Cumartesi Yarım asırlık tur

Yarım asırlık tur

26.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

27 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 50’nci yılını kutluyor

Yarım asırlık tur

Akdeniz ve Ege sahilleri canlanmaya başladı bile. Bu yaz da bütün kıyı şeridi tatilcilerle ve su sporlarıyla ilgilenenlerle dolup taşacak. Bu hareketli günler başlarken sahiller bir kara sporu olan bisiklet meraklılarını ağırlıyor. 1963’te Marmara
Turu adıyla düzenlenmeye başlanan ve ilk kez 1965’te uluslararası statüye erişen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turu bu yıl
yarın başlayıp 4 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Dünyanın en iyi sprinteri
Yarışma Alanya’da başlayacak, Akdeniz ve
Ege sahilleri boyunca ilerleyecek, İstanbul’da sona erecek. Bu yıl 50’nci yılını kutlayan tura 21 takım 8’er sporcusuyla katılacak. İki kategoride 8 profesyonel takım ve 13 profesyonel kıta takımının yarışacağı turda Türkiye’yi Torku Şekerspor temsil edecek.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun maskotu; kendisi de bir bisiklet tutkunu olan, “Bi Tur Versene” kitabının yazarı Aydan Çelik’in Anadolu parsından ilham alarak çizdiği “Pardus” oldu.
Fransa, İtalya ve İspanya Turu’nda elde ettiği 43 etap birinciliği ile kariyerinde 100’ün üzerinde yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçmeyi başaran, yol bisikletinde İngiltere’nin son ulusal şampiyonu olan Mark Cavendish, Türkiye’de ilk kez yarışacak. Cavendish, Fransa Turu’nda kazandığı 25 etap ile sadece Fransa Turu’nun değil dünya yol bisikletinin gelmiş geçmiş en iyi sprinteri olarak gösteriliyor.
Bisiklet tutkunları ve koleksiyonerler için özel olarak tasarlanan “TUR 2014 50. Yıl Portföy ve Anma Pulu” da yarın, turun başlamasıyla satışa çıkacak. Pulun satış fiyatı 15-20 lira arasında.