Cumartesi Yolda müziğin nabzını tuttuk

Yolda müziğin nabzını tuttuk

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“En çok hangi şarkıcılar dinleniyor?” sorusunu trafikte, radyo başında herkesten çok vakit geçiren taksicilere sorduk

Yolda müziğin nabzını tuttuk

Bazı soruların cevabı daima merak konusudur. “Müzik sektöründe hangi şarkılar yükselişte?”, “Radyoda en çok kim dinleniyor?” gibi. Tahminler sıralanır, sanatçılar kıyaslanır. Biz de radyo başında en fazla vakit geçirenlere, taksicilere müzik tercihlerini sorduk.

Haberin Devamı

Taksiciler arasında pop müzik seven grup genelde gençler. Tarkan, Kenan Doğulu, Gülşen, Serdar Ortaç, Hande Yener, Demet Akalın, Hadise en çok sayılan isimlerden. Arabesk tercih edenler de azınlıkta değil: İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay gibi klasikler en popülerleri. Türkçe slow şarkılardan hoşlananlar Sezen Aksu’yu, Candan Erçetin’i söylüyor. Halk müziği ya da sanat müziğinden şaşmayan da, enstrümantal hatta opera dinleyerek rahatlayan da var aralarında. Taksim’deki Arap turist yoğunluğunu fark eden girişimci taksiciler ise Arapça CD’lerini hazırlamış bile... Bu arada yol durumundan haberdar olmak için trafik radyosu hepsinin vazgeçilmezi...

Eren Kobak (Tepebaşı)

Pop müzik, Mabel Matiz seviyorum. Taksiciler genelde arabesk dinler, ben de rastlarsam Türk sanat müziği dinliyorum.

Haberin Devamı

Ercan Yavuz (Bağcılar Yüzyıl)

Türkü, özgün müzik dinliyorum genelde. Nadiren Hadise de dinlerim.

Fikret Gedikoğlu (Barbaros)

Enstrümantal slow parçalar, keman, opera çalıyor bir radyo, onu dinliyorum. Bu trafikte rahatlattığı için hem de günlük hayatta da... Candan Erçetin’den “Yalan” şarkısını çok seviyorum.

Seçkin Yıldırım (Pera)

Daha çok Türkçe dinliyorum, yabancı çok dinlemeyiz; anlamıyoruz daha doğrusu. Bir de Karadeniz insanı olduğum için hep türküleri dinliyorum. Volkan Konak’ı, İsmail Türüt’ü, Karadeniz’in bütün sanatçılarını dinlerim. Müşterinin yüzde 80’i arabesk dinliyor. Ama pop müzikte “Sesini aç” diyorlar genelde, Gülşen’de “Sesini aç” diye çok isteyen oluyor. İbrahim Tatlıses, Volkan Konak, Linet seviliyor. Tarkan, Kenan Doğulu her zaman popüler. Aslında o an hangi şarkı popülerse onun sesini aç diyorlar. Metal dinleyenle de nostalji şarkılar isteyenle de karşılaştım.

Gökhan Yıldız (Beşiktaş İskele)

Yabancı müzik seviyorum daha çok. Türkiye’den sadece Tarkan dinliyorum.

Uğur Toptaş (Vialand AVM)

Yabancı ya da Türkçe pop dinliyorum. Hande Yener, Murat Boz, Serdar Ortaç seviyorum.

İbrahim Vermez (Taksim Talimhane)

Hadise’ye bayılıyorum, Demet Akalın’ı, Hande Yener’i de dinlerim.

Haberin Devamı

Ali Osman Saman (Tepebaşı)

Türk sanat müziği dinliyorum, arabesk çok dinlemedim ama Orhan Gencebay dinlerdim. Şarkı olarak “Akdeniz Akşamları”nı çok severim.

Sezgin Sinan (Zeytinburnu Göğüs Hastanesi)

Her müziği dinliyorum ama slow, sözsüz müzik daha çok seviyorum. Pop dinlemiyorum, sözler de saçma geliyor artık. Hakan Peker, Mustafa Sandal, Yonca Evcimik dinlerdim 90’larda.

Şinasi Alagözoğlu (The Marmara Taksim)

Pop müzik dinliyorum trafiğin stresinden dolayı. Hande Yener, Sertar Ortaç, Kenan Doğulu, Tarkan... Serdar Ortaç’tan “Gıybet”i seviyorum, Hande Yener’den “Mor”u, “Deli Bile”yi seviyorum. Bazen damar şarkılar açık oluyor Cengiz Baba, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, o zaman pop açın diyebiliyor müşteri. Ben “Hangimiz Sevmedik”, “Paramparça”, “Batsın Bu Dünya”, “Bir Kulunu Çok Sevdim”i seviyorum. Taksim’de yabancı müzikler daha çok isteniyor. Arap müşteriler için bir abimiz Arapça müzik CD’si hazırlamış, bindiler mi hemen CD’yi takıyor. Arap turistler Tarkan’ı da dinlemek istiyor.