Cumartesi Ramazan sofraları

Ramazan sofraları

27.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

.

Ramazan sofraları

Tatlı yiyip tatlı konuşun
Emirgan’da hizmet veren Sütiş, bayramda evde oturmak istemeyenlerin tercihi olabilir. Deniz manzarası karşısında sütlü tatlı ya da pasta yemek istiyorsanız soluğu Emirgan’da alabilirsiniz. Sütiş 550 kişilik oturma kapasitesine sahip.


Baklavalar kapınıza gelsin
Baklavalarıyla ünlü Keyveni, bu bayram Antep’in baklavalarını ayağınıza getiriyor. Baklavanın fıstığı Nizip’ten, yağı ise Urfa’nın ünlü markası Mahmut Kahraman’dan geliyor. Bu özel baklavalarda su yerine yüzde 100 halis manda sütü kullanıyor. Keyveni’nin bu çok özel ürününü telefonla sipariş edebilirsiniz. Adrese baklava teslimi için (0212) 320 57 60’ı arayabilirsiniz. 

Bayram şekerleri Mudo’dan
Mudo için özel üretilmiş Mudo Chocolate marka çikolatalar üç ürün çeşidiyle İstinye Mudo City ve Maslak Mudo Concept mağazalarında satışa sunuldu. El imalatı olan Mudo Chocolate’ta katkı maddeleri de yok. Pelit garantisiyle üretilen Mudo Chocolate’ın kutusu 29,50 YTL’den başlıyor.


Ramazan sofraları


Çikolatalar İsviçre’den
Mövenpick GourmeT’de satışa sunulan İsviçre’nin ünlü Lindt ve özel üretim Laderach çikolataları bayramda sizi bekliyor. El yapımı hindistancevizli, frenk üzümlü, şampanyalı, sütlü, siyah ve beyaz çikolatalı truffle’lar, fındıklı çıtır pralin, çaylı, fıstıklı, frambuazlı, kapuçinolu çikolataların yanı sıra diyabetik çikolatalar da özel paketlerde satılıyor. 


Ürünlerini çeşitlendirdi
Elit Çikolata bayram şekerlerini ve çikolatalarını çeşitlendirdi. Bayramların olmazsa olmazlarından madlen çikolatalar, çikolatalı poşet ve kutu drajeler, değişik meyve aromalı (çilek, portakal, limon, vişne) renkli şekerlemelerden oluşan geniş ürün yelpazesini zincir marketlerin raflarında bulabilirsiniz. 


Yemekevi.tv’den tarifler
Ramazan Bayramı’nda misafirlerim için ne pişireceğim diye düşünüyorsanız www.yemekevi.tv adresini ziyaret etmenizde yarar var. Yemek.tv bayram sofraları için değişik yemek ve tatlı tarifleri sunuyor. Usta aşçıların verdiği tarifler arasında özellikle bayramlarda yapılan Çerkez ve gelin tatlısı gibi nostaljik yemekler var. Ayrıca tarifi kaçırdım derdi de yok. Sitedeki videoları defalarca izleyebilirsiniz. 


Burger King’den “Sultan mönü”
Burger King restoranlarında geleneksel hale gelen, ramazana özel Sultan Mönü ayın son gününe kadar devam ediyor. Mönüde pidenin yanı sıra beğendi sos ve Türk tipi özel baharatlı köfte yer alıyor. Mönü yanında orta boy elma dilim patates, çikolata kaplı saray sarması, orta boy içecek ve hurma da veriliyor.

Knorr’dan yeni çorbalar
Knorr ramazanda Türk damak tadına uygun dört yeni çorba çeşidiyle iftarda karşınıza çıkıyor. Markanın Kaşık Börek, Yuvalama, Terbiyeli Kesme ve Domatesli Bulgur başlıklı çorba çeşitleriyle orucunuzu açabilirsiniz.

Ramazan sofraları

Zarifi’de iftar zamanı
Zarifi bu ramazan Girit, Osmanlı ve yöresel mutfağın etkisiyle yenilediği mönüsü ve açık mutfağıyla görsel bir şölen sunuyor. İftar mönüsünde iftariyeliklerin yanı sıra günün çorbası, zeytinyağlılar ve pırasalı Üsküp böreği de var. Ana yemek olarak iç pilavlı kuzu tandır ve hünkarbeğendinin olduğu mönüde güllaç gibi tatlılar da dikkat çekiyor. Ayrıca iftara fasıl da eşlik ediyor.