Cumartesi Yelkenciliğimiz Avrupa’da ses getiriyor...

Yelkenciliğimiz Avrupa’da ses getiriyor...

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yelken sevgisini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki birçok kente de taşıyan Arçelik Yelken Takımı, uluslararası yelken tecrübesini hızla artırıyor.

Yelkenciliğimiz Avrupa’da ses getiriyor...

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yelken sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için özel sektör kuruluşlarının sağladığı destek son derece önemli. 2012 yılında kurulan Arçelik Yelken Takımı’nda bugüne kadar 610 çalışana yelken eğitimi verildi. Farklı sınıflarda sayısız podyum derecesi elde edilerek resmi yarışlarda 6 Trofe’nin lideri olundu. Mavi yürekli yelkenciler “Arçelik Papili” isimli yarış tekneleriyle IRC0 sınıfında yarışlara katılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

“En kıymetlisi çocuklar”

2015 yılında Hazar Gölü’nde de yelken açtılar. Bir başka deyişle Elazığ’daki çalışanlarını bu sporla tanıştırdılar. Yelken sevgisini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki birçok kente de taşıdılar. Arçelik Yelken Takımı’nın lideri Deniz Fıçı, insanlara değer veren bir kurum kültürüne sahip olduklarını belirterek “Eğitimler öncesinde yelken sporu hakkında neredeyse fikri olmayan farklı illerden birçok çalışanımız artık denizciliği yakından takip ediyor. En kıymetlisi de çocuklar. Büyüyünce şirketimizde çalışmak ve yelkenci olmak istiyorlar’’ diyor.

Yelken eğitimlerine katılanlar yıl içerisinde tekne üzerinde 250 saate yakın zaman geçiriyor. Arçelik, bu desteğini Türkiye ile sınırlamıyor. Üst segment markaları Grundig, 2016 yılında Royal Nordic Yacht Club ile imzaladığı anlaşma kapsamında, dünyada ilgiyle takip edilen J/70 one design yelken yarışlarının Nordik ülkelerindeki ana sponsoru oldu. Yarışların Norveç ayağına düzenli olarak katılan Arçelik ekibi, uluslararası yelken tecrübesini hızla artırıyor. Gelecekte Avrupa çapında derecelere imza atacaklar. Bu başarıların esin kaynağı ve en büyük destekçisi hiç şüphesiz denizci büyüğümüz Sn. Rahmi Koç. Kendisini ve emeği geçen yöneticilerini kutluyorum.

Haberin Devamı

Kitap

Turgay Noyan’ın “Amatör ve Deniz” başlıklı yeni eseri maviliklere ilgi duyanlar için önemli bir başucu kaynağı. Kitapta denizciliğe ilk adımdan halatlara, rüzgar yönleri ve bilgilerinden manevra taktiklerine, demirlemeden sağlığa, temel yelken bilgilerinden denizde nezaket kurallarına kadar birçok konuya değiniliyor. Tavsiye ediyorum. Telefon: (0216) 418 51 91

Lezzet

Tekne hayatında yemek yapmak farklı bir keyif olduğu kadar özen istiyor. Bunun bilincinde olan Mersin Rota Yelken Kulübü, Tekne’de Pratik Yemekler Kursu düzenliyor. Uluslararası ödüllü aşçı ve denizci Ali Cem Umuler’in olabildiğince az malzeme ile harikalar yaratan lezzet dolu tarifleri bir kitapta toplanmalı. Mersin’de güzel işlere imza atılıyor. Oradaki deniz dostlarıyla maviliklerde görüşmek dileğiyle.

Haberin Devamı

Başarı

Yelkenciliğimiz Avrupa’da ses getiriyor...

Şubat sonunda İtalya’nın San Remo kentinde gerçekleştirilen The Carnival Race’de Olimpik Milli sporcularımız Deniz ve Ateş Çınar, 18 ülkeden 47 teknenin mücadele ettiği 470 sınıfında 52 puanla üçüncü sırayı elde etti. Milli sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini kutluyorum.

Emin olun bu başarıların devamı gelecek. Gelecek yazım 30 Mart Cumartesi günü. Pruvanız neta, rüzgar kolayınıza olsun.