Cumartesi “Vejetaryen

“Vejetaryen

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngilizlerin en prestijli edebiyat ödüllerinden 2016 Uluslararası Man Booker Roman Ödülü’nün sahibi Hang Kang’ın Amerika ve İngiltere’de ödülü kazandıktan sonra popülerliği gittikçe artan romanı “Vejetaryen”, et tüketmeyi bırakan ve insan barbarlığına karşı koymaya çalışan bir kadının hikayesi üzerine.

“Vejetaryen

VEJETARYEN

Haberin Devamı

Hang Kang

Çev: Göksel Türközü / April Yayıncılık / 18 TL

İngilizlerin en prestijli edebiyat ödüllerinden 2016 Uluslararası Man Booker Roman Ödülü’nün sahibi Hang Kang’ın Amerika ve İngiltere’de ödülü kazandıktan sonra popülerliği gittikçe artan romanı “Vejetaryen”, et tüketmeyi bırakan ve insan barbarlığına karşı koymaya çalışan bir kadının hikayesi üzerine. İnsanlığın zarar verici, öldürücü, şiddetli, açgözlü, hırslı ve doyumsuz yönlerine eleştiri sunan kitap, başkarakterin aslında tüm bu saydığımız durumlardan sıyrılma çabasını gösteriyor.

BİR NOEL ŞARKISI

Charles Dickens

Çev: Başak Bekişli / İthaki Yayınları / 20 TL

Bugüne dek yazılmış en iyi Noel öykülerinden biri olarak gösterilen Dickens’ın “Bir Noel Şarkısı”, o gece üç ayrı hayalet tarafından ziyaret edilen Scrooge ve arkadaşını konu ediniyor.

Haberin Devamı

KUMSALDA BİR GECE

Elena Ferrante

Çev: Eren Yücesan

Cendey / 10 TL

Edebiyat dünyasına kaleme aldığı “Napoli Dörtlemesi” serisiyle son iki yılda damga vuran Elena Ferrante’nin çocuk kitabı, kaybolan bir oyuncak bebek hikayesi üzerinden ilerliyor.

AUGUSTE RODIN

Rainer Maria Rilke

Çev: Semih Uçar /

Nora Kitap / 12 TL

Rilke, Auguste Rodin’in bir heykeltıraş olarak kazandığı şöhretten öncesini, sonrasını ve Rodin’in dehasını kendi sözcükleriyle anlatıyor.