Cumartesi Sıradan insanların meydan okuması

Sıradan insanların meydan okuması

01.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotası arasında gösterilen tarihi Likya Yolu’nu geçmek için hazırlanan Hillside City Club üyeleri, daha önce bir Türk ekibi tarafından baştan sona geçilmemiş olan bu yolu dokuz gün boyunca aşmaya çalışacak

Sıradan insanların  meydan okuması

Birisi kamu görevlisi, bir diğeri öğretmen. Birisi öğretim görevlisi, diğeri ise şirket sahibi. Neredeyse hiçbiri profesyonel olarak spora gönül vermemiş, 26-55 yaşları arasında, işlerinde güçlerinde insanlar. Ama zorlu bir yolculuğa baş koydular ve bu yolculuk için her hafta canla başla hazırlanıyorlar.

Hillside City Club, “Hillsider Challenge” adı verilen aktiviteleri ile her yıl üyelerine, hayatlarında bir kere yaşayabilecekleri, ciddi bir antrenman sürecinin ardından ekip olarak başarmanın keyfini hissedebilecekleri deneyimler yaşatmayı hedefliyor.
Bu yıl bu aktivite çerçevesinde zorlu bir eleme sürecinden geçen 30 üye bugünlerde hem kulüplerinin salonlarında hem de Belgrad Ormanı’nda dokuz günlük ve 509 kilometrelik Likya Yolu Geçişi için ter döküyor. Fethiye’den Antalya’ya uzanan, dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından birisi olarak gösterilen tarihi Likya Yolu’nu geçmek için hazırlanan maceraperestler daha önce bir Türk ekibi tarafından baştan sona yürüyerek geçilmemiş olan bu yolu dokuz gün boyunca aşmaya çalışacak.

Haberin Devamı

20-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek yürüyüş için antrenman yapan 30 kişi daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyimi yaşayacak.

19 antik kent geçilecek
Likya Yolu Geçişi’nde toplam 509 kilometre yürünecek. 19 antik Likya kentinin kalıntılarının yer aldığı bu rota Kelebekler Vadisi, Patara, Kaş, Kalkan, Finike gibi etkileyici yerlerden geçiyor. 20 Ekim’de Antalya’dan Fethiye’ye ilk adımlarını atacak olan kulüp üyelerinin oluşturduğu her grup bir bayrak yarışı şeklinde her gün 20 kilometre yürüyerek günde toplam yaklaşık 60 km yol alacak. Konaklama ise profesyonel bir ekip ile yönetilen yörük çadırlarında olacak.

Canlı olarak takip edilebilecekler
Ekip Likya Yolu’nda her an takip edilebilecek. Bu serüvene katılamayanların da heyecana ortak olabilmesi için Likya Yolu Geçişi’ne özel bir iPhone uygulaması oluşturuldu. Ekibin üyeleri bu uygulamayı açıp giriş yaptıktan sonra konumlarının alınmasıyla beraber uygulamaya başlayacak ve kendi özel profil sayfalarından bulundukları alanla ilgili fotoğraf ve video paylaşabilecekler.

Haberin Devamı

Kate Clow’un izinde
Türkiye’nin Akdeniz kıyısının batıdaki Teke Yarımadası’nda kurulan Likya medeniyeti varlığını M.Ö. 1250 ile 546 yılları arasında sürdürdü. Teke Yarımadası’nda bulunan patikalar üzerinde 1992 yılında çalışmalara başlandı. 1999 yılında ise kendisini Trekking sporuna adamış olan ve “Lycian Way” (Likya Yolu) kitabının yazarı Kate Clow tarafından hizmete açıldı.

“Psikolojik faktörler daha önemliydi”

Erdinç Eroğlu (Hillsider Challenge / Likya Yolu Geçisi Hillside City Club-Trio Antrenörü)
Ekibin seçiminde rol alan eğitmenlerden Erdinç Eroğlu bu zorlu yolu yürüyerek geçecek olan ekip üyelerinin psikolojik özelliklerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Eroğlu hazırlık sürecini şu sözlerle anlattı: “İlk önce takım olma özelliğine dikkat ettik. Sportif olarak iyi durumda olanlardan çok ekibe uyum sağlayabilecek, motivasyonu arttıracak kişilere dikkat ettik. Bu etkinlikte psikolojik faktörler fiziksel faktörlerden daha önemli. Daha önceki etkinliklerimizde insanların birbirine olan bağlılığını gördük. Zaten fiziksel olarak biz yapmamız gerekeni yaptık. Mesela 68 kilo olan bir kadın katılımcıyı 60 kiloya kadar indirdik. Bu yüzden takıma uyumluluk ve takımın içinde kalabilecek psikolojik güce sahip kişileri almaya özen gösterdik.”

Haberin Devamı

ÖZGE EKMEKÇİ
(32-Pazarlama Müdürü)
“Mevlana’nın çok sevdiğim ve hayat felsefesi olarak aldığım bir sözü vardır; ‘Başarı bir seyahattir, hedef değil. Mutluluk, gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil. Yolun sonunda olsa, ona varıldığında yol bitmiş ve vakit de geçmiş olurdu. Mutlu olmanın zamanı ise bugündür, yarın değil.’ Bence Likya Yolu maceramız da böyle bir şey. İlk günden ekip olarak meydan okuyan bir amaç için bir araya geldik ve bu hedefe ulaşmak için yeri geldi zorlandık, yeri geldi eğlendik. Birlikte eğlenen, mutlu olan, birbirini motive eden ve zorlukların üstesinden gelen bir ekip olduğumuzu gösterdik.”

GÖKHAN GEREZLİOĞLU
(34-IT Uzmanı)
“Maceraperest ruhuma hitap eden özgün bir aktivitede yer almak beni baştan çıkarıyor. Eğitmenlerimle yaptığım antrenmanlar uzun koşular ve bunların sonrasında aldığım huzur gibisi de yok. Bu uzun yol hikayesinin içindeki birisi olarak heyecanı, çabayı
ve doğayı içerden fotoğraflamak istiyorum. Hayalciyim ve hayallerime Likya Yolu’nda hava açık olduğunda yıldızlar altında devam etmek büyük bir fırsat olacak.”