Cumartesi Yelken dünyasından güzel haberler

Yelken dünyasından güzel haberler

20.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Optimist Dünya Şampiyonası’nda Can Ertürk dördüncü, Okyanus Arıkan da kızlar kategorisinde dünya üçüncüsü oldu

Yelken dünyasından güzel haberler

Yelkenciliğin gözde branşlarından biri kabul edilen optimist sınıfının 2021 Dünya Şampiyonası’na Türkiye ev sahipliği yapacak. Antigua’da gerçekleşen 2019 Optimist Dünya Şampiyonası’nda aday ülkeler tek tek sunumlarını gerçekleştirdi. Değerlendirme sürecinin sonucunda genel kurul tarafından Bodrum tercih edildi. Bu konuda başarılı çalışmalar gerçekleştiren Türkiye Yelken Federasyonu yönetimini A’dan Z’ye kutluyorum. Yelken dünyasından bir başka haberi daha mutluluk duyarak paylaşıyorum. 6-16 Temmuz 2019 tarihlerinde Antigua’da gerçekleştirilen Optimist Dünya Şampiyonası’nda Can Ertürk dördüncü, Okyanus Arıkan da kızlar kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. İyi ki varsınız sevgili Can ve sevgili Okyanus. Yolunuz her daim açık olsun.

Haberin Devamı

Yelken dünyasından güzel haberler

İŞ DÜNYASI

Yelken sporu iş dünyasında patronlar ve üst düzey yöneticiler arasında oldukça popüler. Bunun nedeni denizciliğin insanlara problem çözme becerisi, takım ruhu, yaratıcılık, liderlik ve değişikliklere hızlı reaksiyon verebilme özelliği kazandırması. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de başarılı bir yelkenci. Usta denizci geçtiğimiz günlerde yönetim organizasyonunda önemli değişiklikler yaptı. Rekabetin yoğun olduğu iş dünyasında topluluğunu Executive Chairman ve CEO olarak yeni ufuklara taşıyacak. Kendisine başarılar diliyorum.

LEZZET

Sezon güzel geçiyor. Tekne sahipleri de her fırsatta maviliklere koşuyor. Hal böyle olunca favori bir tarifi paylaşmak farz oldu. Tavsiyem evlerinizde hazırlayıp teknelerinize götürmeniz. Balık böreği için gereken malzemeler şöyle: 2 adet orta büyüklükte kefal, 1 kuru soğan, 2 adet defne yaprağı, 2 yufka, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve kızartma için ayçiçek yağı. Gelelim yapılışına. Ayıklanmış balıkları tuzlu suda yıkayın. Tencerenin içine defne yapraklarını, balıkları ve bütün haldeki soğanı koyun. Balıkların üzerini örtecek kadar su ekleyip on dakika haşlayın. Daha sonra balıkları tencereden alıp kılçıklarını temizleyin. Yufkanın yarısını alıp uzun kenarı yukarıda kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın. Uzun kısmından başlayıp 4 cm’lik ince şeritler halinde kesin. Yufkanın diğer yarısını da aynı şekilde kesin. Bir adet yufkadan yaklaşık 12 adet börek elde edeceksiniz. Kestiğiniz şeritlerden birini alın, yufkanın ucuna bir tatlı kaşığı iç malzeme koyun. Muska gibi sarın. Sürekli olarak üçgen biçiminde sarmaya devam edin. Bitince ucunu ıslatıp sarın. Finalde böreklerinizi güzelce kızartın ve kağıt havluyla fazla yağını alıp servis edin. Afiyet olsun. Erkan-Arzu Acurol’un İş Bankası Yayınları’ndan çıkan “Meze Kitabı-Rakı Balık Ayvalık” başlıklı eserinden alınmıştır.Sezon güzel geçiyor. Tekne sahipleri de her fırsatta maviliklere koşuyor. Hal böyle olunca favori bir tarifi paylaşmak farz oldu. Tavsiyem evlerinizde hazırlayıp teknelerinize götürmeniz. Balık böreği için gereken malzemeler şöyle: 2 adet orta büyüklükte kefal, 1 kuru soğan, 2 adet defne yaprağı, 2 yufka, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve kızartma için ayçiçek yağı. Gelelim yapılışına. Ayıklanmış balıkları tuzlu suda yıkayın. Tencerenin içine defne yapraklarını, balıkları ve bütün haldeki soğanı koyun. Balıkların üzerini örtecek kadar su ekleyip on dakika haşlayın. Daha sonra balıkları tencereden alıp kılçıklarını temizleyin. Yufkanın yarısını alıp uzun kenarı yukarıda kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın. Uzun kısmından başlayıp 4 cm’lik ince şeritler halinde kesin. Yufkanın diğer yarısını da aynı şekilde kesin. Bir adet yufkadan yaklaşık 12 adet börek elde edeceksiniz. Kestiğiniz şeritlerden birini alın, yufkanın ucuna bir tatlı kaşığı iç malzeme koyun. Muska gibi sarın. Sürekli olarak üçgen biçiminde sarmaya devam edin. Bitince ucunu ıslatıp sarın. Finalde böreklerinizi güzelce kızartın ve kağıt havluyla fazla yağını alıp servis edin. Afiyet olsun. Erkan-Arzu Acurol’un İş Bankası Yayınları’ndan çıkan “Meze Kitabı-Rakı Balık Ayvalık” başlıklı eserinden alınmıştır.Gelecek yazım 3 Ağustos Cumartesi günü. Esen kalın. 

Haberin Devamı

Yelken dünyasından güzel haberler

Haberin Devamı

KİTAP

Haberin Devamı

Öncelikle kısa bir not… Bugün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 45 yıl önce başarıyla gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü. Bir başka deyişle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğum günü. Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı saygıyla anıyorum. Kitabımıza gelince… Deneyimli siyasetçilerimizden Kemal Anadol’un “Kulağım Karadeniz’de” isimli eseri, emekli Amiral Cem Gürdeniz’in ifadesiyle çılgın Türk denizcilerinin gurur verici öyküsünü anlatıyor. Okurlarını tarihin sisli bulvarında gezintiye çıkaran kitap Kırmızı Kedi Yayınevi’nde bulunabilir.

Yelken dünyasından güzel haberler