Cumartesi ‘Sahneden indiğimde Hadise değil annemin kızıyım’

‘Sahneden indiğimde Hadise değil annemin kızıyım’

14.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hadise yeni single’ı için:” Bu şarkı hayat mücadelemi anlatıyor. Eğlenceli, yazlık bir iş bekleyenler şaşıracak. Zaten ben insanlar plajda dans ederken dinlesin diye single çıkarmıyorum”

‘Sahneden indiğimde Hadise değil annemin kızıyım’


Yine her zamanki gibi yandaki odadan duyulacak kadar yüksek sesli ve içten kahkahalar atıyor, yine çok güzel, benim gibi kısa saçlı kadınları kıskandıran pırıl pırıl saçlarını yüzünün yanlarına dökmüş ve yine çok samimi.
Hadise’den bahsediyorum. Bu, onunla ikinci röportajım. İlki çok güzel geçmişti. Çünkü tam beklediğim gibi içten bulmuştum onu, O da sorularımı beğenmiş, ‘bel altı’ vurmadığım için teşekkür etmişti.
Zira kendisi içinde bol bol Beyonce, Sinan Akçıl, dekolte, kilo kelimeleri geçen sorulara alışık ve bundan epey sıkılmış durumda: “Bugüne kadar hep sustum. Saçımı kıvırcık yaptım ‘Beyonce’yi taklit ediyor’ dediler. Resmen bir dönem Hadise’yi karalama kampanyası vardı. Bu single ile hepsine cevap veriyorum. ‘Beni üzemezsiniz, ben buyum, buradayım’ diyorum.”

Haberin Devamı

‘Sahneden indiğimde Hadise değil annemin kızıyım’

* Yeni single’ınız “Biz Burdayız”da “Hayatımda her attığım adımı güçlü attım, korkmadan, kendime inanarak kararlarımın arkasında durarak” diyorsunuz. Bu single bir cevap niteliği taşıyor sanırım...

Bu çok doğru bir tespit. “Biz Burdayız” dikbaşlı ve sert bir şarkı. Ben “Single yapayım da kendimi unutturmayayım, yazı boş geçirmeyeyim” diye düşünen biri değilim. Her işimin belli bir zamanlaması vardır. Ben magazin basınında çok konuşmayan, polemiklere girmeyen ama garip bir şekilde bu tarz tartışmaların içine çekilmeye çalışılan bir ismim. Hadise’yi karalamaya çalışanlar olduğunda hep sustum, reklam yapmalarına alet olmadım fakat artık yeter! Bu, bugüne kadar beni yaralamaya çalışan herkese cevap.

* Anladığım kadarıyla epey canınızı yakmışlar sizin...

Tabii ki kafama takıyorum olanı biteni. İçimde fırtınalar kopuyor, susuyorum ama bağırmak istiyorum. Fakat ne olursa olsun kimsenin beni yolumdan alıkoymasına, hayallerime ulaşmamı engellemesine izin vermeyeceğim.

* Klibinizden bahsedelim biraz da. Ablanız çekmiş. Aynı zamanda menajerliğinizi de yapıyor...

Son üç klibimi o çekti, çok da başarılı oldu. Bu şarkının anlattığı meseleyi yansıtan bir klip. Siyah-beyaz, ben çok makyajlı değilim. Doğalım. Dikkat çeken sahnelerden biri de televizyonu kırdığım sahne. Onu ‘cool’ görünmek için yapmadım. Demin anlattıklarıma ithafen konuldu.

* Kardeşiniz kıyafetlerinizi tasarlıyor. Ablanız hem menajer hem yönetmen. Tam bir aile şirketi durumu...

Ablamla çalışmak hayatımda verdiğim en doğru karardı. Yine basına pek yansımamış bir şey anlatayım: Birçok menajerle çalıştım. O kadar büyük paralar kaybettim ki...Davalar açtım, kazandım da kaybettim de. Başım çok ağrıdı. Sonunda “Ailemdir” dedim ve Hülya ile başladık. İyi ki de öyle olmuş. Derya yani kardeşim de moda eğitimi almıştı. Önce “Bir deneyelim” dedik, şimdi sözünden çıkmıyorum.

* Ailenizle geçirdiğiniz bir günü anlatır mısınız?

Ramazan geliyor çok heyecanlıyım. Hatta konserlerin çoğunu kabul etmedim. Ailemle vakit geçirmek için. Bizim için bayram çok önemlidir. Hâlâ bayramlık alırız, o sabah erkenden kalkar, giyeriz. Sonra el öpmeye gideriz. Bazen akrabalar “Aaa Hadise sen de mi geldin?” derler. Hani ben ünlüyüm diye gitmem zannediyorlar. Oysa sahneden indiğimde Hadise değil annemin kızıyım. Mesela evde oturuyorsam ve annemin arkadaşları gelmişse kalkar çay koyarım. Servis yaparım. Hiç de gocunmam bu halimden, aksine böyle hissediyor olmaktan ötürü şanslı hissederim.

Haberin Devamı

“Bir gün kırmızı halıda yürüyeceğim, biliyorum”

Haberin Devamı

* “Stir Me Up” şarkısıyla tanındınız. O dönem “Hadise dünya starı olacak. Grammy alacak” şeklinde haberler çıkıyordu. Sanki sonradan bu hayalinizden biraz vazgeçtiniz gibi hissediyorum. Doğru mu?

Hayallerim büyük benim. Grammy ödülleri için o arenada olmak istiyorum. Kırmızı halıda Türkiye’yi temsil etmek istiyorum. Olacağını da biliyorum sadece doğru zamanı beklemekteyim.
Bir İngilizce şarkının kaydını gerçekleştirdim örneğin şu an, istesem internete koyar haber olurum ama bekliyorum. Gerçekten hazır olduğumda dünyaya açılacağım.

Haberin Devamı

“Bu piyasada erkekler istediğini yapıyor, kliplerde öpüşüyor, dans ediyor... Biz yapsak neler derler”

* Tatil planı yaptınız mı? Bodrum’a, Çeşme’ye gidecek misiniz mesela?

Hayır, oralara gitmeyeceğim. Malum nedenden yani gazetecilerden ötürü ama yurt dışına tatile giderim. Tamam, bu gazetecilerin işi biliyorum, tabii ki çekecekler ama neden aşağılıyorlar? Selülitli fotoğrafınızı basabilirler ama altına o cümleleri yazmak mı gerekiyor?

Kadınların aşağılandığı, farklı muameleye maruz kaldığı bir durum var

* Gülben Ergen’in fotoğrafından bahsediyorsunuz...


Evet, o kadar sinirlendim ki! Kimilerine mikrofon uzatıyorlar bu konuyla ilgili ve onlar da gülüyor ya da laf gönderiyor. Asla yapmam. Burada kadınların aşağılandığı, farklı muameleye maruz kaldıkları bir durum var. Hiç ünlü bir erkeğin göbekli fotoğrafının bu kadar büyük basıldığını altına da böyle cümleler yazıldığını gördünüz mü? Tabii ki hayır. Nedense bu piyasada ve bu ülkede erkekler istediklerini yapabiliyor da sıra kadınlara gelince sorun çıkıyor. Erkek şarkıcılar kliplerinde kızlarla dans ediyorlar, rahat rahat öpüşüyorlar...Biz yapsak çıkacak haberleri düşünemiyorum. Çifte standart var. Bundan çok sıkıldım. Kadınsan illâ fiziğinle ilgili bir laf çıkıyor. Yok frikik verdi, yok selüliti vardı...

* Beyonce’nin ismini duymaktan da sıkılmışsınızdır. Ona benzetiliyorsunuz, taklit ettiğinize dair haberler çıkıyor...

Onu “Beğenmiyorum” desem saçma olur ama evet, benzetilmekten sıkıldım. Saçlarımı kıvırcık yapınca bile ‘Beyonce gibi olmak için’ dediler.
O halde kimse maşa yapmasın. Zaten bizim ülkemizde saçlarını sarı yapınca Lady Gaga olursun, mayo giyince de Madonna... Saçma şeyler bunlar. Kaldı ki gerçekten taklit eden, birebir o sanatçının klibinin aynısını çekenler var. Onların haberleri neden yok? Neden gerçek taklitçiler ortaya çıkarılmıyor da bizimle uğraşıyorlar?

Haberin Devamı

“Düet yaptığım Kaan yakında dünya starı olacak”

* Single’da bir de Kaan faktörü söz konusu. Acun Ilıcalı’nın “Yetenek Sizsiniz” programından tanıyoruz Kaan’ı. Siz nasıl bir araya geldiniz?
Acun, Kaan’ı çok beğeniyor, zaten rap hastası biliyorsunuz ama gariptir ki bizi o tanıştırmadı. Kaan’ın menajerinden geldi bu teklif. Açıkcası önce tereddüt
ettim. Benimle düet yapmak
isteyen çok kişi oluyor. Kabul etmiyorum. Ancak çok beğendiğim bir isim olmalı ya da çok saygı duyduğum. Kaan’ı dinleyince hemen kabul ettim çünkü çok farklı. İngilizce rap yapıyor. Puff Daddy dinledi ve çok beğendi. Hatta bir sır da vereyim: Yakında dünyaca ünlü bir yapımcı olan, Grammy adaylığı da bulunan Mario Winans birlikte söylediği şarkının klibi çıkacak. Çok şaşıracaksınız.