Gündem Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde sıra dışı fotoğraf

Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde sıra dışı fotoğraf

20.08.2016 - 22:22 | Son Güncellenme:

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bir başka terör örgütü olan PKK’nın eylemlerini  yoğunlaştırması üzerine, Ankara, özel güvenlik önlemleri almaya yöneldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında iki gün ara ile üst üste güvenlik zirvesi düzenlendi. İstanbul’da Tarabya Köşkü’nde yapılan güvenlik toplantısıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer verilen alışılmışın dışındaki fotoğraf merak uyandırdı.

Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde sıra dışı fotoğraf

Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından olağün üstü hal ilanı çerçevesinde bir dizi önem alındı. Siyasetin ve toplumun kapsamlı mutabakatı çerçevesinde FETÖ – PYD yapılanmasının devletten temizlenmesi çerçevesinde bir dizi önlem alınırken, terör örgütü PKK’nın son günlerdeki eylemlerinin artması dikkat çekici bulundu.

Haberin Devamı

PKK’nin terör eylemlerinin ardından 18 Ağustos Perşembe gecesi Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar ile güvenlik bürokrasisi yetkilileri katıldı.

Bu toplantının ardından 20 Ağustos öğleden sonra Erdoğan’ın başkanlığında bu kez İstanbul’da Tarabya Köşkü’nde bir güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya; Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar ile bürokratlar katıldı.

Toplantı nedeniyle Tarabya Köşkü çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

İki gün ara ile Ankara ve İstanbul’da düzenlenen güvenlik toplantıları, devletin terör tehditine karşı kararlı tutumumu ve ivedi önlem geliştirmesini göstermesi açısından önemli.

Haberin Devamı

Tarabya Köşkü’ndeki toplantıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal internet sitesinde kısa bir bilgiye de yer verildi.

Bu tarz toplantılarla ilgili genelde Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesine ya toplantı salonu fotoğrafı ya da Cumhurbaşkanlığı binasının simgesel fotoğrafı konuluyordu.

Ancak Tarabya’daki toplantı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal internet sitesinde yer verilen fotoğraf dikkat çekti.

Fotoğrafta, Tarabya Köşkü’nün girişi olduğu tahmin edilen ve bayraklarla süslenen alanda polis ve diğer araçlar yer alıyor. Bunlar içinde TOMA ve zırhlı polis araçları dikkat çekiyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, polisin ağır silahlarla donatılacağını söylemişti. Ala, MİT’ten sağlanan füzelerin 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin korunmasında önemli rolünün olduğunu dile getirmişti.