Cumartesi Yeni kostüm fenomeni

Yeni kostüm fenomeni

20.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk bölümü Amerika’da geçtiğimiz hafta yayınlanan TV dizisi “Vinyl” senaryosu, rejisi ve oyuncularıyla olduğu kadar kostümleriyle de çok konuşuluyor

Yeni kostüm fenomeni

Gece hayatının gizemli yeraltı kulüpleri, bohem partiler, klasik otomobiller, ihtişamlı kıyafetler... İlk bölümü geçtiğimiz hafta yayınlanan “Vinyl”, 1973 yılının New York’unda, müzik endüstrisini anlatan ve o döneme dair tüm çarpıcı detayları ustalıkla yakalayan bir dizi. Yapımcı koltuklarında oturan isimlerin ünlü yönetmen Martin Scorsese ve Mick Jagger olduğunu söylesek, herhalde taşlar yerine daha iyi oturur.

Haberin Devamı

Yeni kostüm fenomeni
“Mad Men”in bitişinin ardından dönem kostümlerine ilgi duyanların kalbindeki boşluğu dolduracak kadar güçlü bir dizi gelmemişti. “Vinyl” oldukça iddialı bir gardıroba sahip. Zira bu işin arkasındaki isim de en son “Boardwalk Empire”ın kostümlerini tasarlayan John Dunn. Dunn başrollerinde Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano ve Juno Temple’ın yer aldığı dizinin kostümlerini hazırlamakla ilgili kendisini en çok zorlayan kısmın vintage kıyafetler bulmak olduğunu söylüyor. Hem oyuncuların bedenine uymalı hem de kıyafetler yıpranmamış halde olmalı.

Arşivleri taramış

Punk, glam rock ve disko kültürünün en şaşaalı olduğu yılları layığıyla anlatabilmek için epey arşiv taramış tasarımcı. İstedikleri parçaların orijinallerini bulamadıklarında da kendileri tasarlayıp üretmişler. İlham aldıkları arasında Patti Smith, Iggy Pop, Lou Reed gibi sanatçıların fotoğraflarından Vogue Amerika’nın o yıllardaki sayılarına, Mick Jagger’ın anlattıklarından Los Angeles’taki eskici dükkanlarına kadar pek çok farklı kaynak var. İlk bölümün yıldızı ise tartışmasız, Olivia Wilde’ın giydiği kırmızı, Halston tasarımı elbise. Markalar yakında diziyle işbirliği yapıp 70’ler temalı özel koleksiyonlar hazırlarsa hiç şaşırmayın.

Haberin Devamı

Podyumda ilham çok

70’lere geri dönüş trendi bir süredir podyuma da hakim. Yani, diziden aldığınız ilhamı güçlendirmek için Chloe, Anna Sui, Burberry, Etro gibi markaların defilelerine de göz atabilirsiniz. Uzun, bohem elbiseleri, etnik desenleri, geniş paçalı pantolonları, kısa botları ve püsküllü aksesuarlarıyla bir araya getirmekten çekinmeyin. Gözünüz alıştıkça onları daha çok seveceksiniz.

Yeni kostüm fenomeni


alış-veriş

- Şapkalar “Vinyl”ın kostüm karavanında geniş yer tutuyor. Süet trendiyle birleştiğinde havasından geçilmez. Bershka’daki fötr model 45.95 TL.

- Yuvarlak ve kare hatlı güneş gözlükleri geri dönüşünü kutlarken, tercihinizi dizide de kullanılan pembe çerçeveli modellerden yana kullanın. Ray-Ban’de 740 TL.

- Etnik desenli ceketleri giymek için bundan daha iyi bir zaman olamaz. H&M yeni sezona çoktan hazır. 149 TL.

Haberin Devamı

- İspanyol paça olmadan 70’ler modası olur mu? Mavi’de paçaları farklı detaylarla hareketlendirmiş jean’ler bulabilirsiniz. 159.99 TL.

Yeni kostüm fenomeni