Cumartesi Rumelihisarı’nda ”pizza ve makarna mekanı”

Rumelihisarı’nda ”pizza ve makarna mekanı”

04.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

The Doors Group’un Rumelihisarı’nda açtığı Mama, İtalyan restoranı değil, “pizza ve makarna” mekanı olma iddiasında. Şirket ortaklarından Levent Büyükuğur Mama’nın pizzalarının şehirde eşi olmadığını söylüyor

Rumelihisarı’nda ”pizza ve makarna mekanı”

İstanbul Doors Group’un yeni restoranı Mama, 10 gün önce Rumelihisarı’ndaki İskele Balık Restoran’ın karşısına açıldı. 100 kişilik bir salona ve 25 kişilik kapı önü açık alanına sahip. Mama’nın mönüsünde ağırlıklı olarak İtalyan yemeklerine yer veriliyor, ama işletme kendini İtalyan restoranı değil, “makarna ve pizza mekanı” olarak tanımlıyor. Doors’un ortaklarından Levent Büyükuğur bu konuda “Türkiye’de iyi bir pizza ve makarnacı yoktu. Canınız bunları yemek istediğinde mecburen ya fast food mantığında çalışan bir yere ya da şık bir İtalyan restoranına gitmek zorunda kalıyordunuz” diyor. “Biz de bu eksiği kapatmak için Mama’yı açtık. İsmini “yemek” anlamına gelen mama kelimesinden alıyor ve sanıldığının aksine İtalyan restoranı değil. Yemek yemeyi seven ve iyi bir pizzaya asla hayır demeyenler için yeni bir uğrak yeri.”

Pizza ye dans et
Hafta içi  09.00-24.00 saatlerinde hizmet veren Mama, hafta sonları 02.00’ye kadar açık. Oldukça geniş bir barı var ve saat 22.00’den sonra Latin müziği eşliğinde dans edilebiliyor. Dekorasyonunu The Doors Group ile Autoban Mimarlık’ın birlikte üstlendikleri Mama’da pizzalar ve ekmekler odun fırınında pişiriliyor. Büyükuğur “Fırınımız gerçekten çok özel ve bu durum pizzalara da lezzet olarak yansıyor. Tattığınız pizzanın diğerlerinden farkını ilk lokmada anlıyorsunuz” diyor. Mama on gün önce açılmış olmasına rağmen hemen hemen her gün dolu ve rezervasyon yapılmıyor. Bu nedenle özellikle hafta sonu gitmeden önce aramakta fayda var. İki kişilik yemek fiyatının ortalama 60 TL olduğu Mama da paket servisi de var. Geçerken uğrayıp pizzanızı alıp yolunuza devam edebiliyorsunuz. 

“Sigara yasağı ile ilgili tek endişem: Haksız rekabet!”
Büyükuğur’a gece hayatında 2009 yaz trendlerini ve yakında yürürlüğe girecek sigara yasağını sorduk: 

Bu yaz gece hayatında yeni trendler neler?
2008’deki trendler devam ediyor. Latin ezgileri ve 80’lerin cover’lanmış şarkıları yine moda. Genel olarak da house müzik ön planda. Favori içki Mojito. İnsanlar kriz nedeniyle bir süre eğlence hayatından çekilseler de geri döndüler. Müşteri yoğunluğumuzda bir azalma yok aksine yazlık mekanlarımız bu yaz daha fazla ilgi görüyor.  

Yürürlüğe girecek sigara yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bence bu yasak adım adım getirilmeliydi. Mekanlarda sigara içilen bölümler küçültülerek sonra da sadece bahçede içilerek insanlar alıştırılabilirdi. İşletmeci olarak bu yasağı tehdit olarak görmüyorum ama aklıma takılan şeyler de yok değil. Sigara yasağının haksız rekabete neden olmasından endişeleniyorum. Benim mekanım göz önünde diye sık sık kontrol edilirken Kars’taki bir kahvede insanlar fosur fosur içmeye devam ederse sorun çıkar. 


“Mama’lar çoğalacak”
Levent Büyükuğur, Doors Group olarak Mama’nın da Kitchenette gibi zincirleşmesini istediklerini söylüyor. “Şu an yeni şubeler hakkında kesin bir bilgi veremem ama gönlümüzden geçen İstanbul’da bir sürü Mama olması.”