Cumartesi Şimdi tam zamanı

Şimdi tam zamanı

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük dondurma zincirleri ya da mahallelerin tanıdık dondurma ustaları... Bodrum mandalinası ile hazırlananından Anzer yaylalarından gelen balla yapılanına, lavantalıdan kavunluya kadar yüzlerce çeşidin olduğu dondurma denizine sizin için daldık

Şimdi tam zamanı

11 milyon farklı kombinasyon var

Haberin Devamı

Cold Stone Creamery
Amerika’nın ünlü dondurma markası
Cold Stone (soğuk taş) Creamery, adını dondurmanın -9 derece granit bir mermerde hazırlanmasından alıyor. Farklı soslar, taze meyveler ve yemişlerle kişiye özel dondurma yapılan Cold Stone’da 11 milyon farklı çeşit yapılabiliyor. Sade dondurma, brownie, pecan, çikolota sosu ve karamelden oluşan ‘founders favorite’ ve kahveli dondurma‘coffee lovers only’ en sevilenler. Külah fiyatı 4-13, paket
fiyatı 20-35 lira arasında. İlk mağazasını Ortaköy’de açan marka hızla şubeleşiyor.

Yıllardır aynı lezzet

Divan Patisserie
Yıllardır dondurmasıyla da ünlü olan Divan’ın spesiyalitesi çikolatalı dondurma. Meyveler her zaman günlük alınıyor. Kilosu 44, bir topu 3 lira. Erenköy,
Ataköy ve birçok yerde şubesi var.

Haberin Devamı

Hiçbir katkı maddesi yok

Bitez Dondurmacısı
20 çeşit dondurma satılıyor. Bal-badem, Bodrum mandalinası ve vişne çok rağbet görüyor. Bir top 2, kilosu 40 lira. Şubeleri Bodrum’un haricinde Bağdat Caddesi ve Yeşilköy’de.

Çikolata ustasından...

Godiva
Godiva, ustası olduğu alanda kalıp yalnızca çikolatalı dondurma sunuyor. Dondurmaya meyve, çikolata sosu ve minik Godiva Carre çikolata eşlik ediyor. Külahta fiyatı 8 lira, kupta ise 18 lira. İstinye Park, Suadiye ve birçok yerde şubesi var.

Kadınlar lavantalı ve güllü seviyor

Dondurmacci
100’ün üzerinde dondurma üretiliyor. Kadınlar daha çok gül, lavanta gibi egzotik çeşitleri tercih ediyor. Gül Isparta’dan, mandalina Bodrum’dan, sakız Sakız Adası’ndan alınıyor. Kilosu 45 lira. Üç kap var; küçük
4, orta 7, büyük 9.5 lira. Yalnızca Bağdat Caddesi’nde hizmet veriyor.

Bir de dondurmalı tarifler kitabı...
İrlandalı Rachel Allen ve tatlı şefi Bengi Kurtcebe’nin kolayca yapılabilecek 75 tatlı tarifinden oluşan Carte d’Or’dan Tatlı Sırlar yayınlandı. Boyut Yayıncılık tarafından basılan kitabın fiyatı 29.90 TL.

Çilek Dikili’den, kavun Kumluca’dan

Yaşar Usta
80 çeşit dondurma üretiyor ama tezgahta 10 tane var. Çeşitler her gün, hatta gün içinde bile değişiyor. En çok kavunlu dondurma satıyor ama böğürtlenli Yaşar Usta’nın (Çarlı) spesiyali. Bir de senede iki defa Anzer yaylarından gelen bal ile yapılan “atom” diye bir dondurma var ki özellikle kadınlar daha çok bunu tercih ediyor. Çilek Dikili’den, yabanmersini Trabzon’dan, incir Aydın Germencik’ten, kavun Kumluca’dan getirtiliyor.
Bostancı, 4. Levent ve Ayvalık-Sarımsaklı’da şubeleri var.
Dondurmanın bir topu 1.5, kilosu 40 lira.

Haberin Devamı

Bu ay güllaçlı zamanı

Girandola
100’ün üzerinde dondurma üretiliyor ama vitrinde sabit 18 dondurma var. Çeşitler her gün değişiyor. Bu ay güllaçlı var örneğin. Şimdi Bodrum mandalina revaçta, kış gelince bal kabağı... Çocuklar nutella’lı dondurmayı seviyor. Kilosu 45 lira bir top 4 lira. Caddebostan, Arnavutköy ve Göktürk’te şubeleri var.

Şimdi tam zamanı

* Ali Usta’nın tarifini sır gibi sakladığı Santa Maria buranın en özeli. Bir top dondurma 2.5, kilosu 40 lira. Yalnızca Moda’da hizmet veriyor.
* Hacıbey’in dondurması Maraş’tan geliyor. Bir top dondurma 1.75, kup 7 lira. Dondurmanın kilosu 30 lira. Erenköy, Küçükyalı ve birçok yerde şubesi var.

Yazarlar