Cumartesi Sağlıklı uykunun şifresi

Sağlıklı uykunun şifresi

27.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bütün gün çalışıp yorgun bir şekilde eve geldikten sonra kesintisiz ve rahat bir uyku çoğu zaman insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey oluyor.

Sağlıklı uykunun şifresi

İnsanın, hayatının neredeyse üçte biri olan büyük bir bölümünü de uyuyarak geçirdiği düşünülürse kaliteli bir uyku ruh ve beden sağlığı için vazgeçilmezdir. Maalesef Türkiye’de her üç kişiden birinin uyku bozukluğuyla mücadele ettiği de bir gerçek. Peki ne yapmak gerekiyor? Sağlıklı, kesintisiz ve kaliteli bir uyku için uygulayabileceğiniz belirli yöntemler bu konuda yardımcınız olabilir.

Haberin Devamı

- İçerisinde kafein bulunan içecekler melatonin hormonunu uyarır ve uykusuzluğa sebep olur. Kafeinin vücuttan atılma süresi göz önüne alınarak uykudan altı saat önce bırakılması önerilir.

- Uykusuzluğun nedenlerinden biri de aç yatmak olabilir. Yatmadan iki saat önce bir ara öğünle bu sorunu aşabilirsiniz.

- Uyumadan önce alacağınız ılık bir duş uykuya geçişi kolaylaştırır.

- Her gün yataktan aynı saatte kalkmak uyku düzeni için önemli olacaktır.

- Yatak odanızın ısısı ne çok sıcak ne de soğuk olsun.

- Yatak seçimimiz büyük önem taşıyor. Vücudunuzun şekline uyum sağlayan, terletmeyen, hava alan yatakları tercih edebilirsiniz.

Üç farklı yatak

- Uyku verimliliğini en yüksek seviyelere taşıma hedefini gerçekleştiren Yataş, farklı ihtiyaçlara yönelik üç yeni yatak modeli geliştirdi: “Tesla Sleep”, “Stress Balance” ve “Seven-Z”. İSMOB 2015 tasarım ödülüne sahip ve manyetik ipliklerle örülmüş Tesla Sleep Yatak, beynimizdeki manyetik enerjiye duyarlı pineal bezini harekete geçirerek sağlıklı ve verimli bir uyku vâdediyor. Bu yatağın ayrıca vücuda uygun destek sağlama, serin bir uyku ortamı sunma gibi özellikleri de var.

Haberin Devamı

- Seven-Z modeli doğal lateks katmanı ve yedi bölgeli pocket yay dizilimi ile vücudun her bölgesine ayrı ayrı destek veriyor. Esnek yapısı ise vücut basıncını düzenliyor ve uyku esnasındaki dönüş hareketlerini azaltarak daha az pozisyonda, çok rahat bir uyku uyumayı sağlamaya yardımcı oluyor. Free-Zone teknolojisi de uyurken eşlerin birbirlerinin dönüş hareketlerinden etkilenmesini önlüyor.

- Vücutta biriken statik elektriği uzaklaştıran FeranIce teknolojili Stress Balance Yatak ise adı üstünde vücuttan stresi uzaklaştırmayı hedefliyor. DHT yay teknolojisi ve destek katmanları da vücuda doğru desteği sağlayarak daha az basınca neden olduğu için yorgunluk hissini azaltmaya yardım ediyor.

- Eğer size uygun yatağın hangisi olduğunu bilmiyorsanız marka onu da düşünmüş, yatak öneri sihirbazı Smart Match vücut yapınıza en uygun yatağı seçmenizde yardımcı oluyor. Bu sistem bireylerin bilgilerin girilmesinin ardından vücut tiplerine ve uyku alışkanlıklarına göre en uygun yatakları sıralıyor.

Haberin Devamı

Kişiye özel konfor

- Doğtaş, kişiye özel ürün seçenekleri sıralıyor. Bu özelliklerin başında uyku düzeninin bozulmaması için vücudun ergonomisine uyum sağlamak, fiziksel rahatsızlıklar yaşanmaması için vücudun doğal omurga eğrisini korumak, baş, bel ve boyun bölgesinin ihtiyacı olan desteği vermek geliyor. Farklı kumaş kullanımlarıyla enerji veren yataklar, süt lifi içeren yatak, içinde koku kapsülleri barındıran yatak ya da kaz tüyü ve farklı iç yay teknolojine sahip yataklar bunlardan...

- Sadece Doğtaş’ta bulabileceğiniz Softtouch ve Softtech iç yay teknolojisi olan yataklar, yayların vücut ağırlıklarına bireysel tepkiler verme özelliğine sahip. Active Support teknolojisine sahip yeni yataklardan biri olan Bohemia Yatak ise yaylar arasında hava sirkülasyonu sağlayarak hem nem ve sıcaklığı dengeleyor hem de diğer yataklara oranla yüzde
28 daha serin tutmayı vâdediyor.

Yazarlar