Cumartesi Yeni sezon dantel gibi işlendi

Yeni sezon dantel gibi işlendi

30.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Moda dünyası 2019 İlkbahar/Yaz sezonuyla birlikte dantelin zarif ruhunu yeniden işliyor. Yalnızca feminen elbiselerle değil sportif şort ve pantolonlarla da buluşan bu detay artık gençlerin de radarında

Yeni sezon dantel gibi işlendi

Her ülkenin dantelle ayrı bir ilişkisi var. Tarihinin 16’ncı yüzyıla, Venedik’e dayandığı söyleniyor, bu yüzden İtalyanların kalbinde ayrı bir yer kaplıyor. İspanyollar onu altınla, gümüşle işlemiş, Fransızlar sanayileştirerek dünyada dantel üretiminin merkezi haline gelmiş, Belçikalılar, İsviçreliler sanat haline getirip birbirinden zarif örneklerini vermiş… Türkiye’de ise dantelin ne olduğunu, nasıl işlendiğini görmeden büyüyen çok az kişi vardır sanırım. Yeni nesil, anneanne babaanne evlerinde televizyonların üzerini kaplayan dantel örtülerle alay ediyor olsa da mezuniyet gecelerinde ve düğünlerde dantelli elbiselere gösterilen rağbet, bu romantik işleme türünü çok sevdiğimizin kanıtı. Ve şanslıyız ki, mağazalara giren yeni koleksiyonlar bize danteli hem modern hem de rahat yorumlarla giyme şansı veriyor. Klasik dantelleri bu sezon Victoria Beckham podyumunda olduğu gibi bol pantolonlarla giyebilir ya da Alexander Wang tasarımlarındaki gibi sportif şeritlerle birleştirebilirsiniz. Erdem, Elie Saab, Givenchy gibi markalar da fiyonklar ve fırfırlarla buluşturuyor belki ama hepsi de rahatlık formülünü mutlaka bir yerden yakalıyor.

Haberin Devamı

Dantel deyince akla beyaz geliyor ama krem, siyah ve pembe de bu narin materyale çok yakışıyor. Ancak tercihinizi kırmızı gibi çarpıcı renklerden yana yapmak istiyorsanız tepeden tırnağa kırmızı dantellere bürünmemeye özen gösterin.

Dantelin kendisi ince olsa da giyeni kalın göstermek gibi bir dezavantajı var. Formunuza güvenmiyorsanız vücudu saran dantellerden uzak durun ve hafif dökümlü modellere yönelin.

Dantelli bir bluzu jean’le hatta kargo pantolonla bile kombinleyerek kolayca gündelik hayata adapte edebilirsiniz.

Etek, yaka ya da kol uçlarının içinden görünen bir dantel kadar çekici olabilen pek az detay vardır. Kısacası bu trende uyum sağlarken biraz gizemli olmak iyidir!

Yeni sezon dantel gibi işlendi

En unutulmaz dantel

Haberin Devamı

Her ne kadar yeni sezonla birlikte şekil değiştirmiş olsa da dantelin damga vurduğu zarif elbiselerin yeri ayrı. En unutulmaz olanı ise şüphesiz Grace Kelly’nin gelinliği. Kelly’nin 1956’da Monaco prensesi olurken giydiği Helen Rose tasarımı gelinlik moda dünyasında bir “dantel başyapıtı” olarak anılıyor. 19’uncu yüzyılda Brüksel’de üretilen çiçek motifli antika dantel, bu gelinlik için elden geçirilmiş ve tüllerle buluşmuş.

ALIŞVERİŞ

- H&M’deki dantelli kazak, hem rengi hem formuyla her etek ve pantolona kolayca uyum sağlar. Hatta ince askılı elbiselerin üzerine bile giyebilirsiniz. Fiyatı 59.99 lira.

- Dantel detayı saten kamisol elbiselere çok yakışıyor. Sokakta giyilmez demeyin, hırkalarda deneyin. Mango’da 179.99 lira.

- Yeni nesil stil ikonlarının favori ayakkabı markalarından Malone Souliers, dantelin feminenliğini puantiyenin neşesiyle buluşturuyor. Kısa topuklu ayakkabının fiyatı 535 euro.

Yeni sezon dantel gibi işlendi