinlikler bununla sınırlı değil. “The Hoax”un senaristi Bill Wheeler, “Görevimiz Tehlike 2”, “Batman Dönüyor” gibi filmlerde çalışmış “Senaryo doktoru” lakaplı Wesley Strick ve “Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi” ile tanınan Etgar Keret Beyoğlu’ndaki The Hall’da 11.00-12.00 arası senaryo yazım paneline katılacaklar. Ardından Sundance Enstitüsü yöneticilerinden Michelle Satter ve Alesia Weston, “Sundance Lab’lerine Giriş” konulu bir sunum yapacak. Kapanışı “Amrika” filminin yönetmeni Cherien Dabis film deneyimleri üzerine bir sohbetle yapacak. (www.ifistanbul.com)

Etkinlik
Tango gecesi
Son dönemin en ünlü tango orkestralarından Sexteto Milonguero, bu dansa kendini yakın hisseden hissetmeyen herkese hitap eden gösterileriyle 6 Mart’ta saat 20.00’de İTÜ Maçka Mustafa Kemal Anfisi’nde olacak. Türkiye’nin ödüllü tango dansçılarının da
eşlik edeceği orkestranın biletleri Biletix’te 45-78,50 TL arasında satılıyor.

Klasik
Dansa davet ediyorlar
Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri Henry Raudales ve Camerata Enkabara Orkestrası ile sürüyor. Müzik tarihinin her döneminden dans için yazılan eserlerin yorumlanacağı gece. 2 Mart akşamı 19.30’da başlayacak. Biletlerini Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nden alınabilir.

Sergi
Çağlayan’ın son işleri
Modacı ve tasarımcı Hüseyin Çağlayan, yeni sergisini Galerist’te açtı. 26 Mart’a kadar izlenebilecek “Yakınlık Sensörleri”nde Çağlayan’ın son dönemde ortaya çıkardığı heykel, video ve ses enstalasyonları bulunuyor.