Cumartesi Zamansız şıklık ve zarafetin simgesi

Zamansız şıklık ve zarafetin simgesi

14.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Longines zamansız şıklık ve zarafetin ifadesidir. 1832 yılından bu yana kanatlı kum saati logosu ile tanınan marka, sadelik ve klasik tasarım arasındaki ince bir denge ile estetik kalite mirasını zenginleştirmiştir.

Zamansız şıklık ve zarafetin simgesi

Saatlerdeki mükemmel uyumda, çizgi, şekil ve materyallerinin eşsiz birleşimi ile ender bulunacak koleksiyonlar üretilir. Markanın yadsınamaz mirasını oluşturan, saflığı ve duyarlılığıdır.
Longines saatlerinin kalbinde atan saniyeler gibi, markanın ürünleri giderek daha da zenginleşir ve zamanın akışına benzersiz olarak damgasını vurur. Yetenek ve doğal zarafetleri ile tüm dünyayı etkileyen Longines elçileri Kate Winslet, Aishwarya Rai, Simon Baker, Chi Ling, Aaron Kwok ve Ingeborga Dapkunaite gibi; markanın da saflık ve zarafeti ile içgüdüsel ve evrensel bir cazibesi vardır.

Haberin Devamı

HERITAGE COLLECTION

Son teknoloji ve gelenek aynı yerde

HerItage koleksiyonundaki modeller, nesiller boyunca elden ele geçen ustalık ve yenilikçi ruha ithafen üretilmiştir. Farklı yüzyılların bağı sayesinde modeller, saat yapımı geleneği ile son teknolojinin aynı bünyede buluşmasını sağlar. Heritage koleksiyonu, marka kimliğinin gücünü ve geçmişi yeniden yazabileceğini ortaya koymuştur. Modeller, Longines mirasını sürekli bir gelişim ve yeniden doğuş ile devam ettirmektedir.

La Grande ClassIque de LongInes

Klasik sevenlere

La Grande ClassIque de LongInes koleksiyonu markanın tüm dünyada kanatlı kum saati logosu ile bilinen en eski estetik geleneğidir. Ultra ince profil ile özel olarak üretilmiş kasası koleksiyona sonsuz bir güzellik katar. Orijinal kreasyonunun tamamını koruyan koleksiyon, güvenilirliğe önem verenler için kusursuz bir kol saatidir.
1992 yılında ilk kez sergilenen koleksiyon, birçok özelliğini 1982 yılında üretilen prestijli Agassiz koleksiyonundan almıştır. Altın modelleri, o sene 150’nci yılını kutlayan markaya ithafen tasarlanmıştır.

Haberin Devamı

Master COLLECTION

Ustalık ve deneyim

LongInes uzun ve seçkin gelenekleri gibi, koleksiyonlarının kalitesi ve doğru lansman zamanlamaları ile de ünlenmiştir. The Longines Master koleksiyonu da bunlardan biridir. 2005’teki lansmanından itibaren büyük bir başarı yakalamış ve zamanla koleksiyona altın, kırmızı altın, siyah kadran ve farklı boyutlar eklenerek geliştirilmiştir. Yalnızca erkek otomatik saat modellerini barındıran koleksiyonun mekanizması markanın ustalık ve deneyimlerine dayanmaktadır.

HerItage (Charles LIndbergh)

Uçmayı sevenlere

LongInes markasının havacılığın öncülerine yakın bir ilgisi var. 1927 yılında Longines, Kaptan Philip van Horn Weems ile pilotların koordinat hesaplamalarında kullanabileceği bir kol saati üretmek için işbirliği yaptı. Longines Weems Second-Setting modelinde kullanılacak olan döner kadrana sahip bu mekanik saatin doğuşu böyle gerçekleşmiştir. Aynı zamanlarda Charles Lindbergh, kullanıcının boylamını belirlemesini sağlamak için geliştirmiş olduğu saat açısı sistemini geliştirmesi için Longines markasıyla anlaşmıştır.

Haberin Devamı

Conquest ClassIc

Çağdaş ve zamansız

Dünyanın en prestijli yarışlarının ayrılmaz bir parçası olan Longines, Chantilly, Hong Kong, Royal Ascot, Dubai gibi yarış pistlerinin heyecanlı geçit törenlerinde kullanılmak üzere geliştirmek istediği koleksiyonunu, New York’taki jokey ve yarış severler için 1800’lerde üretilen kronograflara ithafen Conquest Classic adı altında birleştirerek sundu. İsviçreli saat üreticisi Longines, markanın değerleri olan geleneklere, zarafete ve performansa sahip çıkarak sunduğu koleksiyonda, otomatik modellerle çağdaş ve zamansız olmayı da hedefliyor.

ORİJİNAL HALİNİ KORUYOR

En eski patentli marka

LongInes’in merkezi 1832 yılından bu yana İsviçre’deki Saint-Imier şehrindedir. Saat yapımı uzmanlığı geleneklere, zarafete ve performansa güçlü bir adanmışlığı yansıtır.
Kurulduğu yer olan Saint-Imier gibi, Longines markası da kararlılık, azim ve zamana bağlılık amacı altında büyümüştür. Francillon, fabrikayı Suze Nehri’nin kıyılarında “Es Longines” - Uzun Çayırlar anlamına gelen arazi üzerinde kurmuştur. 180 yıllık bir gelenek ve zarafetin mirasını taşıyan markanın ismi “Longines” kurulduğu yer olan “Es Longines”ten gelmektedir.
İsviçre’de 1889 yılından bu yana devam eden Longines ismi ve kanatlı kum saati logosu, günümüzde orijinal halini koruyarak devam eden en eski patentli marka olma özelliğini taşımaktadır.

Yazarlar