Cumartesi “Sadece müzik yapmak istiyoruz”

“Sadece müzik yapmak istiyoruz”

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Muhtemel Aşk” şarkısı dillere dolanan Yirmi7 grubu ikinci single’ı “Sokak Lambası”nı çıkardı. Grup üyeleri “Biz sadece müzik yapmak istiyoruz, nerede yaptığımız önemli değil” diyor

“Sadece müzik yapmak istiyoruz”

Bu yılın başında bir anda herkesin diline “Muhtemel Aşk” diye bir şarkı dolandı. Önce Gripin sandık ama birçok kişinin adını daha önce hiç duymadığı Los Angeles çıkışlı Yirmi7 isimli bir grubunmuş. Şarkı “Kiralık Aşk” dizisinde de çalınınca tam anlamıyla “patladı”. İkinci single’ı “Sokak Lambası”nı da çıkaran grup Okan Şarlı (bas-vokal), Murat Arıkan (gitar) ve Saddler Samayoa’dan (davul) oluşuyor.

Haberin Devamı

- Öykünüz nasıl başladı?

Okan Şarlı: Grup, Twenty7 adı altında 2007’de Los Angeles’ta kuruldu. Murat 2009’da, Saddler 2012’de dahil oldu. Hepimizin müzik kültürü farklı ama ortak bir noktada buluşuyoruz. Murat ve ben Türk müziğiyle büyüdük, bir Türk müziği altyapımız var. Yurt dışındaki çalışmalarımızda modern diyebileceğimiz elektronik müzikleri, dans figürlerini kendi müziğimizle harmanlayınca böyle etnik bir tarz ortaya çıktı.

Murat Arıkan: Biz önceden ayrı gruplarda müzik yapıyorduk. Enstrüman çalarken ortaya ister istemez Türk motifleri çıkıyordu. O yüzden Yirmi7’ye de kendi müziğimizin yansıması pek şaşırtıcı değil. Altyapımız bu çünkü. Hem bu müzikleri hem Amerikan ve Batı müziklerini dinleyerek büyüdük. Rock’n roll hayranıyız, benim heavy metal geçmişim var. Saddler’ı da işin içine katarsak yelpazemiz bayağı geniş.

Haberin Devamı

Okan Ş.: Saddler Guatemalalı, Amerika’da caz eğitimi için bulunuyordu. Onun Latin kökenli olup klasik eğitim alması da müziğimize yansıdı.

“O şarkıyı altı senedir çalıyorduk”

- Genelde Türkiye’de popüler olup yurt dışına gitmeye çalışılır. Sizde nasıl tersine bir durum oluştu?

Okan Ş.: Hepimiz yurt dışına eğitim almak için çıktık ve bir şekilde Amerika’da yollarımız kesişti. Genelde bunu soruyorlar ama biz sadece müzik yapmak istiyoruz ve müziği nerede yaptığımız çok önemli değil. Müzik evrensel zaten artık. Türk müziği de çok geniş yelpazeli bir müzik ve biz bunu insanlarla paylaşmak istiyoruz.

- Amerika’da yaşarken bir anda Türkiye’ye gelmek nasıl oldu sizin için?

Saddler Samayoa.: Bu ilk gelişim Türkiye’ye ve çok sevdim burayı. Bugüne kadar birçok yerde konser verdim, burası oralardan farklı ama çok güzel, tepkiler çok güzel. Amerika’ya kıyasla daha çok sevdiğim birçok şey oldu; sıcakkanlı ve misafirperver insanlarınız, yemekleriniz, müziğiniz ve özellikle futbolunuz... Benim için çok farklı bir deneyim. Burada müzik yaptığım için mutluyum.

- Türkiye’de single çıkarma fikri nasıl gelişti?

Okan Ş.: Gripin’le ilk kez 2012’de Amerika’daki bir turnede yollarımız kesişti. Konserlerimizde çaldığımız şarkıları duydular ve istersek bize yardım edebileceklerini söylediler. Olumlu karşıladık tabii ki. 2015’in son günlerinde de “Muhtemel Aşk”ı çıkardık. Altı senedir konserlerimizde çaldığımız bir şarkıydı aslında “Muhtemel Aşk”.

Haberin Devamı

- Şarkının bu kadar popüler olacağını tahmin etmiş miydiniz?

Okan Ş.: Bu kadarını tahmin etmemiştik.

Murat A.: Biraz temkinli baktık “Muhtemel Aşk”ın çıkışı, dizide yayınlanışı ve sonraki yol alışına ama çevremizdekilerin beklentisi yüksekti.

- “Sokak Lambası” nasıl ortaya çıktı?

Okan Ş.: “Sokak Lambası” da “Muhtemel Aşk” ile aynı dönemlerde elimizde bulunan şarkılardan biriydi ama çok fazla çalmıyorduk. Biraz kendimize sakladığımız, köşede kalmış bir şarkıydı.

“Bizde 30 senelik materyal var”

- Artık hep burada mı devam edeceksiniz?

Murat A.: Amerika’dan geldik ama oradaki kariyerimizi noktalayıp gelmedik. Orada da single çıkarmaya devam edeceğiz.

- Konserlerinizde kendi şarkılarınız dışında şarkılar da söylüyor musunuz?

Okan Ş.: Tabii. Konserlerimizde çaldığımız şarkılar küçüklüğümüzde hep dinlediğimiz Cem Karaca, Erkin Koray, Barış Manço...

Haberin Devamı

Murat A.: Yeşilçam havasında geçiyor konserlerimiz. Eski şarkıları yorumlayıp söylüyoruz. O şarkılara yeni bir tat, yeni bir doku katmak istiyoruz.

- Biriktirdiğiniz başka şarkılar var mı heybenizde?

Murat A.: Bizde daha 30 senelik materyal var.

Okan Ş.: “Naçizane Bir Gece”, “Beyaz Bulut”, “Güzel Kadın”... Bunlar konserlerde çaldığımız şarkılar. Onların da zamanı gelecektir. “Muhtemel Aşk” büyük bir çıkış yakaladığı için insanların kafasında “Tek şarkılık bir grup mu, tekrar o havayı yakalayabilecekler mi?” gibi bir soru vardı. “Sokak Lambası” ile ilgili hiç kötü bir yorum almadık. Başarıdır bu bizim için. -