Cumartesi Şehirde yaz çok güzel!

Şehirde yaz çok güzel!

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaz sıcaklarında henüz tatile gitmediyseniz, çoluk çocuk şehirde keyifli pek çok şey yapabilirsiniz. İşte size birkaç öneri...

Şehirde yaz çok güzel

İstanbul Modern çocuklara sanatla dolu bir yaz programı sunuyor. 4-6 yaş grubu çocuklar program kapsamında sabah saatlerinde sanatçıların yönetiminde gerçekleşen sanatçı atölyelerine katılabiliyor. 7-12 yaş grubu çocuklar içinse hafta içi her gün sabah saatlerinde müze uzmanlarının yönetiminde atölye çalışmaları ve öğleden sonra ise sanatçı atölyeleri düzenleniyor. Atölye programlarına günlük ya da haftalık kayıt yaptırmak mümkün.

Haberin Devamı

Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Uniq İstanbul’daki The Zone orman alanı içerisinde “Yerden göğe kadar eğlence” konseptiyle ziyaretçilerine kapılarını açan Xtrem Aventures ile birlikte
6-14 yaş çocuklar için yaz okulu
projesini gerçekleştiriyor.

Küçükler meslekleri deneyerek öğrensinler

Şehirde yaz çok güzel

Akmerkez’deki KidZania Go,4-14 yaş arası çocukların, kendilerine göre boyutlandırılmış dokuz aktivite alanında, merak ettikleri meslekleri deneyimleyerek öğrenebiliyor. Karaoke alanı, top havuzu ve dev boyama duvarı da çocukların oldukça ilgisini çekiyor.

Muhammed Ali’nin eldivenleri sergileniyor

Olimpiyat Oyunları’nın 2010 yılından bu yana global sponsoru olan P&G, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin desteği ile geçtiğimiz ay “P&G Olimpiyatlar Sergisi” projesini hayata geçirdi. Olimpiyatlar tarihine damgasını vuran birçok önemli parçayı ve fotoğrafı içeren sergide efsane boksör Muhammed Ali’nin boks eldiveni, Michael Jordan’ın Barselona 1992 Olimpiyat Oyunları’nda giydiği ayakkabısı ve Türk güreş tarihinin simge ismi haline gelmiş olan Yaşar Doğu’nun olimpiyatlarda giydiği mayo ve madalyası en özel parçalar arasında. Sergi 31 Ağustos’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

Elgiz Müzesi’nin düzenlediği “Heykel Dünyam” atölyesinin amacı, sanatı ve heykelleri çocuklarla buluşturarak onlara hem çağdaş sanatın hem de heykelciliğinin
geldiği noktayı göstermek. Çocuklar bu atölye çalışmasında farklı heykeltıraşların dünyasına girerek onları yakından tanıyacaklar. Ücretsiz atölye salı, çarşamba ve perşembe günlerinde.

Denizlerin altındaki büyüleyici dünya

Forum İstanbul’da bulunan ve heyecan verici deniz koleksiyonlarına ev sahipliği yapan İstanbul Sea Life Akvaryum; Okyanus Tüneli, Okyanus Odası ve sergi tanklarıyla çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor.

15 binden fazla deniz canlısını konuk eden akvaryum Avrupa’nın en geniş köpekbalığı ailesine sahip. Dokunma Havuzu Deneyimi içerisinde bir yengeç tutabilir, bir denizyıldızına dokunabilir veya gün içinde düzenlenen dalgıç ve beslenme gösterilerini izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Japon ve Türk çocuklar müzede bir arada

İstanbul Oyuncak Müzesi ay boyunca da atölye çalışmalarına devam ediyor. Tahta boyama atölyesi ile origami atölyesi çocukların en keyif aldığı atölyelerin başında geliyor. Buna ek olarak, bugün Japon ve Türk çocuklar her yıl olduğu gibi bu yıl da Oyuncak Müzesi’nde düzenlenecek olan Sadako Sasaki’yi anma gününde, yaptıkları turna kuşları ile birlikte dünyaya barış mesajları verecekler.