Cumartesi Neşe dolsun çocuklar!

Neşe dolsun çocuklar!

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün 23 Nisan, yani çocukların günü. Oğlumla o ne isterse onu yapmayı planlıyoruz bugün ve yarın. Size de atölye çalışmalarından oyunlara hafta sonunuzu eğlenceli hale getirebilecek önerilerimiz var!

Neşe dolsun çocuklar

Ben küçükken 23 Nisan’da önce okuduğum okulda gösterilere katılır, şiirler okur, folklor oynar, sonrasında ise stadyum gösterilerini izlemeye giderdik babamla. Farklı ülkelerden gelen çocuklar gösteri yaparken onları hayranlıkla seyreder ve elimizin içi kırmızı olana dek alkışlardık. O gün tanıştığımız yabancı milletlerden çocuklarla beden diliyle anlaşmaya çalışırken gururla Atatürk’ün bugünü bize armağan ettiğini anlatmaya çalışırdık. Ülkemdeki ve dünyadaki her çocuğun bu özel ve anlamlı günün önemini anlayabilmesini diliyorum. Biz oğlumla 23 Nisan’da o ne isterse onu yapmayı planlıyoruz. Size de gününüzü eğlenceli hale getirebilecek pek çok önerimiz var!

Sahnede ne var?

Neşe dolsun çocuklar

- Kültür Üniversitesi Akıngüç Sahnesi’nde çocuklarla buluşacak, Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen “Lay Lay Lom” isimli oyun genç bir bestecinin eserini bestelerken yaşadığı tutku, kaygı, öfke, mutluluk içeren yazım sürecini konu alıyor (Bugün saat 14.00).
- 35 yıldır devam eden Pınar Çocuk Tiyatrosu, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde “Oyun Treni” adlı oyunuyla sağlıklı yaşam için temizliğin vazgeçilmez olduğunu eğlenceli bir dille anlatırken, sporun insan sağlığı ve gelişimi için önemini oyunlar eşliğinde aktarıyor (Bugün saat 12.00).
- Slava Polunin’in sahneye koyduğu büyüleyici bir aile şovu olan “Slava’s Snowshow”, Zorlu PSM organizasyonuyla tekrar Türk izleyicisiyle buluşuyor. Hayaller ve peri masallarından ilham alarak, dünya çapında milyonlarca izleyiciyi büyüleyici bir gösteriye ortak eden “Slava’s Snow Show”u kaçırmayın (Bugün saat 15.00 ve 20.00).

Haberin Devamı

Şenlik ve festivaller

Neşe dolsun çocuklar

- Denizlerin en dayanıklı, en sert canlıları olan yengeçlerin en güçlüsü “Dev Japon Örümcek Yengeci” ilk kez Sea Life Akvaryum’a geliyor. Japonya’da, sadece Pasifik Okyanusu’nun 500 metre derinliğinde yaşayan dünyanın en büyük yengeç türü. Yengeçzilla olarak anılan bu yengeç dışında Avrupa’nın en geniş köpekbalığı ailesini, piranaları, rengarenk tropik okyanus balıklarını ve 15 binin üzerinde deniz canlısını ziyaret edebilirsiniz.

- Mall of İstanbul’daki Çocuk Festivali’nde çocuklar Robin Hood, Arı Maya, Alvin & Theadore ve Heidi ile buluşarak boyama ve atölye çalışmaları başta olmak üzere birbirinden eğlenceli aktiviteler gerçekleştirecekler (23-24 Nisan).

- Nesin Vakfı gelenekselleşen 23 Nisan şenliklerinin 16’ncısını Çatalca’daki vakfın bahçesinde düzenliyor.
Kum boyama, zihin oyunları, bilim şenliği, masal çadırı, dans, sihir gösterisi gibi etkinlikler çocukları bekliyor (Bugün saat 13.00).

Haberin Devamı

- Akbatı AVYM’de düzenlenen şenlikte kurulacak KidZania Go alanında çocuklar birbirinden farklı atölyelere katılabilecek ve KidZania dünyası ile tanışacak. Çocuklar bugün yetişkinlerin dünyasındaki meslekleri ve aktiviteleri deneyimleme fırsatı bulacaklar. (23-24 Nisan,
saat 12.00-19.00).

Müzeler 23 Nisan'ı kutluyor

Neşe dolsun çocuklar

- Borusan Contemporary’deki “23 Nisan Benim Bayramım” atölyesinde 7-10 yaş grubundaki çocuklara özel tasarlanmış, her çocuğun kendini en mutlu hissettiği anı ifade etmesini sağlayacak, biraz çizim, biraz dans, biraz boyanın olduğu bir baskı resim çalışması gerçekleştirilecek (24 Nisan, saat 10.30-12.30).

- İstanbul Modern düzenlediği 11. Çocuk Şenliği ile 4-12 yaş aralığındaki çocuklara “Dünya İçin Hayallerim Var” adlı programı armağan ediyor. Çocuklar doğa ve sürdürülebilirlik konulu sohbetin ardından farklı sergileri gezip üç boyutlu kartpostalların içerisinde kendi dünyalarını tasarlayacaklar
(24 Nisan, 10.00-16.30).

- Çocuklar 11. yaşını kutlayan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde eğlence dolu bir gün geçirecekler. Çocuk kitaplarından ilham alınan programda tiyatro izleyecek, kitap okuyup dans edecekler (Bugün saat 12.30).

Yazarlar