Cumartesi Ninelerin göz nuru

Ninelerin göz nuru

21.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda tasarımcılarının el işlerine verdiği önem gittikçe artıyor. Şimdi, unutulmaya yüz tutmuş ninelerimizin tığ işleri ortaya çıktı

Ninelerin göz nuru

Moda dünyasında son birkaç sezondur ‘el emeği göz nuru’ detaylara iyiden iyiye kıymet verilir oldu. Örneğin son birkaç kış, daha önce yerini incecik trikolara, kaşmirlere bırakan kalın örgülerin hakimiyeti altında geçti. Geleneksel olan yeniden önem kazanıyor, tasarımcılar da tüm maharetlerini ortaya döküyor. Yazın ortasında yün giyecek halimiz yok elbette. Ama bu el işlerinden vazgeçeceğimiz anlamına da gelmiyor. Çünkü şimdi de her yanı tığ işleri, düğümleme tekniğiyle yaratılan makromeler ve incecik kumaşlara işlenen aplikeler sardı. Dolce&Gabbana’nın 50’ler Sicilya’sından ilham alarak yarattıkları yaz koleksiyonlarında makrome aksesuarlara sık sık rastlanıyor örneğin.

Haberin Devamı


Emilio Pucci de son koleksiyonundaki uzun beyaz elbiselerle tığ işine yer veren bir diğer lüks marka. Louis Vuitton bu trende delikli paltolarının beyaz yakalarıyla ayak uydururken, Valentino’da da romantik elbiselerin üzerinde çiçek aplikeleri vardı.
Tığ işi detayların en güzel taraflarından biriyse pek çok farklı stile ayak uydurmaları. Püsküllerle birleştirin bohem olsun, çiçek şeklindekileri kullanın feminen... Tabii geçmişten gelen her modada olduğu gibi alışverişe çıkmadan önce sandıkları karıştırmakta, ilham almak için eski fotoğraflara bakmakta fayda var. Zira 60’lar ve 70’lerde yaz aylarını kroşe elbise ve bikinilerle geçiren stil ikonlarının sayısı bir hayli fazlaydı. Jane Birkin, Sophia Loren, Twigy gibi isimlerin stilleri ilham almak için en doğru adresler. Yok eğer stil tüyolarını dünden değil bugünden almak istiyorsanız da meraklanmayın. Şimdilerde de nostaljik tığ işini çok seven yıldızların sayısı oldukça fazla. Güzel oyuncular Diane Kruger ve Kate Bosworth beyaz tığ işi elbise ve bluzlarını festivallerde giyiyor. Eva Longoria ve Kim Kardashian gündüz sokakta giymeyi tercih edenlerden.

Haberin Devamı

Yeni trend

Ninelerin göz nuru

Dönemin moda dergilerinde geniş yer bulan tığ işi plaj kıyafeti.

Ninelerin göz nuru

Jane Birkin’in, zamanında sözü çok edilen, uzun, dantel elbisesi.

Stil ipuçları

l Tığ işinin kendini en iyi göstereceği yer plajlar. Yani tatile çıkarken tuniğinizi, şortunuzu hatta bikininizi bile kendiniz yapabilirsiniz.
l Tığ işi kıyafetleri tek başına giymenin cesaret istediği aşikar. Bu yüzden kat kat giyinme sanatına başvurmanız gerekebilir. Alışveriş sepetinize ince atletleri ve jüponları da eklemeyi unutmayın.
l Bu trend konusunda kendinizi beyaza mahkum etmek zorunda hissetmeyin. Rengarenk tığ işleri, kırmızı ve pembe de oldukça moda.
l “Perde mi giydin?” esprilerine maruz kalmamak için ince kemerlerden ve aksesuarlardan yardım alın.