Cumartesi Yeni yıl planlarımız

Yeni yıl planlarımız

02.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sene de yeni yıl planları ve okunacak kitaplar listeleri yaptım. Daha çok doğada vakit geçirme, çocuğuma daha çok zaman ayırma ve onunla çeşitli etkinliklere katılma konusunda kararlıyım

Yeni yıl planlarımız

Her dışarı çıktığımda en az bir-iki tane kitap alıp dönüyorum eve. Haliyle okunacaklar listem kabarıyor. Romanlar dışında özellikle çocuk bakımı ve gelişimi konusunda da kitaplar okuyorum. 2016’da başucumda okunmayı bekleyen, çocuk gelişimiyle ilgili kitaplar şunlar:

Haberin Devamı

-Dr. Şirin Seçkin, Dr. Fatma Kırcı ve Dr. Ertan Seçkin’in birlikte kaleme aldığı “0-1-Başla” (Remzi Kitabevi) doğum öncesi ve sonrasında bebeğinizle ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlatıyor.

-Salih Uyan’ın “E-beveyn Olmak” (Babıali Kültür Yayıncılığı) isimli kitabı normal hayatta yürüttüğümüz ebeveynlik görevimizi dijital ortama nasıl taşıyacağımız konusunda tavsiyeler içeriyor.

-“Çalışan Anne ve Çocuk” (Remzi Kitabevi) kitabında Dr. Binnur Yeşilyaprak, çalışan annelere yaşamda üstlendikleri başrolü kendi bakış açılarından değerlendirmeleri için ayna tutmayı amaçlıyor.

-İş yaşamı, çocukların eğitimi, aile yaşamı ve özel hayatı dengeleme konusunda pratik öneriler içeren “İşi Başından Aşkın Anne Babalar İçin Hayat Rehberi” (YKY Yayınları) oldukça eğlenceli bir dile sahip.

Haberin Devamı

- Ebeveyn ve çocuk arasındaki iletişim alanında en iyi eserlerden biri olarak sayılan, Dr. Haim G. Ginott’nun yazdığı “Anne Baba ve Çocuk Arasında” (Okuyanus Yayınları) bebeklikten ergenliğe çocuk eğitimini yenilikçi yöntemlerle anlatıyor.

Babayla oynasınlar

Çocukla zaman geçirmek konusunda konuştuğum, tanıdığım babaların bir kısmı çocuklarıyla oyun oynayamamaktan şikayet ediyor. Zaten hafta içi işten geldikleri saatte yemek ve sonrasında banyo/uyku saati olduğu için hafta sonlarına sığdırılan baba-çocuk zamanını güzel şekilde değerlendirebilmek önemli.

Bizim evde de aynı durum yaşandığından oğlum ve babası için 2016’da sürprizlerim olacak. Bu aktiviteleri birlikte yaparak hem eğlenceli vakit geçireceklerini hem de birbirlerini daha iyi tanıyacaklarını, birlikte bir şeyler yapmaktan, üretip yaratmaktan keyif alacaklarını düşünüyorum.

-İç Mimar Emre Çapaoğlu’nun liderliğinde Happy Nest’te gerçekleşen “Marangozhane Atölyesi”nde çocuklar ve babaları birlikte kendi ahşap oyuncaklarını yapıyorlar. El ve göz koordinasyonu, takım çalışması ve özgüven kazanımı gibi pek çok beceriye de hizmet eden atölye cumartesi ve pazar günleri 4 yaş ve üzeri çocuklar için (Saat ve ücret bilgisi için www.happynest.com.tr).

-Daha önce de size söz ettiğim Pakolino kutularını yapma yaşımız geldi. Hafta sonlarını evde geçirdiğimiz zamanlarda biraz kendime zaman ayırabilmek, yukarıda saydığım kitapları okuyabilmek için eşim ve oğluma Pakolino kutularından hediye ediyorum. Her ay kapımıza gelecek olan bu kutudan çocukların yetişkinlerle birlikte yapacağı üç farklı aktivite çıkıyor. Üstelik bu aktiviteler için gerekli uhu, makas, boya, fırça vb. tüm malzemeler de bu kutuların içinde. 3-7 yaş grubu çocuklara hazırlanan kutulara sahip olmak için üye olmak gerekiyor. İlk kutunuz ise 29 lira (Detaylı bilgi için www.pakolino.com).

Yeni yıl planlarımız


Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Bu yıl oğlumla neler yapacağız?

Haberin Devamı

-2016’da şehrin trafiğinden, gürültüsünden ve kalabalığından zaman zaman uzaklaşmak istediğime karar verdim. Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanı ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi 2016’da ailece daha sık gitmek istediğim yerler arasında. Açık havada koşup oynamak çocuklara da iyi gelecek.

Haberin Devamı

-Benim de eşimin de çok iştahlı insanlar olduğumuz söylenemez. Oğlumun kime çektiği belli. Ancak 2016’da ipleri elime alıyorum ve her hafta en azından daha önce yemediği, denemediği bir yemeği ona hazırlamayı istiyorum. Bu yemek sürecine oğlumu da dahil etmeye karar verdim. İlk olarak yılbaşında arkadaşlarına hediye edeceğimiz kurabiyeleri birlikte yaptık. Yumurtaları o kırdı, hamuru çırptı. Birlikte yapma sürecini diğer yemeklerde de sürdüreceğim.

-Biz her gece uykudan önce kitap okuyoruz. Okuduğumuz ve beğendimiz kitapları da @ozgelokmanhekim Instagram hesabımdan paylaşıyorum. Bu sene de yatmadan önce kitap okuma geleneğimizi devam ettirmek istiyorum. Her yaş için çocuk kitabı önerileri sunan www.birdolapkitap.com en sık baktığım sitelerin başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde www.kitapkurduanne.com sitesini keşfettim. Sahibi Akça Kodal, beş yaşındaki kızı Masal’a okuduğu kitaplarla başlayan hikayesini sonrasında farklı yaş grupları için okuduğu kitapları paylaşan bir siteye dönüştürmüş. Kitap alıverişi öncesinde bir göz atmakta fayda var. 2016’da ilk okuyacağımız kitap ise, barınak köpeği Pöti ile sahibinin sokakta bulduğu ve sonrasında Pöti ile arkadaş olan Dede’nin dostluk hikayesini anlatan, Gökçe Gökçeer’in kaleminden çıkma “Pöti ve Dede” (Redhouse Kidz).

Haberin Devamı

-Kadıköy’de geçtiğimiz hafta yeni bir çocuk kitapçısı açıldı: Mutlu Fil. Çocuklar için ufak bir oyun alanı, kafe ve parti bölümü de olan kitapçıyı en kısa zamanda ziyaret edeceğiz.

Yeni yıl planlarımız

Doğum öncesi ve sonrası bebeğinizle ilgili bilmeniz gereken her şey bu kitapta.