Cumartesi Sanat tarihine “pop” bakış

Sanat tarihine “pop” bakış

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pop kültür ikonlarının fotoğraflarıyla, sanat tarihinin öne çıkan eserlerindeki benzer sahneler “Tabloid Art History” sosyal medya hesaplarında buluşuyor.

Sanat tarihine “pop” bakış

Chloe Esslemont ve Elise Bell, Edinburgh Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı ve sanat tarihi bölümlerinde okurken tanışıyor ve ortaya “Tabloid Art History” projesi çıkıyor. İki yıl önce başladıkları projede, ünlü sanat eserleriyle pop kültürünün medyatik figürlerini bir araya getiriyor ikili. Tabloid Art History’nin Twitter sayfasında paylaşmaya başladıkları çalışmalarına, 2018 itibarıyla Instagram hesaplarındaki paylaşımlar da ekleniyor.

Haberin Devamı

Sanat tarihine “pop” bakış

Çalışmalarda Kardashian’larla ya da Britney Spears’la Caravaggio’yu, Beyonce’yle Botticelli’yi, Lindsay Lohan ile Bernini’yi aynı düzlemde buluşturuyor ekip. Mayenne Soret’in aralarına dahil olmasıyla dergi de çıkaran dijital içerik üreticileri, sosyal medyanın sanatı gündelik hayatın bir parçası haline getirmeyi kolaylaştırdığını belirtiyor.

Sanat tarihine “pop” bakış

Bir röportajlarında takipçilerinden birinin onlar sayesinde sanat tarihi okumaya karar verdiğini paylaşan Esslemont ve Bell, sosyal medya hesaplarının yanında Tabloid Art History sanat bülteni, çalışmalarıyla ilgili konuşmalar ve podcast’lerle de projelerini sürdürüyor.