Cumartesi Yat turizminde hizmet…

Yat turizminde hizmet…

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yat turizminde hizmet…

Türkiye’de mega ve giga yatlara terzi ihtiyacından özel karşılamaya, doktor bulmaktan çiçek temin etmeye kadar her türlü hizmet sunuluyor. Şaşırmayın, manikür de buna dahil.

Haberin Devamı

40 metre ve üstü yatlar mega, 70 ile 150 metre arasındakiler giga olarak tanımlanıyor. Denizde kaliteli zaman geçirmek istiyorsanız hizmet alabileceğiniz deneyimli bir şirket bulmanız gerekiyor. Siz istiyorsunuz, onlar yerine getiriyor. Marmaris’te bulunan Aquamarine de uluslararası deneyime sahip şirketlerden. Kurucularından Defne Giraud’a mega ve giga yatlarda hizmet konusunu sordum. Çocukluk yaşlarından itibaren hayatı denizlerde geçen Giraud, ‘’Hizmet almak isteyen yatın ülkeye giriş yapacağı liman ve gün netleştikten sonra, gerekli marina rezervasyonları yapılır’’ diyerek söze başladı. Yatların varış limanında veya marinadaki yetkilileri tarafından karşılandığını belirten deneyimli isim sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kişi yatın orijinal belgeleri ile giriş işlemlerine başlarken, diğeri kaptan ile yatın ülkede kalış süresi içinde verilecek servislerin detaylarını görüşür. Türkiye’deki kalış süresi boyunca, İstanbul - Mersin kıyı hattı boyunca, gözetimimiz altında olurlar. Mega yatlara verdiğimiz servisler arasında şunları sayabiliriz; ülkeye giriş çıkış formaliteleri, marina rezervasyonları, güzergah planlama, yakıt temini, provizyon alımı, teknik servis desteği, yedek parça temini, rehberli özel tur ve transferler, uçak bileti ve konaklama, asistanlık hizmeti, özel uçak organizasyonu’’. Konukların VIP statüsünde ağırlandıklarını belirten deneyimli isim, golf sahası rezervasyonundan doktor teminine kadar her konuyla ilgilendiklerini ifade etti. Hatta geçen sene sadece belirli bir restoranda yemek ve manikür için Türkiye’yi ziyaret eden 79 metrelik bir yat olduğundan söz etti.

Haberin Devamı

Yat turizminde hizmet…

Türkiye sahip olduğu şahane kıyılarıyla mega ve giga yatların vazgeçilmez uğrak merkezlerinden. Ultra lüks yatlara hizmet vermek deneyim, titizlik ve kaliteli ekip gerektiriyor.

Ekip çalışması

Aquamarine’de Melis ve Defne Giraud ile Gökhan Başpınar kurucu ortak. Şölen Dönmez ve Serdar Şimşek ekibin diğer üyeleri. Melis Giraud, aynı zamanda Türk atıcılık sporunun sembol isimlerinden. Fransızca, İtalyanca ve İngilizce biliyor. Gökhan Başpınar ise Deniz Harp Okulu mezunu. Dünyanın en güzel yatlarının başında gelen Savarona’nın uzun yıllar kaptanlığını yaptı. Teknik ve lojistik destek, yat işletmeciliği, yat satışı ve danışmanlık konularında sektörün kanaat önderlerinden. İngilizce ve İtalyanca biliyor. Defne Giraud ise ülkemize gelen yatlarla koordinasyonu sağlıyor. Sahada işlerin eksiksiz yürütülmesinden sorumlu. Şölen Dönmez, kokartlı bir rehber. Ekibin yurtiçi ve dışındaki organizasyonlarında görev yapıyor. Serdar Şimşek ise tüm limanlarda gümrük müdürlükleri ve başkanlıklarda yatların uymakla yükümlü olduğu yasal işlemlerin eksiksiz yapılmasını sağlıyor. Yeni yılın ilk yazısını noktalıyorum. Okurlarımıza ve denizlerdeki tüm dostlara sağlık ve huzur dolu güzel bir sene diliyorum. 19 Ocak Cumartesi günü Mavi Dünya’da yeniden buluşmak dileğiyle esen kalın.

Haberin Devamı

Yat turizminde hizmet…