Cumartesi Terlikler sınıf atladı

Terlikler sınıf atladı

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havalar iyice ısındı, terlikler ortaya çıktı. “Turist terliği” olarak anılan ortopedik terlikler bu sezon moda dünyasındaki altın çağını yaşıyor

Terlikler sınıf atladı

Celine 2013 ilkbahar / yaz koleksiyonu Paris’te sergilendiğinde, podyumdaki tüylü terlikleri gören modaseverler deyim yerindeyse şok geçirmişti. Nasıl oluyordu da o güne dek “turist terliği” olarak anılan hatta çirkin ve kaba diye nitelendirilen bu terlikler moda dünyasının en prestijli modaevlerinden birinin koleksiyonunda (değişime uğrayarak bile olsa) kendine yer edinmişti?
Moda eleştirmenleri “Dünyanın en rahat terliği şık bir rönesanstan geçiyor” gibi yorumlar yaptı ve böylece terlikler stil ikonlarının radarına girdi. Bu yaz podyumlara baktığımızda Givenchy, Marni, Marc Jacobs gibi pek çok lüks markanın bu ortopedik terliklere farklı yorumlar getirdiğini görüyoruz ama asıl mesele o değil. Çünkü şimdi Birkenstock terliklerin bizzat kendileri, tüm
o lüks versiyonlarından bile daha popüler. Özellikle de iki bantlı Arizona modeli. Giyenler arasında Alexa Chung, Leandre Medine gibi stil ikonları, Julianne Moore, Leonardo DiCaprio gibi ünlü isimler de var. Hatta moda tutkunlarının en sevdiği online alışveriş sitesi Net-A-Porter’de satılıyor olmaları bile başlı başına bir mesele.

Yazın bir diğer şaşırtanı: Plastik sandaletler
Bu yaz gelişiyle herkesi şaşırtan tek ayakkabı modeli ortopedik terlikler değil. Tatile gidip denizin taşlı olduğunu gördüğümüzde güneş kremi, deniz topu, şapka gibi “plaj ihtiyaçları” satan dükkanlardan aldığımız renkli, plastik sandaletler de sokak modasında çok popüler. Çocukluğunu yaşamaya doyamayanlara duyurulur.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

* Birkenstock terliklerin parmak arası modelleri de son birkaç yıldır çok seviliyordu. Ancak derdinizin yalnızca rahatlık değil, stil de olduğunu göstermek istiyorsanız bu sezon iki bantlı modelleri tercih edin.
* Bu terlikler moda çekimlerinde kalın soket çoraplarla kombinleniyor.
“O kadar da değil” demeye hakkınız var. Hayatta en güvendiğiniz şey stiliniz değilse, bu terlikleri çorapla giymekten uzak durun.
* Turist gibi görünmemek için ortopedik terliklerle aynı anda şort, sırt çantası, şapka gibi parçaları kullanmaktan kaçının. Elbise, etek ve skinny jean’lerle üst tarafı şık tutmakta yarar var.

Alışveriş

* Yakında ünlülerin bu terlikleri gece giydiğini görürseniz şaşırmayın. Öncü olayım diyorsanız metalik renkli en iyi seçim. Birkentock Arizona modeli 139 lira.
* Terlik modasına uyum sağlarken ayak bakımınızı ihmal etmeyin. Nuxe’ün kuruyan ayakları yumuşatan bal özlü kremi 49 lira.
* Essie’nin Luxeefects serisindeki ojeler ışıltılarıyla dikkat çekiyor. Doğal renklerdeki terlikleriyle zıtlık yaratmak isteyenler için. 27.50 lira.
* Türkiye’ye yeni gelen Praiaz ayakkabılar, plastik sandaletlere sportif ve olgun bir alternatif arayanlara göre. Hindistan cevizi ve vanilya kokulu modeller koku oluşumunu engelliyor. 120 lira.