Cumartesi O kadar beğenildi ki ikinci koleksiyon yolda

O kadar beğenildi ki ikinci koleksiyon yolda

08.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Banana Republic’in geçen haftalarda Türkiye ile birlikte tüm dünyada satışa çıkan “Mad Men” koleksiyonu büyük ilgi gördü. Kadınların çiçekli elbiselere, erkeklerin ise takım elbiselere ve hırkalara rağbet ettikleri koleksiyonun ikincisi geliyor

O kadar beğenildi ki ikinci koleksiyon yolda

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Emmy Ödülleri’nde dördüncü defa En İyi Dizi ödülünü alan “Mad Men”in moda dünyasını ne denli etkilediği bugüne kadar çok konuşuldu. Dizi özellikle geçtiğimiz sezon Prada, Louis Vuitton, Chanel gibi dev modaevlerine ilham vererek minik topuklu ayakkabıları, uzun eldivenleri, kloş etekleri, pelerinleri, küçük çantaları, kedigözü gözlükleri kısacası 50’li ve 60’lı yılların kadınsı silüetlerini tekrar hayatımıza sokmuştu.
Tüm dünyada önemli bir popüler kültür ikonu haline gelen ana karakter Don Draper’ın klasik stili, takım elbiseyi sıkıcı olarak nitelendiren genç erkeklere bile ‘havalı’ gelmeye başladı örneğin. Hatta Amerika’da takım elbise deyince ilk akla gelen markalardan biri olan Brooks Brothers, 2009 yılında Don Draper’ın stilinden ilham alarak tasarlanan gri takım elbiseler bile piyasaya sürmüştü. “Mad Men”den ilham alarak kadınlara özel koleksiyon tasarlayan bir diğer isim de Diana Vickers’dı.
Banana Republic markasının özel “Mad Men” koleksiyonunu diğerlerinden ayıran önemli özellikler var. Birincisi, bizzat dizinin ödüllü kostüm tasarımcısı Janie Bryant’ın işbirliğiyle tasarlanmış olması. Koleksiyonun tohumlarının üç yıl önce atıldığını söyleyen Bryant, bu işbirliğinden “Mad Men’ hayranlarının sadece diziye özel kostüm değil, aksine günlük hayatta giyebilecekleri modern ve şık bir koleksiyonun yaratılmasına yardımcı olmam, bana bir ödül oldu” diye bahsetmişti.

Haftaya indirime girecek

1960’lı yılların ikonik stilini ve estetik anlayışını yansıtan koleksiyonun bir diğer özelliği de diğerlerinden farklı olarak dünyanın pek çok yerinde satışa sunulmuş olması ve fiyatların özel bir koleksiyon için ulaşılabilir seviyede olması. “Mad Men” karakterlerinin stillerinden ilham alınarak yaratılan 65 parçanın fiyatları 115 TL’lik bluzlardan başlayıp 465 TL’lik trençkota kadar uzanıyor. Betty Draper’ın stilini beğenenler için kolsuz, diz altı elbiseler, ofisin seksi yöneticisi Joan Holloway’in stilinden ilham almak isteyenler için kalem etekler ve dar bluzların yer aldığı parçalar arasında erkekler için de elbette takım elbiseler ve hırkalar öne çıkıyor.
Dizinin 2012’de yayınlanacak beşinci sezonunu dört gözle bekleyen takipçileri ve modaseverler için iki de müjde var. “Mad Men” koleksiyonu önümüzdeki haftadan itibaren Banana Republic mağazalarında indirime girecek. Üstelik bu proje hem Amerika’da hem de Türkiye’de ve diğer ülkelerde o kadar beğeni toplamış ki, ikinci proje şimdiden planlanmaya başlamış bile. n

“Leopar trençkotun gördüğü ilgi sürpriz oldu”

Zeynep Paksoy Banana Republic Türkiye Ürün Müdürü

Haberin Devamı


“Mad Men” koleksiyonumuzda toplamda 65 parça aksesuar ve kıyafet bulunuyor. Kadınlarda ağırlıklı olarak elbise, hırka, bluz gibi parçalar, erkeklerde de takım elbiseler hakim. Gri, siyah gibi nötr tonlara ek olarak gül kurusu ve mavi tonları da bulmanız mümkün. Leopar ve büyük çiçek desenli parçalar da koleksiyona hareket katıyor diyebiliriz. Koleksiyon Türkiye’de Amerika’dan yaklaşık 10 gün sonra satışa sunuldu. Açıkçası hiç beklemediğimiz kadar yoğun bir ilgiyle karşılaştık.
Ağustos başından itibaren müşterilerimiz hem telefon ederek hem de mağazalara uğrayarak koleksiyonun ne zaman geleceği, hangi parçaların bulunacağı hakkında sorular sormaya başladılar. En çok beğenilen ürünler ise elbiseler oldu. Özellikle siyah kısa kollu tamamı dantel elbisemiz ve de pembe iri çiçek desenli elbisemiz en hızlı tükenen ürünlerden oldu diyebilirim. Sürpriz başarı ise leopar desenli trençkotun çok talep görmesi! Böylece Türk kadınları stil konusunda gerçekten cesur olduklarını kanıtladılar. Erkekler de
daha çok şal yaka hırkaları tercih ettiler.

‘Mad Men’ kadınlarının aksesuarları

Haberin Devamı


O kadar beğenildi ki ikinci koleksiyon yolda


“Mad Men” koleksiyonunda 65 parça bulunuyor. Dizinin en popüler aksesuarları: Fular, leopar çanta, kemer
ve inci kolye.