Cumartesi Zombi istilası devam ediyor

Zombi istilası devam ediyor

26.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CNBC-e’de dördüncü sezonunu izlediğimiz “The Walking Dead” sayesinde yaşayan ölülerin ekrandaki cümbüşü yeniden başladı. Türü sevin ya da sevmeyin herkese uygun komik, kanlı, heyecanlı bir zombi yapımıyla karşılaşmanız yüksek ihtimal

Zombi istilası devam ediyor

Yapımcılar korkutmak için birçok klişeden yararlanır. Malzeme bol olmasına rağmen korkutmak ciddi bir iştir. Bu yönüyle de diğer türlerden ayrılır. Yönetmen ve yapımcılar korkutmakla kendine güldürmek arasında ince bir çizgide yürürler. Korku hikayelerinin en riskli konularından biri de zombilerdir. Bazen bilerek komedi filmlerinde kullanılan ölüler bazen de korkutmak isterken kendilerine güldürdüler.
Ağır hareket eden ve diğer korku yaratıklarına oranla öldürülmesi daha kolay olan zombiler yine de yıllardır dört elle sarılınan bir korku unsuru oldu. Şu sıralar dördüncü sezonuyla CNBC-e ekranlarında izlediğimiz “The Walking Dead” güncelliği ve popülerliğiyle başı çekiyor. Konu çok klişe, sıkıcı, başı sonu belli demeyin, herkese göre bir zombi filmi ya da dizisi mutlaka vardır.

Haberin Devamı

Zombi istilası devam ediyor

Zombilerle insanların iç içe yaşadığı “Fido”da yaşayan ölüler bahçelerinde çim bile biçiyor.

Korkudan öldürenler

* Night Of The Living Dead (1968): Gösterildiği yıllarda korku sinemasının kült yapımlarından biri olmuş, virüs ilk defa uzaydan bulaşmıştı.
* Dawn Of The Dead (1978): Ülkemizde “Ölülerin Şafağı” olarak izlediğimiz film George A. Romero imzalı. 2004 yılında modern versiyonu çekildi.
* 28 Days Later (2002): Danny Boyle’un yönettiği “28 Gün Sonra”, klasik zombi anlayışından farklıydı. İngiltere’de geçen hikaye özellikle mekan görüntüleriyle oldukça başarılıydı.
* 28 Weeks Later (2007): İlk filmin 28 hafta sonrasını anlatan yapımın yönetmeni bu kez Juan Carlos Fresnadillo oldu.
* Rec (2007): Üç filmlik seri bir İspanyol yapımı. Amatör kamerayla çekilen film bu yönden izlenmeye değer.
* Resident Evil serisi: Milla Jovovich’in sırtladığı seri bir oyundan esinlenmişti.
* I Am Legend (2007): Will Smith’in tek başına alıp götürdüğü film adı gibi efsane oldu. Fakat bu filmdeki zombiler farklılıkları ve hızlarıyla yaşayan ölüler kategorisine girer mi tartışılır doğrusu.
* Planet Terror (2007): Robert Rodriguez’e özgü bol aksiyon ve aşırı
şiddet yine ön planda.
* La Horde (2009): Fransız yapımı film, gangster macerası gibi başlayıp konuyu zombilere getiriyor. Avrupalıların ortalama korku filmlerinden.
* Rammbock (2010): Zombilerin hedefi bu kez Berlin oluyor.
* World War Z (2013): Tam bir görsellik harikası olmasına rağmen yoğun Amerikan propagandası yapmadan duramıyor. Brad Pitt için katlanılır sanırım.

Haberin Devamı

Zombi istilası devam ediyor

“Resident Evil” serisinde Milla Jovovich’in başı yine zombilerle dertte.

Gülmekten öldürenler

* Braindead (1992): Ünlü yönetmen Peter Jackson’ın ülkesinde çektiği zombi filminde virüsü bir maymun türü bulaştırıyor. Filmde komedi ve korku unsurları bir arada verilmiş.
* Shaun Of The Dead (2004): Korkuturken güldüren bir başka zombi filmi. Başarılı yapım yüksek IMDB notuyla (8.0) dikkat çekiyor.
* Fido (2006): Başrolünde Carrie Anne Moss’un oynadığı film komik zombi filmleri zincirine bir halka daha eklemekten öteye geçemiyor.
* Colin (2008): İngiliz filmi konuyu zombilerin gözünden aktararak farklı bir yapım sunuyor.
* Zombieland (2009): Woody Harrelson’ın başrolünde olduğu absürt zombi komedisi. Eğlenceli birkaç saat geçirmek isterseniz tam size göre. Filmin dizisinin de çekildiğini hatırlatayım.
* Dead Snow (2009): Zombiler konusunda Norveç de boş durmamış. Eski Nazi askerleri karların içinden fırlayıp dehşet saçıyor. Bize de eğlenceli dakikalar kalıyor.
* Ada: Zombilerin Düğünü (2010): Bu da bizim zombimiz. Düşük bütçeli film, komedi unsurunun öne çıkmasına neden olmuş.
* Warm Bodies (2013): Zombili romantik komedi olur mu demeyin, oluyor. Üstelik zombi virüsünün panzehiri aşkın ta kendisi.

Haberin Devamı

TV’de korkutan zombiler

* Dead Set (2008): İngiliz mini dizisi.
“Biri Bizi Gözetliyor” yarışması sakinlerinin zombi istilasıyla karşılaşıyor. Dizide zombiler alışılagelenin dışında çok hızlılar.
* Bite Me (2010): Ülkemizde pek bilinmeyen internet dizisi oldukça başarılı ve eğlenceli bir yapım. Yine de diziden öyle büyük prodüksiyon ve görsellik beklemeyin.
* The Walking Dead (2010): Romandan uyarlanan dizi dördüncü sezonuyla devam ediyor. Karakter odaklı seri türün başarılı örneklerinden.
* Death Valley (2011): Zombilere vampirler ve kurtadamlar eşlik ediyor. Oldukça absürt olan yapım ilk sezonunda iptal edildi.
* In The Flesh (2013): Tedavi edilen zombilerin topluma kazandırılma uğraşlarını konu eden bir İngiliz yapımı. Beğenilen dizi ikinci sezon onayını kaptı.