Cumartesi Sonbaharda cildiniz solmasın

Sonbaharda cildiniz solmasın

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güneşin ve denizin tüm olumsuz etkilerini sonbahar bakımı ile atın

Sonbaharda cildiniz  solmasın

Sonbahar ayları cildimizi kışa hazırlamak için bir fırsat. Yazın güneşin ışınları, denizin tuzu, havuzun kloru derken kurumuş, nemi azalmış deri sonbaharla birlikte matlaşıp sağlıksız görünmeye başlar. Sıcaklıktaki ani düşmeler derinin savunma mekanizmalarını zayıflatır. Verde Sağlıklı Yaşam Enstitüsü’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin; bugünlerde neler yapılabileceğini anlattı:

Haberin Devamı

Güneşin bronzlaştırıcı etkisi ciltte yalancı bir örtü oluşturur ve cilt rengi açılırken lekelenmeler; hasarlar da ortaya çıkar. Buna sivilce meyilli ciltlerde yoğun sivilcelenme de eşlik eder. Bu sebeple cilt onarımı öncesi dermatolog hekime görünmekte fayda var. Onun yönlendirmesiyle gerçekleşecek bakım ve tedavi en iyi sonucu sağlayacaktır.

Derinin bozulan fonksiyonlarını yerine getirmek, cildi soğuk kış günlerine hazırlamak deriye uygun, doğru nemlendiricilerle sağlanabilir. Uygunsuz kozmetik ya da yağ içeriği cildimize fazla gelen güneş koruyucular kullanırsak gözeneklerimiz kapanabilir, siyah nokta, sivilce ya da yağ butonları oluşabilir.

Cilt bakımında ilk aşama iyi bir temizliktir. Cildi kurutmayan ve yağ dengesini bozmayan bir temizleyici yeterlidir. Ayrıca, özellikle yaz sonu cilde uygun peelinglerin düzenli kullanımıyla sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Peeling sonrası kullanılan maskeler de onarıma yardım ederken kaybolan nemi kazandırır.

Haberin Devamı

- Cilt kendini özellikle gece yeniler. Anti-aging kremler sadece gece sürülmelidir. Gece kullanılan nemlendirici seçimi de önemlidir. Bu dönemde özellikle C vitamini, yeşil çay özleri, E vitamini gibi antioksidan özelliği güçlü ürünlerin kullanımı gerekir.

- Sabahları bir soğuk bir sıcak suyla nazikçe cildinizi yıkayabilirsiniz. Bu şok etkisi yaratır. Kılcal damarları yüzeyde olanlar ise asla ciltlerini sıcak suyla yıkamamalılar.

- Akneli ciltlerin sık yıkanması yanlıştır. Cildin nemi yok edilmemelidir.

El ve ayaklar

Yazın el ve ayaklarda kuruma, nem kaybı ve deride sertleşmelere sık rastlanır. Vücut peelingi banyo sonunda keseyle yapılan peelingdir. Kol ve bacaklardaki pürüzleri giderir ve cildi nemlendirir.

Saçlar

Yazın aşırı terleme, deniz, havuz ve güneş nedeniyle saçlar yıpranır. Saçlarda kırılma ve renklerde bozulma meydana gelir. Sonbaharda saç köklerinde yenilenmeye bağlı dökülmeler görülür. Saçların kısaltılmasının yanı sıra keratin bakımlarının da önemini unutmamak gerekir. Özellikle saç için gerekli olan B1, B5, keratin ve aminoasit içeren kapsüllerle de destek tedavisi saçları güçlendirecektir. Saç köklerinin susuzluk yaşamasını önlemek için yeterli su içmeye de özen gösterilmeli. Fön, maşa gibi yıpranmayı artıran uygulamalardan kaçınılmalı. Bunun yanında saçlarınızı korumak için; düzgün ve dengeli beslenin. Saçlarınıza nazik davranın. Doğal olarak kurumasına izin verin.

Haberin Devamı

Yüz bakımı

En iyi yüz peelingi duşta yumuşamış cilde parmaklarınızla yapacağınız masajlı peelingdir. Yüze sabun sürmeyelim,
kurutur. Hele sivilceli olanlar asla bunu yapmamalı. Akneli cildin de neme ihtiyaci var, mutlaka uygun bir nemlendirici kullansınlar.