Cumartesi Yelkencilerimiz Avrupa yolunda

Yelkencilerimiz Avrupa yolunda

22.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Pirat adı verilen yelkenli tekneler yarışlarda kullanılabildiği gibi eğitim ve gezi amacıyla da değerlendirilebiliyor. Bakım masrafı yok denecek kadar az ve iki kişi tarafından rahatlıkla suya indirilebiliyor.

Yelkencilerimiz Avrupa yolunda

Yelkencilerimiz Avrupa yolunda
Türkiye Yelken Federasyonu’nun ‘Türkiye Pirat Birliği Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’ geçtiğimiz günlerde Marmara Yelken Kulübü’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 80 sporcu, yönetici, hakem ve eğitmenin katıldığı toplantıda 2018 Pirat Ligi’ne ait ödüller verildi. 2018 Pirat Ligi’nde ‘Genel Klasman Ödülleri’ şu sporculara verildi: 1)Murat Suntay Barış Ünlü (İstanbul Yelken Kulübü), 2 ) Haluk Suntay İrfan Gezici (İstanbul Yelken Kulübü), 3) Çağlan Kuruner, Bedii Atasagun (Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi), 4) Burçin Ahıskal, Alper Güneş (Marmara Yelken Kulübü), 5) Alper Ekim (İstanbul Yelken Kulübü. TYF’deki toplantıda 2018 Pirat Ligi Yerli Tekneler Özel Ödülleri de sahiplerini buldu. Sıralama şöyle gerçekleşti: 1) Mustafa Öncü Nadir Akın (Bursa Yelken Kulübü), 2) Barış Harmankaya Sami Uslu (Marmara Yelken Kulübü), 3) Cenker Baturay Oben Sabuncuoğlu (Bayramoğlu Yelken Kulübü). Pirat adı verilen yelkenli tekneler yarış amaçlı kullanılabildiği gibi, eğitim ve gezi için de hizmet veriyor. Bakım masrafı yok denecek kadar az ve iki kişi tarafından rahatlıkla suya indirilebiliyor. TYF 2018 Pirat Ligi Gençler Ödülleri’nde de sıralama şöyle gerçekleşti: 1) Kerem Kılıç, Ceren Çiçek (Kaytazdere Yelken Kulübü, 2) İlhan Buğra, Sedid Ulutaş (Bayramoğlu Yelken Kulübü) 3) İlayda Cansu, Enes Aybar (Kaytazdere Yelken Kulübü). Sporcularımızı, ailelerini, kulüplerini ve eğitmenlerini tebrik ediyorum. Türkiye Yelken Federasyonu’nda yapılan toplantının diğer önemli maddesi 2019’da Bayramoğlu’nda yapılacak Pirat Avrupa Şampiyonası’ydı. Yarışın organizasyonunu üstlenen Bayramoğlu Yelken Kulübü’nün Başkanı Feridun Vural, yeni kulüp binalarını tanıtarak yarış için kullanılacak lojistik olanaklar hakkında bilgi verdi. Daha sonra jüri başkanlığı görevini üstlenen Pınar Coşkuner Genç ve Başhakem Orhan Tüker, çeşitli bilgiler verdi. TYF Pirat Birliği Başkanı Burçin Ahıskal da International Pirat Assosiation ve federasyonla yaptıkları
Yelkencilerimiz Avrupa yolunda
görüşmeler sonucu 2017-2018 Rank sıralamasında puan alan 32 teknenin tamamının Avrupa Şampiyonası’nda yarışacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Denizcilik kitapları

Bu hafta iki kitap tavsiye edeceğim. Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıkan “Kulağım Karadeniz’de” tarih kitaplarından hoşlananlar için biçilmiş kaftan. Kemal Anadol imzasını taşıyor. Diğer eser ise usta denizcimiz Tanıl Tuncel’in “Dünya Gerçekten Yuvarlakmış” adlı kitabı. Edinmek isteyenler Denizler Kitabevi’nin (0212) 249 88 93 no’lu telefonunu arayabilir.

Deniz giysileri

Kış aylarında vücudu kuru ve sıcak tutacak özel giysilere ihtiyaç var. Norveç kökenli Helly Hansen Türkiye distrübütörlerinden Taner Halaçoğlu’nun verdiği bilgiye göre HH, 2019’da içinde özel bir izolatör olan ‘Lifaloft’ bulunan montları piyasaya çıkaracak. Firmanın ‘Skagen Offshore Jacket’ adlı giysisi de soğuk ve dalgalı havalarda seyir yapan denizciler için üretiliyor.