Cumartesi Renk farkıyla önde

Renk farkıyla önde

18.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaliteli görünen bir kıyafet için yüzlerce lira harcamanıza gerek yok. Sezonun öne çıkan renkleri dokundukları her parçaya anında sınıf atlatıyor

Renk farkıyla önde

Devetüyü palto, kaşmir kazak, yün etek, ipek fular... Bazı parçalar insanı asla yarı yolda bırakmaz. Kumaşıyla, dikişiyle farkını anında ortaya koyar, giyene kendini iyi hissettirir. Peki “kaliteli” görünmek için illa bunlardan birini alıp yüzlerce lira harcamak mı gerek? Hayır. Çünkü 2014-15 sonbahar/kış sezonunun bize sunduğu renkler pamukluyu kaşmir, sateni ipek gibi gösterecek kadar lüks duruyor.

Haberin Devamı

Bej ve Gri

Şaşırtan ikili
En güzel süetlerin ve devetüyünün rengi. Üstelik her şeyi olduğundan daha lüks göstermek konusunda üstüne yok. Hemen hemen her renge kolayca uyum sağlayan bej, bu sezon pek çok markanın koleksiyonunda kendine yer buldu. Yeni olan ise artık griyle de bir araya geliyor olması. Siz de Michael Kors defilesinden ilham alarak birbirinden çoğu zaman uzak duran bu iki rengi bir arada kullanmayı deneyebilirsiniz.

YEŞİL

Doğadan geliyor
LanvIn, Max Mara, Alberta Ferretti... Bunlar kış koleksiyonlarında yeşilin en derin tonlarına yer veren markalardan birkaçı. İki yıl önce Pantone’nin “Yılın Rengi” seçtiği zümrüt yeşilinin tahtını devralan bu tonların moda sözlüğünde yosun yeşili, göknar yeşili gibi isimleri var. Hem deri gibi sert materyallere hem de şifon gibi uçuş uçuş kumaşlara çok yakışıyorlar.

Haberin Devamı

BORDO

Ağırbaşlı hava
Bordo yeni sezonda kırmızıya daha da yaklaşarak sıcaklığını artırıyor. En sportif parçalara bile ağırbaşlı bir hava katan bu rengin özellikle kadife ve yünle çok iyi anlaştığını unutmayın.

Kısa kısa

Bebekler
sergide

Kostüm ve aksesuar tasarımlarının yanı sıra ödüllü yemek kitaplarıyla da tanınan Gönül Paksoy, ilk kez 12 yıl önce sergilediği bez bebeklerini İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenleyeceği sergide bir araya getiriyor. 90’a yakın bez bebeğin yer alacağı sergi kasımda açılacak ve bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Sonunda satışta
Cara DelevIngne’nin DKNY için özel olarak tasarladığı ve uzun süredir heyecanla beklenen kapsül koleksiyonu mağazalardaki yerini aldı. “Aklımda uçuşup duran taslak ve fikirlerin sonunda kendi koleksiyonuma dönüşmüş olması gerçekten inanılmaz bir duygu” diyen ünlü model, kişisel stilinden ilham alarak birbiriyle kombinlenebilecek tulum, bomber ceket, baskılı tişört gibi parçalar hazırlamış.

Geri dönüyor
2011 yılında Paris’te bir kafede Yahudi karşıtı ırkçı sözler söylerken kameraya çekilen ve Dior’daki işinden olan tasarımcı John Galliano, Maison Martin Margiela’nın kreatif direktörü olarak moda dünyasına geri dönüyor. Galliano’nun modaevi için hazırladığı ilk koleksiyonun ocak ayında Paris Couture Haftası sırasında tanıtılması bekleniyor.