Cumartesi Tekne turlarıyla püfür püfür bir yaz

Tekne turlarıyla püfür püfür bir yaz

05.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yazın gelişiyle birlikte İstanbul’da sıcaklardan sıkılanları, ferahlık arayanları tekne turları bekliyor. Üstelik bu konuda seçenekler çok zengin...

Tekne turlarıyla püfür püfür bir yaz



Tekne turlarıyla püfür püfür bir yaz
Buharlı gemiyle Haliç sefası
Rahmi M. Koç Müzesi tarihi Liman 2 gemisi ile Haliç’te nostaljik geziler düzenliyor. 1936 yılında inşa edilen gemiyi bu müze restore ettirmiş. 1991’den beri müzenin rıhtımında demirli bulunan Liman 2, ilk seferini 14 Haziran’da gerçekleştirdi.
5 Temmuz’dan itibaren yaz ayları boyunca cumartesi ve pazar günleri turlarına devam edecek olan Liman 2, eski zamanların buharlı gemi gezilerini Haliç’te yaşatmayı amaçlıyor.
Hafta sonları günde dört kez tura çıkacak olan gemi her defasında toplam 12 kişiyi ağırlayabiliyor. Seferleri yaklaşık 40 dakika sürüyor. Turlar ise müzenin açılış ve kapanış saatleri olan 10.00-17.00 arasında düzenleniyor. Kaptan tura katılanlara Haliç’le ilgili genel bilgiler veriyor. Tur ücretleri çocuklar ve yetişkinler için farklı fiyatlarda. Liman 2 çeşitli organizasyonlar için 12 kişilik turlar düzenlemek üzere de kiralanabiliyor.
Tel: (0212) 297 66 39-40

24 saat, dilediğiniz yerden tekne kiralama hizmeti
İstanbul’un en eski tekne turu şirketlerinden biri olan Lüfer Tekneleri’nin taka, yat, restoran ya da motor yat tipi tekneleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. 24 saat Boğaziçi’nin herhangi bir yerinden tekne kiralayabilir, Lüfer Tekneleri’nin özel catering servisinden yararlanarak kendi mönünüzü yaratabilirsiniz. Ayrıca altı kişilik lüks deniz taksisi ile istediğiniz noktadan istediğiniz saatte Boğaz’ın açıklarındaki arkadaşlarınıza katılabilirsiniz. Cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.30 saatlerinde Boğaz yolculuğu yapma imkanınız da bulunuyor. Kahvaltı ve öğle yemeğinin sunulduğu yolculukta Büyükliman’da denize girebilirsiniz. Yine her cumartesi ve pazar akşam yemeği ve canlı müziğin olduğu Mehtap Sefası turuna katılabilirsiniz. Tüm teknelerde doktor, yedek kaptan, teknik servis elemanı, can kurtarma ekibinden oluşan güvenlik servisi hizmeti bulunuyor.
Tel: (0216) 308 67 70

İster balık ye, ister denize gir
Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin her cumartesi günü Moda İskelesi’nden kalkacak olan Barış Manço vapuru farklı iskelelere uğrayarak Boğaz turu yapıyor. Turda Anadolu Kavağı’nda balık molası veriliyor ve dönüşe geçiliyor. Temmuz boyunca sürecek Mehtap Gezileri’nde Gramofon Caz Beşlisi, The Committee Müzisyenleri, Electrictrikblue gibi gruplar sahne alacak.
Eminönü’nden her gün saat 10.35, 12.00 ve 13.35’te kalkan Özel Boğaz Gezisi vapuru Barbaros Hayrettin Paşa, Kanlıca, Yeniköy, Sarıyer, Rumeli Kavağı iskelelerine uğruyor. Bu turda son durak Anadolu Kavağı. Burada iki saat süren yemek molasının ardından dönüş başlıyor.
Denizcilik işletmelerinin diğer bir gezisi de Poyraz Programı. Tarihi Moda İskelesi’nden saat 10.00’da kalkan vapura sadece piknik sepetinizi ve mayolarınızı getirmeniz yeterli. Vapur farklı iskelelere uğradıktan sonra saat 12.10’da Karadeniz ve Marmara Denizi ile İstanbul Boğazı’nın birleşme noktası olan Poyraz İskelesi’ne varıyor. Geri dönüş saati 17.30 olan gezi 19.30’da Moda İskelesi’nde son buluyor.
Tel: (0212) 251 50 00

Lüks yatı tercih edenler için
Boğaz’ın keyfine konfor dolu bir yatla varmak isterseniz M / Y ROTAYAT’ın butik yatını tercih edebilirsiniz. Bu yat gündüz veya akşam düzenlenen özel davet organizasyonları için hizmet veriyor. İç dekorasyonunda maun, güvertesinde tik ağacı kullanılan ve deri oturma gruplarının yer aldığı yatta bar, televizyon, VCD, müzik sistemi bulunuyor. Gündüz düzenleyeceğiniz organizasyonlar için yatta denize girme ve yüzme platformu, denize giriş ve çıkış merdivenleri yer alıyor. Kıç sahanlıkta bulunan giyinme perdeli mekan da bu yatın özelliklerinden biri. Güvertesi kokteyl için 50, yemek için 27 kişi kapasiteliyken, salonu kokteyl için 72 yemek için 44 kişi kapasiteli.
Tel: (0212) 251 64 10

Dansözlü Boğaz turu
Çırağan Oteli’nin içinde yer alan Q Cazz Bar salı, cuma ve pazar günleri tekne turları düzenliyor. 200 kişi kapasiteli teknede salı günü Ferhat Göçer İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca şarkılar söylüyor. Devamındaki fasılın ardından gece dansözle devam ediyor. 20.30’da başlayan eğlence saat 00.30’da sona eriyor. Yerli-yabancı limitsiz içki ve açık büfe yemekten oluşan turun kişi başı fiyatı 75 dolar. Cuma akşamı konuklar Akdeniz şarkılarından oluşan canlı müzik eşliğinde yemeklerini yiyor. Pazar günü 11.00’de Boğaz turuna çıkan tekneden denize girmek de mümkün. Sabah kahvatısı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin de olduğu tur saat 19.00’da bitiyor. Pazar günkü turun fiyatı da kişi başı 75 dolar.
Tel: (0212) 236 21 21

Barış Manço vapurunda festival
Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin Caz Vapuru, bu yılki etkinliğini Barış Manço vapurunda gerçekleştirecek. 13 Temmuz’da saat 11.00’de Eminönü’nden yola çıkacak olan vapur Anadolu Kavağı’na gidip dönecek. Festival bandosu Brass Latin’in ev sahipliği yapacağı vapurda Senem Diyici’nin Fransız müzisyenlerle kurduğu grup Octo Bando çalacak.
Tel: (0212) 293 31 33