Mersin Cumhur İttifakı'nın Adayı Hamit Tuna Projelerini Anlattı

Cumhur İttifakı'nın Adayı Hamit Tuna Projelerini Anlattı

20.03.2019 - 13:05 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı'nın adayı Hamit Tuna projelerini anlattı

Cumhur İttifakının Adayı Hamit Tuna Projelerini Anlattı

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, "Mersin'i çağdaş kent tanımlamalarına uyan, ulaşımdan altyapıya, çevreden estetiğe, kültürel çalışmalardan sosyal alanlara kadar her konuda gelişimini tamamlamış, adalet ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda yönetilen örnek bir kent yapmaya hazırız" dedi.
Tuna, kent merkezinde düzenlenen basın toplantısında projelerini tanıttı. Toroslar Belediye Başkanlığı süresince ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Tuna, "Milletin teveccühü, Rabbimin takdiri ile Toroslar Belediye Başkanı olduk. O gün şöyle bir ifadem olmuştu: 'Bize 4 yıllık görev süresi açın, bu görevi sağlıklı ve sizin istediğiniz şekilde yaparsak hizmet yolumuzu devam ettirin. Yapamıyorsak da yolumuzu kapatın' demiştik. Toroslar insanı bizim ifadelerimize inandı. Dördüncü parti konumunda iken bizi en yakın siyasi partiye 10 bin oy fark atarak belediye başkanı yaptı. Biz de doğru planlama, zamanlama ve uygulama ile köy olarak aldığımız Toroslarımızı 21'inci yüzyıl şartlarına uygun bir hale getirdik. Mersin'i çağdaş kent tanımlamalarına uyan, ulaşımdan altyapıya, çevreden estetiğe, kültürel çalışmalardan sosyal alanlara kadar her konuda gelişimini tamamlamış, adalet ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda yönetilen örnek bir kent yapmaya hazırız" diye konuştu.
'İNSANLAR İÇİN TASARLANMIŞ BİR KENT'
Hayata geçirilecek projelerle Mersin'in çağ atlayacağını dile getiren Tuna, projelerini şöyle sıraladı:
"Kentimizdeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak olan metrobüs projesini kısa vadede hayata geçireceğiz. Hedeflenen güzergah üzerindeki katlı kavşak projeleri ve dinamik kavşak düzenlemelerini yapacağız. Kentimizi yaya ve bisiklet yolları ile insanlar için tasarlarmış bir kent yapma yolunca çalışacağız, yeraltı ve katlı otopark projelerini hayata geçireceğiz. Köylerimizin su sorununa son verip, içme suyu bedelinde indirim uygulayacağız. Sel baskınının en fazla olduğu bölgelerde drenaj hattı çalışmalarını yapacağız. Tüm birimlerin bir arada olacağı Büyükşehir Belediye Hizmet Kampüsü'nü inşa edeceğiz."
'SERBEST BÖLGE VE İSTİHDAM'
Mersin'de işsizliğin giderilmesine yönelik çalışmaların da yapılacağını anlatan Tuna, "Serbest bölgeyi genişleterek, ortalama 2 bin 500 vatandaşımıza istihdam sağlayacağız. Tarımsal Altyapı Destek Projeleri ile tarımı ayağa kaldıracağız. Yaklaşık bin 150 hektar alana kurulacak olan lojistik merkezi ile kazanan üreticimiz ve sanayicimiz olacak. Atıksu arıtma tesislerinde deşarj edilen atık suların tarımsal sulamada kullanılmasına olanak sağlayacağız. Güneş, rüzgar ve biokütle santralleri ile üreten belediyeciliğin simgesi olacağız. Gelincik Kent Parkı ve Teleferik Pattı Projesi'ni hayata geçireceğiz. Panoromik noktalara seyir terasları kuracağız. 320 kilometrelik kıyı şeridimizde, yerleşim merkezinin olduğu bölgelerde sahil düzenlemeleri yapacağız. Kent meydanlarımızı günlük ve sosyal yaşamın odağı haline getireceğiz. Mersin İdmanyurdu Spor Kompleksi'ni hayata geçireceğiz. Bilim merkezi ile çocuklarımızı bilimle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar