Cumartesi Yazın okula gitmek daha da eğlenceli

Yazın okula gitmek daha da eğlenceli

06.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okulların kapanma zamanı yaklaşırken yaz okulları ve yaz kampları da programlarını açıklamaya başladı. Çocuklar okul ve kamplarda hem arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirecek hem de çok şey öğrenecek. Sporu, sanatı, yogasıyla ücretli ve ücretsiz seçenekler...

Yazın okula gitmek daha da eğlenceli

Okullar yakında kapanıyor. Çocuklar heyecanla tatili beklerken, anne-babaları da başka bir telaş sardı: Yazın çocuklar ne yapacak? Bu sorunun cevabı yaz okulları ve kampları olabilir. İstanbul’da birçok özel kurum ya da okulda çocuklar için hem eğlenip hem öğrenebilecekleri, enerjilerini atabilecekleri pek çok farklı program var. Yüzmeden golfe, yelkenden bilim aktivitelerine, modern danstan dramaya çok farklı alanlarda eğitim veren bu kurumlardan bazıları...

Haberin Devamı

KIdZanIa

Çiçek ekme ve halı dokuma

KIdZanIa

İstanbul’da 5-12 yaş arası çocukları 22 Haziran-5 Eylül tarihleri arasında farklı yaz okulu etkinlikleri bekliyor. Çocuklar Takı Tasarım Atölyesi, Yaratıcı Drama, Şefler Akademisi ve Ritim Atölyesi’nden birini tercih edebilecek; çocuk yogası, çiçek ekme, halı dokuma, doğada fotoğrafçılık gibi açık hava aktivitelerine katılabilecekler. İngilizce ve okuma atölyesinin de olduğu yaz okulu programı salı-cumartesi günleri 8.30-18.30 saatleri arası bir haftalık paketler halinde düzenleniyor. Bir haftalık program 390 lira.

Kemer Country Club

Bilim ve güzel sanatlar

Kemer Country Club bu yaz çocuklara iki farklı program sunuyor. Bunlardan biri Kemer Country Club ve Greenwood işbirliğiyle gerçekleşen, anadili İngilizce olan grup koçları eşliğinde, doğayla iç içe aktivitelerden oluşan Summer Day Camp; diğeri ise geleceğin profesyonel sporcularını yetiştiren Kemer Country Club Yaz Akademisi. Programlar 22 Haziran-28 Ağustos arasında iki veya üç haftalık dönemler halinde yapılıyor.

Haberin Devamı

Summer Day Camp

14 yaşaltı çocuklara hitap eden bu iki programdan Summer Day Camp, 18 farklı etkinliği ve atölye çalışmalarıyla çocukların kendi öğrenme yollarını seçmelerine fırsat tanıyıp, takım ruhunu kazandırıp, yabancı dillerinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Yüzme, binicilik, golf, tenis, basketbol, kampçılık, doğa sporları, sportif tırmanış, eskrim Summer Day Camp’taki aktivitelerden... Bunların yanı sıra bilim, güzel sanatlar, drama, plastik sanatlar, ritim, Afrika dansları ve zumba, aşçılık, müzik-hareket atölyeleri ve ekoloji bahçesiyle de çocuklara eğlenceli zaman geçirme imkanı tanıyor. Anadili İngilizce olan grup koçları ise İngilizce konuşma ve anlama becerilerini geliştirip dil pratiği yapma fırsatı sunuyor.

Yaz Akademisi

KemerCountry Club Yaz Akademisi çocukların farklı spor branşlarını deneyerek seçtikleri spor dallarında profesyonel olarak ilerleyebilmeleri, performans takımlarına seçilmeleri ve sonrasında istediği alanda lisans alabilmeleri için imkan sağlıyor. Yaz Akademisi kapsamında farklı dönem aralıklarında, farklı yaş grupları için golf, binicilik, tenis, basketbol, yüzme ve Greenwood Camp doğa sporları akademileri bulunuyor.

Haberin Devamı

Fiyat bilgisi ve iletişim için (0212) 239 70 10’u arayabilirsiniz.

Yazın okula gitmek daha da eğlenceli

Ana branş tenis ve yüzme

Dalyan Club’da 15 Haziran-24 Temmuz ve 27 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında iki dönemden oluşan yaz okulu programında tenis ve yüzme ana branşları bulunuyor. Kulübün yan branşlarında ise sanat, resim, masa tenisi, tekvando, dans ve dramanın yanı sıra voleybol, mini futbol, satranç, badminton ve ana sınıfları için sınıf içi etkinlikler var. 5-15 yaş arası öğrenciler kendi yaş gruplarına göre ayrılarak ders görecekler. Hafta içi her gün 9.00-16.30 arasında gerçekleşecek yaz okulunun dönemlik fiyatı 1.850 lira.

İstanbul Drama Sanat Akademisi

Yaratıcılıkları gelişecek

AylaAlgan’ın sanat yönetmenliğinde İstanbul Drama Sanat Akademisi bünyesinde Yaratıcılık, Oyun ve Sinema Yaz Okulu da seçenekler arasında. Merkezde 4-16 yaş arası çocukların kendilerini keşfetmelerini sağlamak, öğrenme becerilerini ve duygusal zekayı artırmak sosyal iletişimi güçlendirmek gibi amaçlarla beden ve sanat atölyesinden sinema atölyesine, yaratıcı dramadan genç Picasso atölyesine farklı konuları içeren çalışmalar düzenleniyor. Suadiye ve Yeşilyurt’ta iki şubesi olan merkezin Suadiye programına yüzme eğitimi de dahil. Beş ayrı dönem halinde 15 Haziran-
28 Ağustos’ta, hafta içi her gün 9.30-16.30 arası gerçekleşecek programın dönemlik fiyatı
1.000-1.200 lira arası.

Haberin Devamı

İstanbul Yelken Kulübü

Geleceğin denizcileri yetişiyor

Çocukları için daha farklı bir aktivite düşünen anne-babalar, İstanbul Yelken Kulübü’nün yaz okulu programını da tercih edebilirler. 22 Haziran-
11 Eylül arasında üç haftalık dört dönemden oluşan yaz okulu programında denize çıkış için hazırlık, deniz çalışması, teknelerin toplanması gibi eğitimler var. Eğitimin başladığı ilk gün karada teorik eğitim ve simülatör çalışması; havanın denize çıkmaya uygun olmadığı zamanlarda ise eğitici, sosyal içerikli aktiviteler ve havuzda kondüsyon çalışmaları yapılıyor. Hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasındaki programın fiyatları 6-12 ve 12-17 yaş için 2.250 lira.

Haberin Devamı

TAÇ SPOR

Satranç, bale, seramik...

Taç Spor’un 15 Haziran-
4 Eylül arasında üç dönem halinde gerçekleşen yaz okulu programında ana branşlar
yüzme, tenis, basketbol ve
futbol olarak ayrılıyor.
Merkezin 4-14 yaş arası çocuklara yönelik olan yaz okulu programında ayrıca karate, satranç, dans, resim, seramik, bale gibi aktiviteler de var.
9.00-17.00 arası tam gün ve
9.00-12.30 arası yarım gün
olarak iki alternatifi olan programların fiyatı 1.200 ile
1.700 lira arasında.

Yaşam Çiçekleri Anaokulu

Hayal atölyesi

YaşamÇiçekleri Anaokulu’nda 3-8 yaş arası çocuklar için haftada iki gün yüzme, birer gün jimnastik, binicilik ve mini golf spor aktiviteleri yapılıyor. Ayrıca satranç, yoga, beden perküsyonu, mutfak çalışmaları, hayal atölyesi ve akıl oyunları gibi etkinlikler de var. Her hafta farklı bir gezi programı da düzenliyorlar.
15 Haziran-15 Temmuz ve 20 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde iki dönemden oluşan yaz okulu programının fiyatları yarım gün, tam gün ve yaşa göre 1.100 ile 1.400 lira arasında değişiyor.

Galatasaray Yaz Okulları

Her gün yüzecekler

Galatasaray Yaz Okulları, 15 Haziran-4 Eylül tarihleri arasında üç ayrı dönemde düzenleniyor. 5-17 yaş arası çocuklar için tam gün süren yaz okulu programı Üsküdar ve Kartal kampüslerinde gerçekleşecek. Program kapsamında dönüşümlü olarak basketbol, voleybol, futbol, tenis ve
jimnastik branşlarını içeren spor aktiviteleri; resim, satranç, eğitsel oyun ve zihinsel aktiviteler yapılıyor. Yüzme eğitimi ise
her gün veriliyor. 9.00-16.45 arası yapılan dört haftalık dönem ücreti Üsküdar şubesi için 1.490 TL+KDV, Kartal şubesi için
1.390 TL+KDV.

Beyzbol da tenis de var

Geleceğin yıldızları

Geleceğin Yıldızları, yaz okulu kapsamında İstanbul’da iki farklı kamp programı düzenliyor. Bunlardan TED İstanbul Koleji’nin Beykoz’daki kampüsünde gerçekleşecek Summer City Camp’ta futbol, tenis, basketbol, voleybol, beyzbol, hokey gibi çeşitli sporların yanı sıra çocukların ilgi alanına göre resim, drama, dans el sanatları gibi seçmeli aktiviteler uygulanıyor, yarışmalar ve geziler düzenleniyor. 22 Haziran-21 Ağustos tarihlerinde hafta içi her gün 9.00-16.00 saatleri arasında, 5-12 yaş için iki haftalık periyotlardan oluşan kamp programının
fiyatı 1.650 lira.

Ücretsiz yaz okulları

-Beşiktaş Belediyesi: Beşiktaş Belediyesi yaz okulu için kayıtlar başladı. İlk ve orta öğretimde okuyan çocuklar futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, jimnastik, drama, bale, İngilizce, gitar, satranç ve resim branşlarında istedikleri programa katılabilecekler.

-Zeytinburnu Belediyesi:Zeytinburnu Belediyesi ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklar için yaz kursları düzenliyor. Zeytinburnu Belediyesi’ne ait yedi şubesi olan Bilgi Evleri’nde gerçekleşen kurslar okulların kapanmasıyla kayıt almaya başlayacak. Bu kurslar kapsamında İngilizce, resim, edebiyat gibi kulüp çalışmalarının yanı sıra Bilgi Evleri’nin olanaklarına göre drama, tiyatro, piyano, gitar, bağlama kursları veriliyor. Ayrıca şubeler arası futbol, basketbol, voleybol gibi spor dallarında müsabakalar düzenleniyor.

-Bahçelievler Belediyesi: Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği yaz okulu faaliyetleri 7-14 yaş arası tüm öğrencilere açık. 15 Haziran’da yaz okulunun başladığı programda basketbol, voleybol, İngilizce, satranç, yüzme ve tiyatro branşları yer alıyor. Yaz okulu programı Bülent Ecevit Ortaokulu, Kumport Ortaokulu, Erguvan İlkokulu gibi kurumlarda gerçekleşecek.

Çılgın Bilim Yaz Okulları

Fırlayan roket ve robot yapımı

İTÜBilim Merkezi’nin Eğlen Bilim ekibiyle birlikte gerçekleştireceği Çılgın Bilim Yaz Okulları’nda 21 Haziran-11 Eylül tarihleri arasında iki program var. 7-11 yaş grubu için olan programda hareket ve aerodinamik deneyleri, sihirli kimya karışımları, enerji ve iklim atölyeleri, astronomi, fırlayan roketler, robot yapımı, mutfak bilimi gibi birçok atölye mevcut.
4-6 yaş grubu için ise kuklalardan baloncuklara, ışık-gölge oyunlarından basit robotlara kadar birçok bilimsel konu eğlenceli bir atmosferde işleniyor. Ayrıca her iki yaş grubu için de Havacılık Müzesi ve Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi gezilerini de içeren yaz okulu programı hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında 1, 2, 3 ve 4’er haftalık periyotlar halinde yapılıyor. Dışarıdan katılanlar için bir haftalık ücret 450, dört haftalık ücret 1.500 lira. İTÜ çalışanlarının çocukları indirimden yararlanıyor.

Kültür Koleji YAZ SPOR OKULLARI

İngilizce eğitim destekli

KültürKoleji’nin 15 Haziran’da başlayacak 4-14 yaş arası çocuklar için olan yaz okulu programında futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme ve eğitsel oyunlar gibi sportif eğitimlerin yanında müzik, resim, satranç, drama, yaratıcı sanat etkinlikleri ve modern dans gibi sanatsal eğitimler de bulunuyor. İngilizce eğitimle de desteklenen yaz okulunda ayrıca her cuma buz pateni, binicilik, bowling, yelken ve sinema gibi aktivitelerden biri yapılıyor. Yaz okulu programı 10 Temmuz günü Minopolis gezisinden sonra kapanış töreniyle sonlanıyor. 9.00-16.00 saatleri arasındaki dört haftalık dönemin fiyatı 1.050 lira.

Okyanus Kolejleri Yaz Spor Okulları

Eğitsel oyunlardan yüzmeye

OkyanusKolejleri Yaz Spor Okulları’nda 6-13 yaş arası öğrenciler için tam gün veya yarım gün olmak üzere iki ayrı kayıt seçeneği bulunuyor. Deneyimli öğretmenler yönetiminde çocuklar kendi yaş aralıklarına göre gruplarda eğitim alıyor.

15 Haziran-14 Ağustos tarihleri arasında üç dönem olarak gerçekleşecek yaz okulu programı dahilinde öğrencilere yüzme,
futbol, tenis, basketbol, voleybol gibi spor dalları haricinde resim, eğitsel oyunlar, drama gibi seçenekler de sunuluyor.
9.00-16.45 arası tam gün haftalık fiyat 235, dönemlik 705 lira.
12.30-16.45 arası yarım gün ise haftalık 130, dönemlik 390 lira.