Cumartesi Yaratıcı krepler

Yaratıcı krepler

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teşvikiye’deki Zuzu’s Crepe House samimi, Fransız esintileri olan bir “krep evi”. Zira menüde krep içermeyen bir seçenek yok; tatlısından tuzlusuna toplam 26 çeşit krep servis ediliyor.

Yaratıcı krepler

Teşvikiye’deki Zuzu’s Crepe House samimi, Fransız esintileri olan bir “krep evi”. Zira menüde krep içermeyen bir seçenek yok; tatlısından tuzlusuna toplam 26 çeşit krep servis ediliyor. Mekanın sahibi ve şefi Züleyha Değermenci, mutfağı meditasyon olarak gördüğünü, Türkiye’de halihazırda her evde pişen krebi burada çeşitlendirdiklerini anlatıyor. Krep eşliğinde serpme kahvaltı yapabilir, doyurucu galette’leri öğle ya da akşam yemeği olarak yiyebilir veya tatlı krep eşliğinde bir kahve molası verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Fransızlar da tercih ediyor

Galette’ler arasında somon fümeli, dört peynirli füme etli, közlenmiş patlıcan ve Burrata’lı, bonfileli gibi seçenekler var. Özellikle dört peynirli ve füme etli her öğün talep alıyormuş. Değermenci’nin favorisi patlıcanlı ve Burrata peynirli olan. Tatlı krep olarak ise Fransa’ya özgü portakal aromalı Suzette, orman meyveli, kestaneli, karamelize elma ve tarçınlı ile çikolatalı muzlu gibi seçenekler var. Çikolatalı ve muzlu krep en sevilenlerden. Mekanın spesiyali rokfor peyniri, bal ve muzun bir araya geldiği rokforlu krebi de deneyebilirsiniz. Şimdi menüye Croque Madame ve krep mantı da eklenecek.

Zuzu’s’un öne çıkan özelliklerinden biri de glutensiz ve vegan seçenekler sunması. Menüdeki her krep isteğe göre glutensiz ya da vegan olarak hazırlanabiliyor. Ayrıca tam buğday unundan yapılan fit krep çeşitleri de mevcut. Değermenci müşterilerin bu kadar çeşit krebe şaşırdığını anlatırken müdavimlerinin oluştuğunu, birçok Fransız müşterinin de burayı tercih ettiğini ekliyor.