Cumartesi Yeme-İçme dünyasından

Yeme-İçme dünyasından

07.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gastromasa İstanbul Konferansı Türkiye’de hızla gelişen gastronomi sektörünü dünyayla bütünleştirebilmeyi amaçlıyor.

Yeme-İçme dünyasından

Lezzet yüklü bir konferans

Haberin Devamı


Gastromasa İstanbul Konferansı Türkiye’de hızla gelişen gastronomi sektörünü dünyayla bütünleştirebilmeyi amaçlıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen, yerli ve yabancı gastronomi profesyonellerini bir araya getirecek olan konferans 14 Kasım Cumartesi günü saat 9.00’da Radisson Blu Otel Şişli’de gerçekleşecek.
Konferansta 2 Michelin yıldızlı şef Johanna Maier, İspanya’nın önemli patisseri şeflerinden Christian Escriba, yemek yazarlarından Maria Canabal ve aynı zamanda şef olan Luciana Bianchi konuşma yapacak. Vedat Başaran moderatörlüğünde, ayrıca katılımcıları arasında 2 Michelin yıldızlı şef Sergi Arola’nın da yer alacağı “Dünya Gastronomisinin Yeni Destinasyonu İstanbul mu?” konulu oturum yer alacak.Türkiye’nin önde gelen 20 şefinin hazırladığı yenilikçi tariflerin de sergileneceği konferansa katılım bedeli 200 lira, öğrenci için 175 lira.

Türk mutfağına özgü lezzetler

Divan’ın “Eskimeyen Tatlar” özel menüsü kasım ayında da devam ediyor. Menüde terbiyeli işkembe çorbası, zeytinyağlı ayvalı pırasa, pazı yaprağına sarılı kuzu incik kapama, hamsi kuşu tavası, hamsili pilav, tatlı olarak da safranlı zerdal (bir kayısı türü) gibi Türk mutfağına özgü lezzetler var.