Cumartesi “Sırf marka giymek çok sakil duruyor”

“Sırf marka giymek çok sakil duruyor”

05.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kocamın Ailesi” adlı yeni bir dizide oynamaya başlayan ve yeni bir albüm çıkarmak üzere olan şarkıcı Yeşim Salkım: “Baştan aşağı marka giyinmeyi sevmiyorum. Bence sırf marka giymek çok sakil duruyor”

“Sırf marka giymek çok sakil duruyor”

Havanın içimizi açtığı güzel
bir günde Yeşim Salkım’la telefonda konuşup “Alışverişlerimi oradan yapıyorum, hem hava da güzel rahat rahat dolaşırız” dediği Nişantaşı’nda buluşmak için sözleşiyoruz. Dinlediğim ilk günden beri çok sevdiğim
“Deli Mavi” şarkısı buluşmaya giderken yolda dilime dolanıyor. Sohbete başlayınca öğreniyorum ki ağustos sonunda çıkaracağı dokuz parçalık yeni albümünde bu şarkıya da yer vermiş. 46 yaşındaki şarkıcıya Nişantaşı sokaklarında gezerken hem projelerini hem alışveriş alışkanlıklarını sordum; o da yüzünden eksik etmediği gülümsemesiyle hepsini anlattı.

Fox TV’de yeni yayınlanmaya başlayan “Kocamın Ailesi” adlı dizide rol alıyorsunuz. Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz orada?

Çok zengin, çocuğu olmayan, ailenin küçük gelini Şeniz’i oynuyorum. Komedi
ve dram ağırlıklı bir dizi bu. Ben ise dramı daha fazla olan tarafındayım işin.

Haberin Devamı

Bunun yanında bir de iki ayrı albüm çıkarmak üzeresiniz...

Evet, Grup Gündoğarken’le
“Şeker Oğlan” parçasını Balkan ezgileriyle seslendirdiğimiz single ay ortasında.
Bir de pop şarkılardan oluşan dokuz
parçalık bir albüm hazırladım, ağustos sonunda çıkacak o da.

Bu yoğunlukta alışverişe vakit ayırabiliyor musunuz?

Deli gibi alışveriş yapamıyorum. Çıkarsam genelde kızlarıma bir şeyler alıyorum. Ada için Ebebek, Mothercare gibi bebek malzemeleri satan yerleri tercih ediyorum. Kendime vakit bulursam Nişantaşı’na, Akmerkez’e gidip bir şeyler alıyorum.

“Aksesuar severim, 100’den fazla güneş gözlüğüm var”

Neler alırsınız alışverişe çıkınca?

Günlük giyime babet ve spor ayakkabı alıyorum. Spor ayakkabıda tek tercihim Nike; diğerlerini Desa ve Valentino’dan alıyorum. Roman’ın, İpekyol’un, Twist’in ve Zara’nın tasarımlarını beğeniyorum. Baştan aşağı marka giyinmeyi sevmiyorum. Bence sırf marka giymek çok sakil duruyor.

Haberin Devamı

Aksesuar kullanmayı sever misiniz?

Severim. 100’den fazla modelin olduğu
bir güneş gözlüğü koleksiyonum var mesela. Yaklaşık otuz yıldır Alain Mikli’nin gözlüklerini alıyorum ve çok beğeniyorum. Çanta kullanmayı seviyorum. Valentino, Desa, Saint Laurent’i tercih ediyorum.

Cilt bakımı yaptırır mısınız?

İnanmayacaksın ama iki--üç yılda bir yaptırırım. Sadece çok ağır bir makyaj yaparsam temizlemek için Biotherm’in ürünlerini kullanıyorum. Annem bazen “Krem sürdün mü?” diye sorunca aklıma gelirse bir de Bepanthen sürerim, o kadar.

Makyaj için hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?

Makyajımı kendim yaptığım için uzun süre kalıcı olan ürünler kullanıyorum. Onları da hep MAC’te buluyorum. Parfümde vazgeçilmezim ise Chanel ve Pleasure. n

“Evde asla şarkı söylemiyorum”


Programınız epey yoğun. Tatil planınız var mı?

Biraz zor gözüküyor çünkü albümlerden sonra konserlerim başlayacak. Ama fırsat buldukça yapmaya çalışacağım.

Nereleri tercih ediyorsunuz tatil için peki?

Ben daha çok tarih kokan, bir şeyler keşfedeceğim bir yandan da yemeklerini tadabileceğim yerleri tercih ediyorum. Türkiye’de Assos, Kalem Adası, Olimpos vazgeçilmezimdir.

Kitap okumayı sever misiniz?

Çok okurum. Evde hem eşimin hem benim kitaplarımdan oluşan çok büyük bir arşivimiz var. Son çıkan, güncel kitapları okumaktansa geçmişi anlatan, eskiden izler taşıyan kitapları okumayı seviyorum. Üç-dört tane kitabı aynı anda okuyorum.

“Spor yapmayı çok seven bir kadınım”

Haberin Devamı

Günlük hayatta müzikle aranız nasıl?

Evde asla söyleyemiyorum da dinleyemiyorum da... Çünkü
Ada hiç sevmiyor. Arabada dinliyorum ben de. En son Serdar Ortaç’ın yeni albümünü almıştım,
gayet güzel.

Spor yapar mısınız?

Ben sporu çok seven bir kadınım ama Ada’dan sonra hiç vakit ayıramaz oldum. Şimdi yüzmeye başladım ve artık işlerimle birlikte bir düzene girmeyi umuyorum.

Mutfakla aranız nasıl?

Çok iyi! Sık sık yemek yapıyorum evde. Yemeyi de çok seviyorum. Bir süre Paris’te bir mutfak okulunda gastronomi eğitimi de aldığım için iyi bilirim pek çok yemeği. Ayrıca anneannem Giritli, babaannem Rum, dedem ise Arnavut olduğundan ailemden de gelen karışık bir mutfak kültürüm var.

“Mantı açar, yaprak sarar, et pişiririm”

Haberin Devamı

Mutfak alışverişlerini nerelerden yaparsınız?

Zekeriyaköy’de oturuyorum ve orada her cumartesi çok güzel yeşilliklerin, sebzenin satıldığı
bir köy pazarı kuruluyor. Oradan alışveriş yapmayı çok seviyorum. Bahçeköy’de bir kasabım var,
eti nasıl istiyorsam öyle hazırlar ve çok lezzetlidir, oradan hiç şaşmam. Diğer mutfak ihtiyaçlarını da Sarıyer’deki marketlerden tamamlıyorum.

İddialı olduğunuz yemekler var mı?

Çok iyi mısır ekmeği yaparım. Arnavut böreğini iyi açarım. Kuru fasulyemi her yiyen çok beğenir. Mantı açarım, yaprak sararım, et yemeği pişiririm, Çin mutfağını iyi bilirim...
Her şeyi pişiririm yani.

Yazarlar