Cumartesi Stilini seç, geceye hazırlan

Stilini seç, geceye hazırlan

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Klasik, romantik ya da cesur... Mezuniyet elbisesi arayışında önce stilinizi sonra trendleri göz önünde bulundurmak işinizi kolaylaştıracak. Gecenin yıldızı olmaya hazır mısınız?

Stilini seç, geceye hazırlan

Romantizm rüzgarı estirin

Haberin Devamı

İlkbahar-yaz 2016 sezonunun en belirgin trendlerinden biri olan çiçek deseni, gece elbiselerini de etkisi altına alıyor. Bu romantik rüzgarın, mezuniyet balosuna katılacak olan genç kızlara çok yakışacağından ise şüphe yok.

Eğer çiçek desenlerini fazla hanım hanımcık buluyor, yine de romantik bir görünüm yaratmak istiyorsanız, imdadınıza fırfır, drape, pilise gibi detaylar yetişecek. Ancak söz konusu romantik bir stil olduğunda, saç ve makyajın daha da önem kazandığını unutmayın ve ağır bir görüntüden uzak durmaya özen gösterin.

Vazgeçilmez klasikler

Hayalinizde mezun olacağınızı geceyi “prensesler gibi” geçirmek var. Klasiklerin gücüne inanıyor, Oscar törenlerinde giyilen elbiseleri ezbere biliyorsunuz. Öyleyse sizi buraya alalım çünkü trendler ne derse desin, ünlü marka ve tasarımcılar, gece davetlerine özel koleksiyonlarında klasik modellere hâlâ geniş yer ayırıyor.

Haberin Devamı

Kırmızı, mavi, siyah, beyaz gibi belirgin renk tonlarını saten ya da şifon gibi zarif materyallerle buluşturan bu elbiseler, gözalıcı bir stilin kapılarını aralama konusunda rakipsiz. Vücudunuza güveniyorsanız, dar kesimlere, kalça ve bacak bölgenizdeki fazlalıkları saklamak istiyorsanız kabarık eteklere yönelebilirsiniz.

Işıldamak isteyenlere

Mezuniyet dendiğinde herkesin en büyük isteği “gecenin yıldızı” olmak. Şanslısınız ki, metalik renk ve dokular bu sezon da hız kesmiyor ve ışıltısıyla dikkat çekmek isteyenleri fazla çaba harcamaya gerek kalmadan yıldızlaştırıyor. Payetler, altın ve gümüş renkleri, parlak püsküller, ışıltılı brokarlar... Hepsi emrinize amade.

Karar vermeniz gereken en önemli nokta elbisenizin uzun mu yoksa kısa mı olacağı. Eğer mezuniyetinizi kokteyl ya da partiyle kutlayacaksanız tercihiniz mutlaka mini ya da midi modeller olsun. Zira zaten yeterince iddialı olan elbiseler, uzun etek boylarıyla buluştuğunda bulunduğunuz atmosfer için abartılı olabilir. Ağır yemekler ve balolarda ise hem uzun hem de ışıltılı elbiseleri tercih etmekten çekinmeyin.

Alış-veriş

- Ayakkabı tercihinizi mezuniyetle sınırlandırmayın. Bilekten bantlı stiletto’lar yaz boyunca giymek için ideal. Aldo’da 299 TL.

Haberin Devamı

- Helenistik saç aksesuarlarıyla doğal ama havalı saçlar yaratmak mümkün. Atelier Petites Pierres’de 169.99 TL.

- So Chic küpeler hem ışıltılı hem romantik hem de klasik stillere uyum sağlamak için hazır. 299 TL.

- Elbise seçiminiz nasıl olursa olsun; pembe, ışıltılı bir el çantasının gücüne güvenin. Hatta elbiseniz kırmızı olsa bile. Roman’daki bu model 299 TL.