Cumartesi Ramazan geliyor!

Ramazan geliyor!

06.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aileleri, arkadaşları büyük sofralarda buluşturan günler geldi; salı günü Ramazan başlıyor. İftar yemeğini dışarıda yemek isteyenlere bu Ramazan’da da otellerin lüks restoranlarından, zincir simit markalarına kadar pek çok iftar seçeneği mevcut...

Ramazan geliyor

Mardin mutfağından iftarlık lezzetler
Cercis Murat Konağı, Batı Ataşehir’deki şubesinde, Mardin mutfağından yöresel lezzetlerin bulunduğu bir iftar menüsü hazırladı. Menüde ikbeybet (haşlanmış içli köfte) ve sembusek (kapalı lahmacun) gibi birçok yöresel lezzetin yanı sıra, patentli bir sunum olan iftar tabağı yer alıyor. Menü fiyatı 60 TL.

Haberin Devamı

Fasıl eşliğinde Osmanlı yemekleri
MövenpIck Otel, Ramazan’a özgü iftar büfesindeki Osmanlı lezzetlerini Azzur Restaurant’ta, canlı fasıl eşliğinde sunuyor. Zeytinyağlılar, tavuk dolması, kuzu şaşlık, mantı, beğendili tas kebabı, güllaç, sakızlı fırın sütlaç ve cevizli incir tatlısı gibi yemek ve tatlıların bulunduğu iftar büfesinin kişi başı fiyatı 92 TL. Mövenpick Otel ayrıca toplu iftar yemeklerinize özel menüler de hazırlıyor.

Geleneksel ve modern
Topaz iftara özel, yeni bir menü hazırladı. Geleneksel Osmanlı mutfağı ile günümüz modern mutfağından lezzetlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan menüde yöresel düğün çorbasından iftariyeliklere, ızgara
deniz levreğinden ekmek kadayıfına kadar pek çok çeşit bulunuyor. Topaz’da iftar menüsünün fiyatı 110 TL.

Haberin Devamı

360 derece iftar sofrası
Ataköy Marina’da bulunan Nossa Costa restoran, müşterilerine 360 derecelik deniz manzarası eşliğinde iftar menüsü sunuyor. Menüde günün çorbası, iftariyelikler, zeytinyağlı tabağı, ara sıcak, ana yemek, salata ve tatlı bulunuyor. Ayrıca limitsiz meşrubat ile Ramazan şerbeti de menüdeki lezzetlerden. Nossa Costa iftar menüsünün fiyatı 60 TL.

Alternatif menüler...

* İtalyan lezzeti sevenler için Sbarro, Ramazan ayına özel menü oluşturdu. Menüde; Ultra Sbarro dilim pizza, küçük boy salata, küçük boy spagetti, wrap, orta boy içecek, çorba ve su bulunuyor.
Menünün fiyatı 11.95 TL.
* Simit Sarayı iftara özel menüleriyle simit severleri Ramazan ayı boyunca ağırlıyor. Saray dürüm-kola-güllaç, saray pide-kola-güllaç ve ciabatta pizza-kola-güllaçtan oluşan üç farklı iftar menüsünün kişi başı fiyatı 7.95 TL.