Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YÖK üyeliğine atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YÖK üyeliğine atama

29.10.2016 - 00:55 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) üyeliğine Prof. Dr. Murat Tuncer'i yeniden seçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan YÖK üyeliğine atama

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Eylül'de görev süresi dolan Prof. Dr. Tuncer'i YÖK üyeliğine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b/1) bendi uyarınca yeniden seçtiği bildirildi.

ERDOĞAN'DAN KANUN ONAYLARI

Haberin Devamı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Kazan ilçesinin Kahramankazan olarak değiştirilmesi hakkındaki kanunu onayladı.

Erdoğan'ın onayladığı 6752 sayılı "Ankara İli Kazan İlçesinin Adının Kahramankazan Olarak Değiştirilmesi ve Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesini ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edilmesini öngörüyor. Söz konusu kanun, TBMM Genel Kurulu'nda 25 Ekim'de kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ayrıca 2 kanunu daha onayladı.

Erdoğan'ın onayladığı diğer kanunlar şöyle:

Haberin Devamı

* 6749 sayılı "Olağanustu Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hukmunde Kararnamenin Degistirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun."

* 6751 sayılı “Turkiye Cumhuriyeti Hukumeti ile Sudan Cumhuriyeti Hukumeti Arasında Yatırımların Karsılıklı Tesviki ve Korunmasına Iliskin Anlasmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduguna Dair Kanun."

Söz konusu kanunlar Erdoğan tarafından Anayasa'nın 89. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.