Cumartesi Ne var ne yok

Ne var ne yok

02.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konser...Sergi...Sinema...Tiyatro...Etkinlik...

Ne var ne yok

Konser

Nada’nın ilk konseri

Mart ayında ilk albümü “Oda”yı çıkaran ve beğenilen Nada 5 Nisan Salı günü Babylon’daki ilk konserini verecek. 21.00’da başlayacak konserin bilet fiyatları 15 -25 TL.

Hem virtüöz hem hoca

“Erotic Cakes” adlı albümünün başarısının yanı sıra, çok iyi bir gitar hocası olarak da bilinen Guthrie Govan, 7 Nisan Perşembe günü ilk konserini vermek için Romeo&Juliet sahnesinde olacak. Kapı açılışı 20.00’de olan konserin bilet fiyatı 52,50 TL.

Milattan sonra

Gripin kendi milatları olarak gördükleri “M.S 05 03 2010” adlı albümden şarkılarla Jolly Joker Balans’ta. Biletler Biletix’te.

Yemekleri de o seçecek

Bir dönemin en ünlü arabesk şarkıcılarından Gülden Karaböcek, 6 Nisan’da 5. Kat’ta olacak. Konser öncesi Karaböcek’in sevdiği şarkılar çalacak, onun seçtiği fiks mönü servis edilecek.

Fazıl Say ve Borusan Quartet

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, 5 Nisan Salı akşamı Borusan Quartet ile birlikte Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde sahnede olacak. Biletler Biletix’te.

Çok özel bir caz gecesi

Dünyanın önde gelen caz müzisyenlerinden gitarist Ralph Towner ile trompetçi Paolo Fresu 5 Nisan Salı gecesi İKSV Salon’da olacak. Biletler 25 ve 40 TL.

Doğaçlama keman

Caz ve doğaçlama üzerine çalışmalarını sürdüren Dominique Pifarely Borusan Müzik Evi’nde. Klavyede Julien Padovani ve bateride Eric Groleau eşlik edecek.

Sezen Aksu için 50’nci parti

Fan grubu Sezeninciler’in düzenlediği 50’nci Sezen Aksu Şarkıları gecesi bugün 21.00-00.30 arasında Olimpia’da. Bu program bitince de 70’lerden 2000’lere Türkçe Pop Parti başlayacak. Giriş 20 TL.

Sergi

İki tane birden

Balkan Naci İslimyeli son yapıtlarından oluşan iki yeni sergiyle 14 Nisan-14 Mayıs arasında Galeri Alan’da olacak. Her ikisi de bir “güncel tarih okuması” olan sergilerden “Karatahta” tuval üzerine karışık teknik, “Asılsız Gölge” ise kağıt ağırlıklı çalışmalardan oluşuyor.

Sanatçıların düeti

28 Mart’ta açılan Birsen Canbaz ve Rebii Yetiş’in Düet adlı sergisi 15 Nisan’a kadar Tünel Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Sinema

Animasyonun en iyileri

Ottawa Animasyon Festivali’nin en iyileri 7-14 Nisan tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da izlenebilecek. Festivaldeki filmler arasında Andreas Hykade’nin “Aşk ve Hırsızlık”ı, Dustin Grella’nın ödüllü filmi “Barış İçin Dua”, Lei Lei’nin En İyi Anlatım ödülünü alan “Aşk Bu”su ve Tom Haugomat&Bruno Mangyoku’nun “Jean-François” filmleri yer alıyor.

Tiyatro

Modern insanın arayışı

Yönetmenliğini Mesut Arslan’ın yaptığı “Ve Veya Ya Da” oyunu 6 Nisan’a kadar Garajistanbul’da sahnelenecek. Derya Alabora
ve Erdem Akakçe’nin başrolde oynadığı oyun , modern insanın aşk, hayat ve var olmakla ilgili arayışlarını konu alıyor.

“Yastık Adam” sahnede

Talimhane Tiyatrosu’nun “Yastık Adam” oyunu, ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Bahar Programı kapsamında tiyatro meraklılarıyla buluşuyor. Kara komedi türündeki oyun 4 Nisan Pazartesi akşamı 20.30’da
ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda.

Etkinlik

Cumartesileri Atlı Köşk’te rehberli turlar

Sakıp Sabancı Müzesi rehberleri, müzenin de yer aldığı Atlı Köşk turlarına yeniden başlıyor. Rehber eşliğinde cumartesi günleri 11.00’da gerçekleştirilecek turda Atlı Köşk’teki mobilya, resim koleksiyonları ve heykeller tanıtılıyor.