Cumartesi Pakette anne lezzetleri

Pakette anne lezzetleri

20.03.2021 - 03:01 | Son Güncellenme:

Pandemi dönemini ailesinden uzakta geçirenler anne lezzetlerine uzak kalmayacak. Anne mutfağı konseptiyle öne çıkan mekan sayısı her geçen gün artıyor.

Pakette anne  lezzetleri

Tabağa yemek konurken,‘Bu kadar yeter’ dedikten sonra bile mutlaka bir kaşık daha yemek koyan kişiye anne denir”, sözünü duydukça bir tatlı duygu kaplar yüreğimi. Annelerimizin sevgiyle o daha çok yedirme isteğini çocuğunuz olduktan sonra çok daha iyi anlayabiliyorsunuz. Kovid-19 salgınıyla birlikte anne sofralarını hatırladık. Ama sadece hatırlamak değil, anne mutfağı kurgusuyla hizmet veren yerler paket siparişlerin en çok ilgi gören konseptlerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Anne mutfağı konsepti ile öne çıkan yer sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle gençlerin daha sağlıklı beslenme bilinciyle tercihlerini anne yemeğinden yana kullanmaları bu artışın başlıca nedenlerinden. Bu tarz yerler de güzel sunumlarla lezzetlerini bir başka boyuta taşıyor. Anne yemekleri dendiğinde aklıma hemen gelen iki özel mekândan bahsetmek istiyorum. Moda’da Bizim Ev, Asmalımescit’te ise Helvetia. İkisi de 2004 yılından bu yana servis veriyor. Bulundukları semtin birer parçası ve buluşma noktası olmuşlar. Misafirlerini de bir anne şefkatiyle sarıp sarmalıyorlar.

Pazı Borani Pazı Borani 
(Helvetia)

Malzemesi:

2 demet pazı
3 diş sarımsak
1 adet büyük soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 büyük su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt

Hazırlanışı: Pazıyı bir tencereye alın ve kendi suyuyla haşlayıp doğrayın. Diğer tarafta sarımsak ve soğanı yemeklik kesip zeytinyağında kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi değişip kokusu gidene kadar kavurduktan sonra sütü ekleyip karıştırın. Pazıları karışıma ekleyin ve bütün malzemeleri birbirinin içine geçip eriyene kadar karıştırın. İyice kıvamlandığında içine isteğe bağlı tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. En son tabaklarken üzerine çırpılmış yoğurt (tercihen sarımsaklı) ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Pakette anne  lezzetleri



Asmalı’nın gözdesi Helvetia

Asmalımescit’e her gidişimde Helvetia’ya uğramadan dönmem desem yeridir. Bence İstanbul’un en önemli anne mutfağı merkezlerinden. Paket servise pandemiyle birlikte başlayan Helvetia’nın sahipleri ise Zeynep Uzel ile Müferra Çakır. Kovid-19 sonrası “lokantahelvetia” adresiyle bir Instagram hesabı açmışlar; günlük menülerini buradan yayınlıyorlar. Helvetia’nın zaten ağırlıkta olan genç müşteri kitlesi, pandemiyle daha da artış göstermiş. Menülerinde sulu yemeklerden fırın yemeklerine yok yok!

Pakette anne  lezzetleri



Modalıların uğrak yeri: Bizim Ev

Bizim Ev’i eşi Ali Pınar’la birlikte açan Nezahat Hanım, “Günümüz gençleri çok bilinçli yaşıyor, artık sağlıklı beslenmeye daha çok özen gösteriyorlar” diyor. Bizim Ev‘de pandemiyle birlikte paket servis öne çıkmaya başlamış. Bir Modalı olarak benim de vazgeçemediğim lezzet noktalarından burası. Nezahat Pınar malzemeler konusunda çok titiz. Baharat mutlaka aktardan alınıyor; süt ve süt ürünleri mandıradan, zeytinyağı Ege’den, salça ve kurutulmuş gıdalar memleketi Kayseri’den geliyor. Nezahat Hanım ayvanın sarısı, narın kırmızısının peşinde olmaktan da büyük keyif alıyor. Bizim Ev’in nohutlu, pancarlı salatası, patlıcanlı, ıspanaklı böreği ve İstanbul usulü zeytinyağlıları revaçta. Elmalı kurabiye dükkânın olmazsa olmazı. Burada bir de ev yoğurdu yapılıyor ki sırf onun için İstanbul’un bir ucundan kalkıp Moda’ya gelebilirsiniz. En güzeli hepsinin pakete sığması.

Ispanaklı Kiş
(Bizim Ev, Moda)

Malzemesi:

1 kilogram ıspanak
2 adet kabak
2 adet soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, kaşar karışımı
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz

Üstü için: 

Haberin Devamı

2 yumurta
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Hazırlanışı: İyice temizlediğiniz ıspanakları ince ince kıyın. Kabakları küçük küpler halinde, soğanı piyazlık doğrayın. Tüm sebzeleri diğer malzemelerle beraber derin bir kapta iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hazırladığınız harcı üzerine dökün ve elinizle her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde düzeltin. Yumurta ve ufalanmış peyniri bir kâsede karıştırın ve üzerine döküp her yerine eşit şekilde dağıtın. Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 45 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.