Cumartesi Saraylara layık kadife

Saraylara layık kadife

05.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sıcak ve ışıltılı bir kış geçirmeye hazır olun. Yüzyıllar boyunca “asillerin kumaşı” olarak bilinen kadife, bu sezon ünlü tasarımcıların dokunuşuyla podyumda

Saraylara layık kadife

Hiçbir zaman tamamen demode değildi ama itiraf edelim ki bazen değerini yeterince iyi bilmediğimiz dönemler oldu. Neyse ki meteoroloji uzmanları tarafından çok soğuk geçeceği söylenen bu kış onlardan biri değil ve insanı hem yumuşaklığı hem sıcaklığıyla sarıp sarmalayan kadifeyi daha fazla giymek için pek çok seçeneğimiz var. Alberta Ferretti’de dantellerle birleşip romantikleşen, Fendi’de yüksek yakalar ve fırfırlarla nostaljik bir etki yaratan, Giorgio Armani’de siyah pelerinlerle gizemli görünen bu parlak kumaş, Roberto Cavalli, Ralph Lauren ve Haider Ackermann’ın koleksiyonlarında ise pantolon ve ceketlerle buluşarak maskülen bir iddia ortaya koyuyor.

Ayaklar da parlayacak

Haberin Devamı

2016-17 sonbahar/kış sezonunda kadifenin kendini gösterdiği tek kıyafet reyonları olmayacak. Yağmurlu, çamurlu günlerde şehir hayatında giymek pek pratik değil belki ama bu kış kadife ayakkabıları da daha sık görmeye hazır olun. 3.1 Phillip Lim, Erdem, Valentino ve Jasun Wu gibi markaların defilelerinde karşımıza çıkan bu trend, şimdiden stil ikonlarının favorisi oldu bile. Hatta Akmerkez’de yeni açılan Wepublic’in ayakkabı katında yalnızca kadife ayakkabılara ayrılan bir bölüm bile oluşturulmuş.

ipuçları

Fitilli kadife, ışığı daha az yansıttığı için mat görünür. Eğer gündüz parlayan kadifeleri gündüz için fazla iddialı buluyorsanız, seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz.

Kalın bir yapısı olan kadifenin, sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterme riski var. Eğer vücudunuz kusursuz değilse dökümlü kadifelerden uzak durun ve vücudunuza tam oturan modelleri tercih edin.

Haberin Devamı

Kadifeyi tek başına giymek yerine farklı materyallerle kombinleyerek ağır havasını dengeleyebilirsiniz. Denim, yün ve hatta
deri kadifeyle çok iyi anlaşıyor.

Bordo, lacivert, yeşil ve pembe kadifenin kendini en iyi gösterdiği renkler.

Zaman makinesine binip Ortaçağ’dan gelmiş gibi görünmemek için kadifeyle birlikte kullanacağız takıların fazla ihtişamlı olmamasına dikkat edin.

II. Richard kadifeyle gömülmek istedi

Kadifenin ilk kez Harun Reşid yönetimi sırasında Bağdat’ta ortaya çıktığı biliniyor. Venedik ve Endülüs’e ihraç edilen bu kumaş, daha sonraları saraylarda, hatta değerli bir ticaret maddesi olarak takaslarda kullanılmaya başlanmış. Özellikle Ortaçağ ve Rönesans dönemi portrelerinde soyluların sık sık kadifeyle resmedildiğini görebilirsiniz. Pek çok Osmanlı padişahı özel günlerde kadife kaftan giymeyi tercih etti. İngiltere Kralı II. Richard’ın kadifeyle gömülmek istediğini, günümüzde en değerli kadifenin ipekle dokunan olduğunu ve Bursa’da üretilen kadifelerin yüzyıllar boyunca rakipsiz görüldüğünü de belirtelim.

Saraylara layık kadife

Body’ler, dökümlü kadifenin vücudunuzu sıkıca sarmasını sağlıyor. İpekyol’da 99 TL.

adL’deki kadife pantolon hem dokusu hem de yıldız motifleriyle parlamaya hazır. 99.90 TL.

Haberin Devamı

Kırmızı kadife ayakkabılarla “Oz Büyücüsü”nün kahramanı Dorothy’e bir selam yollayın. Elle’deki bu model 151 TL.

Mehry Mu’nun Universe koleksiyonundaki pembe kadife 390 TL. Kış davetleri için ideal.

Yazarlar