Cumartesi Zarif ya da zıpır fırfır modası

Zarif ya da zıpır fırfır modası

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kıvrımlı katmanlarıyla dokunduğu her kıyafeti daha iddialı hale getiren fırfırlar bu sezon büyük oynuyor. İstediğinde zarif istediğinde zıpır olabilen bu trendi kendi stilinize göre yorumlamak ise zor değil.

Zarif ya da zıpır fırfır modası

Omuzlardan kollara, etek uçlarından bellere her yerde onlar var! Hem kış sezonu koleksiyonlarıyla hem de önümüzdeki ilkbaharın tasarımlarıyla seslerini yükseltip her zamankinden daha büyük oynuyor, zarafetten ödün vermeden iddialı ve hatta biraz da yaramaz olmayı başarıyorlar. Üstelik, genel stilleri birbirinden oldukça farklı olan Elie Saab, Marc Jacobs, Giambattista Valli gibi pek çok tasarımcının da ortak noktası olmayı başararak. Evet, fırfırların moda dünyasını belki de hiç olmadığı kadar çok etkisi altına alacağı bir döneme giriyoruz. İster yakalardaki ve eteklerdeki fırfırlarla Rönesans döneminin dramatik görünümlerini yakalayın, ister tamamı fırfırlardan oluşan modellerle modern dünyanın zıpır hallerini. Ama herkesin gardırobuna neşe katan bu trendi görmezden gelmeyin.

Haberin Devamı

Zarif ya da zıpır fırfır modası

Oscar fırfırlarının habercisi

Altın Küreler yalnızca Oscar kazanacak filmlerin değil, Oscar stillerinin de sinyallerini veriyor. Bu yıl Altın Küreler’in kırmızı halısında karşımıza çıkan fırfırlar özellikle straplez göğüs dekoltesinde toplanıyordu. Bakalım Oscar’da bu modeli kimler tercih edecek?

- Fırfır demek ekstra kumaş demek ve eğer saklamak istediğiniz fazla kilolarınız varsa ekstra olan hiçbir şeye ihtiyacınız yok! Fırfırları geniş görünmesini istemediğiniz bölgelerinizden uzak tutun.

- Bu romantik kıvrımlar desensiz elbiselerde kendini daha iyi gösteriyor ya da genelde çiçek, puantiye gibi sevimli desenleri seviyor. Ancak önümüzdeki ilkbahar bir sürpriz yaparak ekoselerle de buluşacaklar.

Haberin Devamı

- Bu sezon küçük oynamak yok. Yakalardaki ve hatta kollardaki fırfırlar ve volanlar ne kadar büyük olursa o kadar şık görünüyor. Fakat iri fırfırlarla aynı anda iddialı aksesuarlar kullanmaktan uzak durmakta yarar var.

- “Bordo, siyah, yeşil tamam ama fırfırları sarının, pembenin en açık tonlarıyla giymeye cesaretim yok” diyorsanız bu renklerin yanına metalik tonları ya da siyahı, beyazı ekleyerek onları ‘yetişkin’ sınıfına çekebilirsiniz.