Hatay Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

05.06.2018 - 14:13 | Son Güncellenme:

.

Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Doğru

HATAY (AA) - Eski Kültür ve Turizim Bakan Yardımcısı ve AK Parti milletvekili adayı Hüseyin Yayman, Hatay'ın 24 Haziran sonrasında turizmde şaha kalkacağını söyledi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarına Samandağ'da devam eden Yayman, pazar ve çarşı esnafıyla bir araya geldi.

Kapısuyu, Vakıflı ve Zeytinli mahallelerinde halkla buluşan Yayman, Samandağ'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin adeta gizli kalmış bir cennet gibi olduğunu söyledi.

Hatay ve Samandağ'ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Yayman, "Titus Tüneli ve kaya mezarları dünya harikası, Vakıflı Mahallesi, Türkiye'de var olan hoşgörü kültürünü anlatan en güzel örnek. Hıdırbey'de bulunan Musa Ağacı inanç turizmi için paha biçilemez hazinemiz. Yanı başınızda uzun bir kumsalı ile mavi deniz. Samandağ'ında her şey var turist yok." ifadelerini kullandı.

Yayman, hazırlayacakları yeni eylem planı ile Samandağ'ını cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Amaçlarının Hatay'ın var olan turizm potansiyeli ile turizm gelirlerinden elde edeceği geliri artırmak olduğunu kaydeden Yayman, şöyle konuştu:

"Buraya sadece yerli turistlerin gelmesi yetmez, yabancı turistleri de çekmemiz gerek. Bunun için deniz turizmi, doğa turizmi ve inanç turizmini birlikte düşünerek hareket edeceğiz. Hatay'a Samadağı'na inanç turizmi için gelecek her turist denize girebilmeli. Dünyanın en uzun kumsallarından birine sahibiz. Artık bununla övünmek yerine Türkiye ekonomisine, Hatay ekonomisine katkı vermesini sağlayacağız."

Samandağ'ının çok kültürlü yaşamına dikkat çeken Yayman, "Yüzyıldır emperyalist güçler bizi bölmeye parçalamaya çalıştı. Yeri geldi Türk düşmanlığı ile yeri geldi etnik ve mezhebi zenginliğimizi kullanarak. Ama buna ne Türkiye izin verdi ne de Hatay. Biz bir oldukça, diri oldukça Allah'ın izni ile her saldırının üstesinde geliriz." diye konuştu.

Samandağı'na sadece oy istemeye değil kalplere girmek için geldiklerini belirten Yayman, Hatay'a hizmete talip olduklarını söyleyerek Samandağlılardan destek istedi.

Yazarlar