Cumartesi Stil meşalesi Rio'da

Stil meşalesi Rio'da

20.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rio de Janeiro’da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları’nda uluslararası takımların şıklıkları da yarışıyor. Zira hemen hemen her ülkenin resmi giysileri ünlü bir tasarımcı tarafından hazırlandı. Kapanışa yaklaşırken, en şıkları belirledik

Stil meşalesi Rioda

Brezilya ve moda arasındaki bağın ne denli sağlam olduğu tartışılmaz. Dünyanın en ünlü süpermodelleri Brezilyalı. Sonra, Latin Amerika’nın en önemli moda etkinliği olan Sao Paulo Moda Haftası Brezilya’da düzenleniyor ve son zamanlarda Camila Coutinho, Helena Bordon, Loo Nascimento gibi Brezilyalı blogger’lar moda dünyasını kasıp kavuruyor.

Haberin Devamı

5 Ağustos’ta başlayıp yarın sona erecek olan 2016 Yaz Olimpiyatları bu ilişkiyi daha da ileri bir boyuta taşıdı, orası kesin. Hatta Rio’da düzenlenen oyunlar için gelmiş geçmiş en şık spor etkinliklerinden biri desek yeridir. Moda ateşinin ilk kıvılcımını, açılış seremonisinde Alexandre Herchcovitch tasarımı elbisesiyle podyuma çıkan Gisele Bundchen yakarken, olimpiyat meşalesi taşıyan diğer Brezilyalı Victoria’s Secret melekleri Alessandra Ambrosio ve Adriana Lima da sıcaklığı yükseltti.

Stil meşalesi Rioda

Britanya açık ara birinci

Elbette modaseverler için Rio Olimpiyatları’nı çekici kılan yalnızca süpermodeller değil. Ünlü tasarımcıların sporcular için hazırladığı resmi ve sportif formalar da milyonlarca kişi tarafından izlenen müsabakaların şıklık puanını arttırıyor. Hemen hemen tüm ülkelerin bayraklardan ziyade armaları ve sembolleri ön planda. Örneğin uzun yıllardır Adidas’la işbirliği yapan İngiliz tasarımcı Stella McCartney, Büyük Britanya takımının
26 dalda yarışan atletleri için kırmızı, lacivert ve beyaz ağırlıklı formalar tasarladı. Takımın semboller ve armalarla süslü formaları kesinlikle olimpiyatları şıklaştıran en önemli detaylardan.

Haberin Devamı

Louboutin sürprizi

Armani daha önce de olduğu gibi İtalyan olimpik takımının spor malzemeleri ve açılış gecesinde giydiği tüm kıyafetlerin resmi sponsoru olurken, takımın açılışta giydiği lacivert, kruvaze kesim ceketler de stil performansını artırdı. ABD takımının üniformaları bir diğer geleneksel ortaklığın sonucu olarak Ralph Lauren’a emanet.

Fransa’ya Lacoste, İsveç’e ise H&M sponsor olarak şıklık yarışındaki diğer en iyileri belirlerken yılın en sürpriz işbirliği ise Küba’dan geldi ve eski bir atlet olan Henry Tai (şimdilerde Fransa’nın en büyük online perakende zincirinin sahibi) ile Christian Louboutin güçlerini Küba olimpiyat takımının kapanışta giyeceği kıyafetler için birleştirdi. Kıpkırmızı formalar içindeki Kübalı sporcular, yarın akşam Louboutin imzasıyla yere sağlam basacak.

Louis Vuitton da Rio’dan ilham aldı

Stil meşalesi Rioda


LouIs Vuitton mayıs ayında düzenlediği Cruise 2017 koleksiyonu defilesiyle Rio de Janeiro’nun modayla olan ilişkisini daha da güçlendirmişti. Zira Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer tarafından tasarlanan Niteroi Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleşen defile olimpiyat ruhundan da izler taşıyordu. Renk blokları, basketbol şortları, rüzgarlıklar... Koleksiyon için Fransız modaevinin kreatif direktörü Nicolas Ghesquiere’nin hazırladığı en atletik koleksiyon demek yanlış olmaz.

Haberin Devamı

alış-veriş

- Omega, Rio’daki olimpiyatlara özel koleksiyon hazırladı. 3016 adet üretilen Seamaster Diver 300M “Rio 2016”nın cilalı ve fırçalı paslanmaz çelik ve vidalı kasa arkasında Rio 2016 logosu var.

- Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan atlet Mo Farah’ın da tercihi olan Nike Air Zoom Pegasus 33’nin en son versiyonu renkleriyle de dikkat çekici. 389 TL

- Tüm dünyada çok sevilen spor giyim markası Under Armour Türkiye’ye geldi. Olimpiyat madalyalı pek çok sporcunun da favorisi olan markanın “Coolswitch” atleti 119 TL.