Cumartesi Üç yeni yemek kitabı

Üç yeni yemek kitabı

17.07.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yemekle ilgili kitaplara meraklıysanız kütüphanenizde yeni yayımlanan üç eser için daha yer açabilirsiniz

Üç yeni yemek kitabı

Olcay Sönmezin yazdığı "Balıklar Bizim Balıklarımız" hem bir rehber hem de bir yemek kitabı. Çeşitli lezzet dergilerinde yazan Sönmez yerli ve yabancı kaynakları tarayarak en basit balık yemekleri tariflerini toplamış. Piramit Yayıncılıktan çıkan bu kitapta 39 deniz canlısıyla ilgili genel bilgiler de bulunuyor. Bir üçlemenin ilk kitabı olan "Balıklar Bizim Balıklarımız"ın fiyatı 22 milyon 500 bin lira. Artık neredeyse her gün yeni bir yemek kitabı çıkıyor. Yemek düşkünlerinin kütüphaneleri doluyor. "Balıklar Bizim Balıklarımız", "Anneannemin Mutfağı", "Hamsi" de bu türün en yenilerinden... Geleneksel Anadolu yemeklerine ilgi duyuyorsanız, Yelda Sönmezin "Anneannemin Mutfağı" size göre. Dört yıldır İstanbul mutfağı üzerine çalışan Sönmez, bu şehrin çokkültürlü doğasını yansıtan yemekleri anlatıyor. Kuşaklar boyunca denenmiş ve beğenilmiş 147 yemeğin tarifi olan kitap Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından çıktı. Fiyatı 40 milyon lira. Siz de hamsi sevenlerdenseniz "Hamsi: Karın Doyuran Mizah, Eğlendiren Yemek Kitabı" ilginizi çekebilir. Kitabın yazarı Karadeniz bölgesinde yıllarca rehberlik yapan Hülya Civelek. Karadenizli ev kadınlarından hamsiyle yapılan yemek tarifleri alan yazar orada öğrendiği fıkraları da ekleyerek bu kitabı hazırlamış. Alfa Yayınlarından çıkan kitabın fiyatı 6 milyon 500 bin lira.