Cumartesi Tabletler fora!

Tabletler fora!

19.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hayatın her alanında eğlenceli ve faydalı binlerce uygulamalara sahip iPad, yavaş yavaş “yelkenler fora” demeye hazırlanan denizciler için de pek çok alternatif sunuyor. Motorboat dergisi bu aplikasyonlardan bazılarını seçti

Tabletler fora

Seyyahın kılavuzu
Cruiser’s nav
Dünyanın dört bir yanında limanlara giriş ve çıkış prosedürleri, konaklama ücretleri, sağlık hizmetleri, döviz kuru, kara ulaşımı, suç oranları, konuşulan diller, iklim koşulları gibi faydalı bilgilere Cruiser’s Nav’den ulaşabilirsiniz. Şu an uygulama 42 ülkeyi kapsıyor ve veri tabanı sürekli yenilenip geliştiriliyor. (9,99 dolar)

HD kalitesinde harita
Marine: Europe HD
Navionics’in geliştirdiği Marine: Europe HD, dünyanın en çok satan deniz ve göl haritası. Firma bu alanda 25 yıllık bir tecrübeye sahip. Avrupa kıtasını çevreleyen sularda gelgit ve akıntı haritaları, rota planlarının yanı sıra iPad sürümlerinde liman ve marinaların panoramik fotoğrafları da bulunuyor. Yüksek çözünürlüklü olarak hazırlanan haritalar en küçük detayı bile gözler önüne seriyor. (37,90 dolar)

Ödüllü hava uygulaması
Weather Pro
2010 yılının en başarılı iPad uygulaması seçildi. Bu alanda onlarca uygulama var ama Weather Pro bu ödülü boşuna almış olamaz. Radar desteği oldukça gelişkin. ABD’nin yanı sıra İngiltere, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde bu destek var. Diğer ülkeler için uydu desteği mevcut. Ödülü kazanmasında en küçük, en kıyıda köşede kalmış bölgeler bile önemli. (2,99 dolar)

Dalgaların prensi
Marine Day Tides
Yaklaşık 5 bin noktada gelgit bilgilerinin bulunduğu bir uygulama. Denizciler kadar yüzücüler, dalgıçlar, kanocular ve balıkçıların da kullanmasında fayda var. Belli zamanlarda, belli bölgelerdeki deniz yüksekliklerinin planlandığı uygulama, aynı zamanda gelgit akıntıları hakkında bilgi veriyor. Benzer işlevi gören ücretli uygulamalar da var. (Ücretsiz)

Faydalı forumlar var
Cruisers Forum
Cruisersforum.com’un denizciler için hazırladığı forum sayfaları aracılığıyla liman, marina, navigasyon ve genel anlamda tüm denizcilik bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca tekne üreticilerinin yaptığı yeniliklerden de haberdar olabilirsiniz. (Ücretsiz)

Tekne bulucu / Shipfinder HD
Diyelim ki seyir halindesiniz ve bir geminin yakınlarından geçtiniz ama adını göremediniz: merak da ettiniz. ShipFinder HD adlı uygulama yakınlarınızdaki AIS’e (Automatic Identificatıon System) kayıtlı deniz araçlarını Google Map üzerinde gösteriyor. Tabii o sırada internet ya da 3G bağlantısı şart. (7,99 dolar)

Sanal düğüm
Knot Guide HD
17 kategoride 91 düğüm çeşidini kapsıyor. iPhone için üretilip iPad için yeniden düzenlenen Knot Guide, eski sürümden farklı olarak düğüm atma çalışması sırasında ileri-geri sararak yapılan yanlış hareketler düzeltilebiliyor. Grafikleri iPhone için üretilen Sailor Knots kadar iyi olmasa da, bu avantajlarıyla bir adım öne çıkıyor. (2,99 dolar)