Cumartesi Şaşı bak şıklaş

Şaşı bak şıklaş

03.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakanlarda optik yanılsama etkisi yaratan desenler, en şaşaalı dönemini yaşadığı 60’ların ardından yeniden hayatımızda. Yazı farklı ve dinamik bir stille karşılamak için bakanları şaşırtmaya hazır olun

Şaşı bak şıklaş

Bulmaca sayfalarının demirbaşlarından olan “şaşı bak, şaşır” oyunu, modayı etkisi altına alarak 2017 ilkbahar / yaz sezonunu da eğlenceli hale getiriyor. Üstelik bu defa uzun süre baktığınızda gözünüze daha büyük görünmeye başlayan desenleri ve canlı renklerle buluştuğunda üç boyutlu hale gelen çizgileri ayrıştırmak için sabıra, odaklanma kabiliyetine ve keskin görüş gücüne ihtiyacınız yok. Tasarımcıların gözüne güvenin, yeter!

Haberin Devamı

Örneğin İngiltere’de yeni neslin en başarılı tasarımcılarından biri olan Mary Katrantzou, son koleksiyonu için 60’lı yılların müzik posterlerinden ilham almış ve bu desenleri Antik Yunan dönemine ait figürlerle bir araya getirerek onlara modern bir hava katmış. Emilio Pucci triko ve jarse elbiselerle kendi arşivlerindeki ikonik tasarımlara yeniden dönüyor, Givenchy ise bu etkiyi vintage formlara gönderme yaparak kullanıyor. Çizgiler, kareler, daireler ve üçgenler arasında fantastik bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Nereden çıktı bu “Op Art”?

1960’lı yıllarda, modadan önce resim sanatını etkisi altına alan Op Art akımı Bridget Riley, Jesus Rafael Soto, Victor Vasarely gibi sanatçıların öncülüğünde gelişti ve gençler arasındaki özgürleşme hareketlerinin dalga dalga yayılmasıyla; dekorasyondan moda tasarımına kadar pek çok alanda kendini gösterdi. O yılların keskin hatlı ve kalın dokulu elbiselerine çok yakışan bu desenlerin ikonikleşmesini sağlayan film ise William Klein’ın 1966’da çektiği “Kimsin Sen Polly Maggoo / Qui etes-vous Polly Maggoo” oldu.

Haberin Devamı

Stil önerileri

Vücudunuzda daha ince göstermek istediğiniz yer neresiyse, dikey çizgili bölümü o bölgeye denk gelecek tasarımları tercih edin.

Yatay çizgilerin giyeni daha kilolu gösterdiği doğru. Bir önceki maddenin tam tersini uygulayarak, kilolu bölgelerde yatay ya da çok kalın çizgilerden kaçınmakta yarar var.

Siyah ve beyaz birlikteliği olmazsa olmaz. Fakat renk oyunları da Op Art trendinin en eğlenceli taraflarından. Özellikle bu sezon kırmızı, sarı, pembe ve maviyi tercih ederek daha enerjik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Modern bir görünüm yakalamak için bu desenleri uzun elbiseler yerine mini etekler ya da diz hizasındaki modellerde tercih edin.

Şaşı bak şıklaş

Alışveriş

Prada’nın platformlu sandaletleri, Art Deco etkilerle Op Art akımının karışımı. Fiyatı 550 avro.

Mango’daki fular, bu trendi küçük bir dokunuşla stilinize uyarlamanızı sağlayacak. 25.99 TL.

Mary Katrantozu’nun tasarımı optik yanılsama etkisiyle giyeni olduğundan daha zayıf gösteriyor. 1585 avro.