Cumartesi Şimdi güçlü kollar moda

Şimdi güçlü kollar moda

13.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tasarımcılar 2016 yaz sezonunu kaslı kolları arasına aldı. Üçgen bir görüntü yaratarak vücudu daha güçlü gösteren kol formları, aslında yeni dönemin vatkaları

Şimdi güçlü kollar moda

İncecik vücudunda şişkin kollarını gururla taşıyan Temel Reis’e selam olsun. Moda dünyası bu sezon hepimize ıspanak dopingi yapıyor. Kabarık kol formlarıyla tüm dikkatleri vücudun üst bölümüne çeken bu trend yeni bir “güçlü kadın” imajının da tasviri aslında. Fakat tasarımcılar kadınsılık vurgusundan tamamen de uzaklaşmıyor. Dior, Fendi, Celine, Oscar de la Renta, Simone Rocha... Ünlü markaların kabarık kol oyununa ya pembe, kırmızı gibi canlı renkler ya tül, organze gibi zarif kumaşlar ya da mini etekler ve fırfırlarla dengelenen maskülen-feminen görüntüler hakim. Başka bir deyişle, 80’lerin vatkaları şimdi biraz aşağı iniyor.

Haberin Devamı

İpuçları

- Hacimli formlara bürünürken en çok dikkat edilmesi gereken nokta proporsiyonlar. Podyum örneklerinde de göreceğiniz üzere kabarık kollu üstleri dar etek ve pantolonlarla kombinlemek gerekiyor.

- Şişkin kolların yarattığı görüntünün iddia çıtasını biraz düşürmek için siyah ve beyaz gibi sakin renkleri tercih edebilirsiniz. Ancak pembe, kırmızı ve turuncuda kendilerini daha iyi gösterdikleri kesin.

- Kolllarınızın üst bölümü kalınsa, tepeden değil dirsek üstünden itibaren bollaşan modellere yönelin.

- Heykelsi bir duruş elde etmek için seçeceğiniz kıyafetin materyali çok önemli. Kalın kumaşlarda sert olanları, ince olanlarda ise organze gibi kalıplı tülleri seçmeye özen gösterin.

Alışveriş

Haberin Devamı

- Güçlü kol formları, COS’un tasarım imzalarından biri. Şanslıysanız kırmızı üstü indirimde yakalayabilirsiniz. 175 TL.

- Machka bluz hem rengi hem de işlemeleriyle şeker gibi. 312 TL.

- Bu yıl Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nı kazanan Tuğçe Demiran’ı takibe alın. Demiran’ın yeni koleksiyonundaki bu üst 2.760 TL.

- Victoria Beckham da bu sezon kollara ağırlık veren tasarımcılardan. Victoria by Victoria Beckham etiketli elbise 2.525 TL.