Cumartesi Sezonun ilham perisi

Sezonun ilham perisi

12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı yönetmen ve yazar Wes Anderson’ın filmlerindeki görsellik, moda dünyasına esin veriyor. 2015-16 sonbahar/kış sezonunun en önemli ilham perisi ise “Tenenbaum Ailesi” filmindeki Margot karakteri

Sezonun ilham perisi

Wes Anderson ilk filmini çektiği 1994’ten bu yana kendine özgü ironi anlayışıyla sinema dünyasında ayrı bir yere sahip oldu. Canlandırdığı karakterle kusursuzca bütünleşen oyuncular, her izlediğinizde yeni detaylarını keşfettiğiniz sahneler, komiklikle iç içe geçen burukluklar...

Haberin Devamı

Kültürel fenomenler

Anderson’ın başarısı bunlarla sınırlı değil. Aynı zamanda yazar olan Amerikalı yönetmenin yarattığı tuhaf karakterler kostümleriyle de ikonikleşiyor, kültürel birer fenomen haline geliyor hatta üzerinden yıllar geçse de moda dünyasını etkisi altına almayı başarıyor. Örneğin tasarımcı Alessandro Michele, bu yıl Gucci’nin kreatif direktörü olarak hazırladığı ilk kış koleksiyonuyla, Anderson’ın “Tenenbaum Ailesi” filmindeki Margot karakterine bol bol gönderme yaptı. Zira 2001’de vizyona giren filmde, zamanının çoğunu banyoda TV seyredip sigara içerek geçiren bu gizemli kadını Gwyneth Paltrow canlandırmış ve Margot polo yaka tişörtleri, kürkleri, saç ve makyaj stiliyle moda severlerin kalbine taht kurmuştu.

Haberin Devamı

Modaevleri etkilendi

Elbette bu etkiden nasibini alan, Margot’un giysilerinin yanı sıra soğukkanlı tavrını da podyumdaki modellere giydiren Gucci değil sadece. Lacoste, Bally ve Etro gibi modaevleri de yeni koleksiyonlarında “Tenenbaum Ailesi”ne dair pek çok detaya yer veriyor. Pastel renkler, en sportif kıyafetlere hatta eşofmanlara bile eşlik eden lüks aksesuarlar, vintage ve modern parçaları bir araya getiren kombinler bu stilin en önemli anahtarlarından.

Yeniden popüler olma sebebi ise muhtemelen güçlü görselliği nedeniyle, yeni neslin bu filmden kareleri sosyal medyada sık sık paylaşması ve son iki sezonu etkisi altına alan 70’ler etkisinin farklı bir yorumunu sunması.

Alışveriş

-“The Wes Anderson Collection” isimli kitap, ünlü yönetmenin görsel dünyasından ilham almak için ideal kaynak. Amazon.com’dan
24 dolara sipariş edebilirsiniz.

-Kürk, Margot Tenenbaum stilinin alametifarikası. Tabii gerçeğinden uzak durmak en iyisi. H&M Studio koleksiyonundan palto 349 TL.

-Polo yaka tişörtünüz olmadan Tenenbaum ailesine mensup gibi görünemezsiniz. Lacoste tişört
278 TL.

-70’lerin okullu stilini ofise uyarlamayı deneyin. Clarks ayakkabı 389 TL.

Kısa Kısa

Utanç verici kaza tasarıma dönüştü

Marc Jacobshaziran ayında Instagram’dan tek bir kişiye yollamak istediği mesajı sayfasında paylaşarak kısa süreli bir utanç yaşamıştı. Zira Jacobs’ın çıplak fotoğrafının altında “It’s yours to try” (Denemen için senin) yazıyordu. Tasarımcı şimdi pazarlama dehasını bu olayda da kanıtlıyor. Üzerinde aynı cümlenin olduğu tişörtler satışa sunuldu.

Haberin Devamı

H&M’in ev hali beyoğlu’nda

H&M’in özel ev dekorasyon konsepti, markanın İstiklal Caddesi mağazasının beşinci katında açıldı. H&M Home’da iç ve dış yaşam alanları, mutfak, banyo ve yatak odasının yanı sıra çocuk ve bebekler için koleksiyonlar bulunuyor.

RIFAT ÖZBEK’ten Sanatsal yastıklar

Virginia Woolf, Vanessa Bell, Duncan Grant gibi ikonik sanatçılar, yazarlar ve şairlerden oluşan Bloomsbury Topluluğu, Yastık By Rıfat Özbek’in yeni koleksiyonu “Bohemia”ya ilham verdi. Erdal Karaman ve Rıfat Özbek imzası taşıyan yastıklar, Londra’nın sanatsal ruhunu evinde hissetmek isteyenlere göre.